Xperia Z Kullanıcıları buraya

Sponsorlu Bağlantılar

spawnozkan

spawnozkan

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Z Kullanıcıları buraya
Evet arkadaşlar be göremedim ama burda Z ile ilgili bi başlık yok ben açayım dedim. Kimlerde XperiaZ var ve beğendikleri beğenmedikleri noktaları neler konuşalım tartışalım.
 


Invoke

Invoke

Üye
Sen de var heralde? Ben bir almayı düşündüm ama sonra vazgeçtim gibi hala düşünüyorum gidip biraz inceledim teknosada beğendim dış görünüş kullanımı filan ama tabi oturup oyun filan oynamadım sen yazabilirsin acaba? Şu oyunu oynadım böyle sorunsuz oldu ya da şu oyunda hafif kastı filan şeklinde? Bir iki de tel ile çektiğin resmi koyabilirsen çok sevenirim :)

- - - Eklendi - - -

Ben önce düşündüm bunu almayı sonra, qualcomm diyor ki: qualcomm 600 hd için yeterli değil. Bende dedim ki: s4pronun halini sen düşün. Kasacağını düşünüyorum nedense? Nexus4ün işlemcisine 1850lira vermek... Ne bileyim tam karar veremedim.
LG Optimus G Pronun ekrana bakıyorum buna bakıyorum G Pro daha iyi.
Bir de nexus 5 ya da x phone artık ne isimle gelirse googleın yeni telefonunu göreyim diyorum. O sırada Xperia Honami diye bir telefonun sızıntısını gördüm. Abartı olduğu çok açık tabi hiç ihtmal vermiyorum 20mpx carl zeis cybershot fln olacağına ama qualcomm 800 ve adreno 330la gelirse diye bunu da beklemek lazım. Gerçi bana kalırsa qualcomm 800 ve adreno 330la gelme ihtimali de çok düşük bunlar 2014de gelir diye düşünüyorum hatta Zden çok üstün olmaz sony Z'yi hemen harcamaz diye düşünüyorum. Ama harcaya da bilir hatta harcamalı çünkü biraz beceremediler bu işi eski işlemciyi koydular ama erken piyasaya çıkarıp ordan yürüyeceklerdi taa ne zaman tanıttılar ama taa ne zaman geldi bizim ülkeye. s4 geçen tanıtıldı bugün satılıyor böyle de bir durum. Neyse ne diyorsunuz Z hakkında biraz yorum yapar mısınız?
 
arizalidoktor

arizalidoktor

Üye
hadi islemciyi gectim, o hoparlor ne ya. Ayip. Su gecirmemesi engelliyor ses cikisini e madem obur tarafa da koysaydin bi tane ne bileyim. Bir iki tane daha olsaydi. Cok vasat ses veriyor ya.
 
spawnozkan

spawnozkan

Üye
    Konu Sahibi
:D Öncelikle sen bi telefon değil ultratel felan bakıyorsun galiba
Acıkcası ben Oil Rush 3D naval strategy, Grand Theft Auto III, Draw Race 2, Dark Incursion, Brotherhood of Violence, Bladeslinger, Temp Run 2, Real-Racing-3 gibi oyunları gayet rahat oynandığını biliyorum kendi telefonumda değil ama arkdaşlarımınkinde bizzat denedim. Be pek oyun kurmam ama etrafımda 5 tane Z kullanıcısı olunca sürekli oyun yükleyen oynayan oluyor. Ha ben PS gibi oyun oynayacağım diyorsan valla bu cihaz onuda yapacak yakına bizzat Sony açıkladı biliyorsundur.
Ekran konusunda ben Samsung S3de iyi biliyorum S3 10/1 olmaz ama S4, HTC one yada Iphone dan pek fark yok ha açılı bakışlarda belki belirli belirsiz bi kayıp var ama oda daha iyi bence hele hele bi fotorafa videoya direk karşıdan bakıldığında ben sony tek geçerim tabi BE katkısı büyük.
Kamerada da sana şunu söyleyim gecen hafta mekkeye umreye gittik burda şehirler arası yolda 170-180 basarsın o hızda çekilmiş fotolar var S3, S4 Xperia Z ve samsun Grand gibi telefonlarla çektik Z nin o hızda en ufak bi bulanıklığı yok diğerlerini söylememe gerek yok tabi bence cok cok yeterli hatta süper bi kamerası var belki HTC one biraz daha iyi ama Sony nin bu konuaki uzmanlığı ve yapacağı kamera yazılım desteği ile HTC yide ezer.
Tasarımına gelince bence HTC one bile çok daha ezik yanında Alüminyum kasa risk demek bende Iphone 5 te var sormayın bile masanın üstüne cıplak koymaya korkuyorum.
Açıkcası bence en iyi telefonlar listesinde ilk 3 te hem işlemcisi hem ekranı cok cok yetrli bence Ha eksikleri de çok bu silikon kaplı bağlantı kapakları, parmak izi bırakan ekranı, 1 gün anca giden jarzı (diğerlerinin de bundan pek farkı yok), bide alışması zaman alan 5 inc ekranı can sıkıyor cebinizde taşımayı sakın denemeyin facia göüntü :D
Ben Z yi cok övdüm ama eğer cok telefonla konuşan sürekli yanınızda cebinizde taşıyan bide şeklim olsun diğer özellikleri yeterli ama cok abartılı olmasına gerek yok diyen birisiyseniz önce Iphone 5 derim fazlasıyla bizim Türkiyenin %99 una yeter de artar bile ha yok ben son sistem olsun şeklimde olsun birazda havalı olsun Androdin dibine vurayın uçlarda dolaşayım felan diyorsanız fazla kendinizi kasmayın alın Bitane Z yok S4 yok oda olmadı HTC one yok oda olmadı şaka şaka :D bulardan herhangi biri çok önemli değil size fazlasıyla yeter arkadaşlar.
Ha sallamış felan dediyseniz ben Suudi Arabistandayım hepsini gördüm denedim kullandım etrafımda 3 haftalık S4 ten 5 tane burda bi araba bide cep telefonu çocuk oyuncağı gibi herkezin elinde. :D

