Xperia Z

Sponsorlu Bağlantılar

korsan638

korsan638

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Z
Herkese merhaba. wp ile yaşadığım kotu deneyim sonucu yeniden android dünyasına girmiş bulunmaktayım.. Paris'de yaşıyorum ve dün 450€ ya sony xperia z aldım. Daha öncede androidli cihaz olarak glx s2 kullanmıştım ve dogrusu şuan ki android versiyonuyla (4.2.2) o zaman ki kullandığım 2.3.6 arasında cok fark var. Android gerçekten çok ilerlemiş. Şuana dek cihazla ilgili deneyimlerimi soylemem gerekirse gerçekten harika bir telefon. Herkese tavsiye ederim. Cihaz resmen uçuyor, kasılma donma vs kesinlikle yok. Bataryası da iyi durumda yani birgünü yetiriyor. Sormanız gereken ne olursa cvplamaya hazırım, ve bu konuyu açmamdaki amaç, cihazından en iyi performansı alabilmek için tavsiyelerinizi istememdir. Herkese şimdiden tşkler ve iyi forumlar.

Invoke

Invoke

Üye
450 euro ne demek ya, bizi fena kazıklıyorlar Türkiyede.

- - - Eklendi - - -

Gereksiz programları kullanmayın arka planda çalışan mesela antivirüs gibi. Arkaplanda uygulamaları açık bırakmayın. Bu kadar onun haricinde custom romlarla boğuşup, daha farklı arayüzler daha farklı özellikler elde edebilirsiniz ama gerek olduğunu sanmıyorum, ki zaten bootloaderı açtığınızda garanti dışı kalacaktır, gereksiz yani. Zaten dediğiniz gibi performansı iyidir, hayırlı olsun.

korsan638

korsan638

Üye
    Konu Sahibi
malesef türkiye vergide cok dengesiz bir ülke, ve sorun neyden kaynaklanıyor, vatandaşları kimler kazıklıyor muamma..
Gereksiiz programlar derken? mesela dün Ben go launcher uygulamasını indirdim görsellik çok hoşuma gidiyor onun, onun yanında go launcher içinde birkac uygulama daha indirdim, mesela görev temizleyici, bunlar kasar mı acaba cihazı? şuan,için bişey fark etmedim.. Bide klavyenin dil tahmin özelliğini kapatamıyorum, o konuda bir bilginiz varmıdır acaba? Ha bide bildiğiniz şöyle güzel bir mp3 indirme programı varmı, direk müzik çalara indiren türden ama.. Custom rom vs olayından Ben pek anlamam zaten :) direkt kullanmayı tercih ediyorum.. Tşk ederim hayırlı geceler..

Invoke

Invoke

Üye
Size de hayırlı geceler...
Bence go launcher gereksizdir mesela ama sizde sorun olmaz çünkü bende ki ram 512mb sizdeki 2gb :D Yani beğeniyorsanız kullanın tabi.
Görev temizleyici dediğiniz uygulamaları sonlandıran şey sanırım? Bu gereksiz mesela, zaten kendiniz kapatırsınız kapatacağınızı. Temizleyici kapanmayan şeyleri de kapatır atıyorum facebook, sonra bu facebook otomatik tekrar açılır... Boşa cihazı yorar, 2gb ramiyle kolay kolay böyle ufak tefek şeylerle kasacak cihaz değil Xperia Z ama yine de gereksiz olduğunu düşünüyorum çünkü dediğim gibi kendimiz kapatabiliyoruz. Antivirüs mesela gereksizdir.
Klavyenin tahmin özelliğini ayarlardan kapatabiliyor olmanız gerek. Ayarlar>Dil ve giriş oraları bir kurcalayın bulursunuz.
Müzik indiren program bilmiyorum ne yazık ki, ben pcden indirip telefona atanlardanım :D

- - - Eklendi - - -

Umarım yardımcı olabilmişimdir, kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz elimizden geldiğince, ben olmazsam baska bir bilen çıkar elbet. 2.3den buraya android epey değişti. 5.0ı bekliyoruz :)

korsan638

korsan638

Üye
    Konu Sahibi
Go launcher degilde dediginiz gibi o ram temizleyicisi gereksiz bencede, bu arada 2 gb ram var evet ama her bakmam da 800 mb civarında boş alan var :) onca ram nereye gidiyor anlamadım, androidin bu sorununu biliyordum yani uygulamaların kendiliğinden açıldığını ama bu kadar ram kaybı olacağını tahmin edemezdim, bu çok büyük bir rakam 1200 mb :) antivirüs bende tercih etmem, telefonlara virüs bulaşacağını sanmıyorum. Tahmin özelliği için ayarları baya kurcaladım lakin tahmini kapat vs gibi bir seçenek bulamadım :S verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim gecenin bu saatinde hemde :) tekrardan hayırlı geceler diliyorum sağlıcakla kalın..

Invoke

Invoke

Üye
Uygulamalar kendiliğinden açılmaz :D O bazı uygulamalar hep açıktır, yani bundan yaklaşık bir yıl önce facebook öyleydi mesela şuan nasıl bilmiyorum :D
Ama android genel olarak çok ram yer o kadar ram androide gidiyor (zaten onun için donanımlar bu kadar gelisti telefonlarda 2gb ramler görür olduk ve artık bu normal oldu, note3'ün 3gbla geleceği söyleniyor mesela)... Onun haricinde ayarlar>uygulamar> üstte sekmelerde geçiş yapın 'çalışan' diye bir seçenek olması lazım orada görebilirsiniz neyin kaç mb ram yediğini.

- - - Eklendi - - -

Oralarda vardır kesin o seçenek tam yerini bilmiyorum bende ki rom stok (orijinal) olmadığı için de bakamıyorum aynı menüye sahip değiliz çünkü...

korsan638

korsan638

Üye
    Konu Sahibi
Evet, dediginiz menüyü gördüm en çok yiyenler go launcher ile (103 mb) facebook uygulaması (108 mb) :) diğerleri ise 3 ile 28 mb arasında değişiyor.. Galiba o çok yiyen uygulamaları silmem lazım

Invoke

Invoke

Üye
Facebook amma yiyormuş, kasmıyorsa, seviyorsanız, kullanıyorsanız gerek de yok, cihaz da yeterince ram var ama kontrollü kullanmak lazım.

Üst Alt