- - - Eklendi - - -

Ya hoparlör hakikaten vasat bir sese sahip ama bence pek sorun değil yani çok ses veren telefonlarım da oldu ama kalabalık sesli ortamlara onlarıda duymadım. Müzik için diyorsanız zaten o hoparlör değil diğerleride iş görmez o zaman kulaklığa bakacaksın ki ben bunda iyi kulaklık veren telefon bilmiyorum araştırın internetten kulaklık çok kaliteli süper ses çıkışı var bence bu şekilde kendini affettirmeye çalışmış sony

- - - Eklendi - - -

Valla hocam şunuda söylemeden geçemeyeceğim ne qualcomm 800 ve adreno 330la gelsin nede daha iyi bir sistem bunların peşinden yetişilmez sen ne amaçlı kullancaksın bu cihazı amacın ne bilmem ama üst seviye bi kullanıcıyı bile fazlaıyla tatmin ede bu cihaz beklersin yenisi çıkar bakarsın daha yenisi geliyor onuda bekleyim dersin bide bakmışsın bi daha yeni model :D fazla hızlı koşmaya gerek yok.
Ben mesela her 1,5 yılda bir telefon değiştiririm o an en iyisi ne varsa onu alırım daha yenisini beklemem daha yenisi benim için elimdeki telefonun artık eskidiği en az 1-1,5 yılını doldurduğu (ortalama bir telefonun ömrünün 2 yıl olduğu söylenir) ve hoşuma gitmemeye başladığı dönemdeki çıkan modeldir buda benim fikrim.
 
Invoke

Invoke

Üye
Eyvallah üşenmemiş yazmışsın. Umreni de allah kabul etsin. Haklısın zaten teknolojiye yetişmek imkansız ama ben 1.5 yılda fln değiştrmem o tel gittiği yere kdr gidecek o kadar bütçem yok yani sürekli tel değiştrck arabistanda biraz daha ucuz tabi .d Neyse bnm zaten tasarımında ekranında derdm yok zaten tele karşıdan bakıyoruz sonuç olarak yan eğip yatay kullanmıyorz. Ama ıpslerin daha iyi görntü verdiği de bir gerçek (bknz : şg optimus g pro) neys ultra tel fln demişsn de 2bine yakın bir para verecem sonçta almşken daha iyisini alıyım diyorm. Kamera olarak da z yi çok beğeniyorm htc bnce çözünürlkten kaybediyor. Her yerde daha iyi oldugu söyleniyor ama bn öyle düsünmüyorm.
Ben çok fotoğraf çekrm müzik dinlerm film izler oyun oynarm ne yapacam ki baska .d
Bir de rom fln yüklerm hepsinde Z daha iyi geliyor bana ama işlemci bi adım geri de oyun için burda şüpheliyim .d
Neyse ben zaten haziran 20 gibi sınava girecem yani zatn normalde de bekliyorm. O zamana kadar yeni nexusu ya da xphoneu görürüm ya da xperia yeni teli biraz daha netleşir. Ben de ya z alrım ya da iphone3gs ile idare eder 2-3 ay daha onları beklerm.( ama yazın gezececm ve fotoğraf çekerm doğal olarak z ye ihriyacm olablr beklemektense )
Teşekkür ettim yorumun için.
 
SalihByk

SalihByk

Üye
Arkadaslar bende de xperia z var yenı aldım ılk android telım alısmak kolay olmadı nokıada ustume yoktu ama bu zorladı benı bıraz =) sızın surumler nedır bende 4.1.2 var bıde bu stamına modunu aktıf ettım oldu ama bıdaha olmuyo yapıyorum hep aynı sureyı gosterıyo ?
 
arizalidoktor

arizalidoktor

Üye
ses konusunda oyle dedim de, bi dusundum suan ne kadar muzik dinliyorum diye falan. Ama ne bileyim arkadasin da dedigi gibi 2bin para veriyoruz turkiyede. Insan oldu mu en iyisi olsun istiyor. Ben suan symbian kullaniyorum zaten. Benim icin her yeni telefon ucak demek :D
 
spawnozkan

spawnozkan

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar bende de xperia z var yenı aldım ılk android telım alısmak kolay olmadı nokıada ustume yoktu ama bu zorladı benı bıraz =) sızın surumler nedır bende 4.1.2 var bıde bu stamına modunu aktıf ettım oldu ama bıdaha olmuyo yapıyorum hep aynı sureyı gosterıyo ?



Evet malesef şuan için telefonun üzerinde gelen 4.1.2 var ancak geçenlede bi derleme güncellemesi yaptı 10.1.A.1.434 var bende en son hali bu sony yakında 4.2.2 yi yayınlayacağını söylemiş diyorlar ama geç bile kaldı bence. Bu güncelleme konusunda Sony biraz geriden geliyor ama galiba işi garantiye almak istiyor yani yayınladığı yeni sürümde pek hata olsun istemiyor.
Bide STAMINA modu Ayarlar/Güç yönetimi/ STAMINA mod üzerinden açıp kapatabiliryorsun ve STAMINA modu yazan kısma dokunduğunda karşına telefon STAMINA moda geçtiğinde çalışmaya devam edecek uygulamaları ekleyebileceğin bi kısım çıkıyor hangi uygulamaların aktif olacağına buradan sen karar veriyorsun istediğini ordan ekleyip sürekli bildirim almasını sağlayabiliyorsun.
Bilmen gereken şuki STAMINA mod açıkken telefonun tuşunu kitlediğin andan itibaren çihaz STAMINA moda geçer ve sadece belli başlı ana programlar calışır onun haricinde hemen hemen herşeyi kapatır watsapp, facebook, google+, skype gibi sürekli bildirim alacağın programlar çalışmaz bunların aktif olması için yukarda dediğim şekilde ekleme yapman gerekir.
bunun haricinde STAMINA modla ilgili başka bi şey yok aktif ettim bidaha olmadı derken neyi kastettin anlamadım ama bu açıklayıcı olmuştur senin için umarım.

- - - Eklendi - - -

Ya arkadaşlar ben xperia Z de telefonun mevcut programlarının haricinde bi navigasyon programı kullanmak istedim fakat birçoğu çözünürlükten veya başka sebeplerden hata verdi şuan sygic navigation 13.1.1 i kurdum haritalarını yükledim ve gayet güzel çalışıyor ve başarılı da bi program fakat bununda lisans problemi var 1 hafa ile 1 ay arsında kullanırsın diyorlar sonra sıkıntı çıkarmış ben daha iyisini bulamadım.

Sizlerden xperia Z sine bi navigasyon programı kurup sıkıntısız kullanan varmı yada tavsiye edeceğiniz bir program.
 
  • Beğen
Tepkiler: SalihByk
Invoke

Invoke

Üye
Arkadaslar bende de xperia z var yenı aldım ılk android telım alısmak kolay olmadı nokıada ustume yoktu ama bu zorladı benı bıraz =) sızın surumler nedır bende 4.1.2 var bıde bu stamına modunu aktıf ettım oldu ama bıdaha olmuyo yapıyorum hep aynı sureyı gosterıyo ?
Ne bir daha olmuya kardeş anlayamadım? 4.1.2 Z için son sürüm(şuan için ilerde güncelleme alacaktır tabi). Sorun yok o konuda.

- - - Eklendi - - -

ses konusunda oyle dedim de, bi dusundum suan ne kadar muzik dinliyorum diye falan. Ama ne bileyim arkadasin da dedigi gibi 2bin para veriyoruz turkiyede. Insan oldu mu en iyisi olsun istiyor. Ben suan symbian kullaniyorum zaten. Benim icin her yeni telefon ucak demek :D

Aynen ben de 5800dan Xperia Ray'e geçince resmen teknoloji atlatım böyle birden çok atlayınca çok güzel oluyor :D

- - - Eklendi - - -

Ses demişken XpressMusic 5800'ın sesini hala hiç bir telde göremedim :D İstedikleri kadar Xloud desinler istedikleri kadar beatsaudio desinler olmuyor :D

- - - Eklendi - - -

Ya arkadaşlar ben xperia Z de telefonun mevcut programlarının haricinde bi navigasyon programı kullanmak istedim fakat birçoğu çözünürlükten veya başka sebeplerden hata verdi şuan sygic navigation 13.1.1 i kurdum haritalarını yükledim ve gayet güzel çalışıyor ve başarılı da bi program fakat bununda lisans problemi var 1 hafa ile 1 ay arsında kullanırsın diyorlar sonra sıkıntı çıkarmış ben daha iyisini bulamadım.

Sizlerden xperia Z sine bi navigasyon programı kurup sıkıntısız kullanan varmı yada tavsiye edeceğiniz bir program.
Usta nerden indirdin de lisans istiyor? Direk sürümünü indir googleda arat bulursun ? :D

ya da şuna bir bak:



Umarım işine yarar.
 
  • Beğen
Tepkiler: SalihByk
spawnozkan

spawnozkan

Üye
    Konu Sahibi
Hocam programı yükledim sıkıntısız çalışıyor ama diğeri gibi ilk açılışta Aktivasyon kodu istiyor galiba güncellemeler felan için yoksa hiç bir kısmında kısıtlama yada deneme sürümüne dair engel yok bende tam anlayamadım ama bi süre kullanalım bakalım ne olacak :D
 
fk555897

fk555897

Üye
Ben telefonu inceledim. Telefonda Fruit Ninja oyunu yüklüydü. Grafikleri berbat görünüyordu. Ama menüyü kullanışı falan beğendim. Oyunlarda görüntü sorunu ise oyunların çözünürlükleri arttıkça düzelir ama Snapdragon S4 Pro bu oyunları ne kadar kaldırır bilmiyorum.
 
Invoke

Invoke

Üye
Ben telefonu inceledim. Telefonda Fruit Ninja oyunu yüklüydü. Grafikleri berbat görünüyordu. Ama menüyü kullanışı falan beğendim. Oyunlarda görüntü sorunu ise oyunların çözünürlükleri arttıkça düzelir ama Snapdragon S4 Pro bu oyunları ne kadar kaldırır bilmiyorum.

Grafiğin berbatlığı fruit ninjadandır. S4 pro aslında şuan her oyunu açar da bn ilerisi için şüpheliyim hd hem de sorun çıkarablr diye düsünüyorm.
 
baby_face_

baby_face_

Üye
Bende sizler gibi Xz almaya karar verdim ama çoǧu forum sayfalarındaki ekran ve ses sikayetlerinden dolayı telden acayip soğudum, halbuki hayatımda ilk defa bir telefonu bu kadar beğenmiştim. Sony'in sitesinde yeni bir modelin çıkacaǧını gördüm model Xsp bununda tasarımı bitirdi beni harika bir telefon Xz nin bazı özelliklerini törpülemişler ve orta üst segment bircihaz yaratmışlar, tavsiyem sizde Xperia sp yi bir araştırın eminim çok beǧeneceksiniz.
 
Invoke

Invoke

Üye
Bende sizler gibi Xz almaya karar verdim ama çoǧu forum sayfalarındaki ekran ve ses sikayetlerinden dolayı telden acayip soğudum, halbuki hayatımda ilk defa bir telefonu bu kadar beğenmiştim. Sony'in sitesinde yeni bir modelin çıkacaǧını gördüm model Xsp bununda tasarımı bitirdi beni harika bir telefon Xz nin bazı özelliklerini törpülemişler ve orta üst segment bircihaz yaratmışlar, tavsiyem sizde Xperia sp yi bir araştırın eminim çok beǧeneceksiniz.

Ben ekim kasım gibi Honami alıcağım kardeş :D
Zaten normal şartlarda da temmuz gibi alacaktım teli. Az daha beklerim. Başlamayın şimdi sen böyle çok beklersin diye alacam bu sefer :D
SP hakkında yorum yapmak gerekirse bence güzel telefon. İşlemci yönünden düşük değil. Sanırım yine s4pro kullanıyor ama çift çekirdek. Ve ram 1gb bence her türlü yeterli olacaktır. s4pro koymaları iyi olmuş orta segment telefona. Ayrıca ekran 720p olduğunu için Zdeki gibi yok buna s4pro yetmez diyemeyiz. Gayet yeterli ve güzel. Tasarımı bende beğenmiştim. Alttaki ledler çok iyi de mi? :D
Ama daha satışa çıkmadı diye biliyorum.
 
spawnozkan

spawnozkan

Üye
    Konu Sahibi
Hocam ne nijası ben onu V de bile cok net oyunuyorum sen başka bişeye karıştırdın galiba ben fomdada yazdım en az 5-6 tane gayet grafik zorlayıcı oyuna baktın takılma yok sıkıntı yok gayette rahat kullanıyorum alalı 1 ay oldu hiç bir sıkıntım yok senin kalkıp öyle demen garip valla
 
Invoke

Invoke

Üye
Hocam ne nijası ben onu V de bile cok net oyunuyorum sen başka bişeye karıştırdın galiba ben fomdada yazdım en az 5-6 tane gayet grafik zorlayıcı oyuna baktın takılma yok sıkıntı yok gayette rahat kullanıyorum alalı 1 ay oldu hiç bir sıkıntım yok senin kalkıp öyle demen garip valla

Usta, ninja dandikliği fruit ninjanın dandikliğindendir. En başta dediğim gibi s4pro öyle dandik bir sistem değil. Açamayacağı oyun olduğunu düşünmüyorum. Ama önümüzdeki yıllar hdden kaynaklanarak kasma yapabilir diyorum. 1850LİRA para verip bir iki yıl sonra kasmasını istemem açıkcası. Ben Honamiyi bekliyorum :D :D
Sonuçta S4Pro geçen yılın en iyisiydi. Hemen Qualcomm 600 çıktı diye bu S4Pro dandik demek yanlış olur. Qualcomm 800 çıkınca da 600ü eziklicez. Bu devran böyle döner, şişkinlerin cebi iyice şişer.
 
fk555897

fk555897

Üye
Usta, ninja dandikliği fruit ninjanın dandikliğindendir. En başta dediğim gibi s4pro öyle dandik bir sistem değil. Açamayacağı oyun olduğunu düşünmüyorum. Ama önümüzdeki yıllar hdden kaynaklanarak kasma yapabilir diyorum. 1850LİRA para verip bir iki yıl sonra kasmasını istemem açıkcası. Ben Honamiyi bekliyorum :D :D
Sonuçta S4Pro geçen yılın en iyisiydi. Hemen Qualcomm 600 çıktı diye bu S4Pro dandik demek yanlış olur. Qualcomm 800 çıkınca da 600ü eziklicez. Bu devran böyle döner, şişkinlerin cebi iyice şişer.

Tamam S4 Pro iyi bir yonga seti ama Fu-ll HD oyunlarda yetersiz kalabilir. Snapdragon 600 bile Fu-ll HD oyunlarda yetersiz kalıyor. Donanımlar güçlendikçe insanların grafikten beklentileri daha fazla artıyor.
 
Invoke

Invoke

Üye
Tamam S4 Pro iyi bir yonga seti ama Fu-ll HD oyunlarda yetersiz kalabilir. Snapdragon 600 bile Fu-ll HD oyunlarda yetersiz kalıyor. Donanımlar güçlendikçe insanların grafikten beklentileri daha fazla artıyor.
Ben de bunu diyorum ve qualcomm 800lü Honamiyi bekliyorum :D
 
SalihByk

SalihByk

Üye
arkadaslar sesi arttırmak isteyen varsa
( PlayerPro Music Player ) programını kullansın play de ücretli ama blackmat proramında ucretsız tavsiye ederim.
sizlerdende guzel tavsiyeler bekliyorum.. =)
 
Invoke

Invoke

Üye
arkadaslar sesi arttırmak isteyen varsa
( PlayerPro Music Player ) programını kullansın play de ücretli ama blackmat proramında ucretsız tavsiye ederim.
sizlerdende guzel tavsiyeler bekliyorum.. =)





Bunları da kur o zaman PlayerProya güzel oluyor :) Ben kullanıyorum yani.
MX Player (Video film için bence en iyisi)

TuneinRadio (TuneinRadio Pro 7.1 apk şeklinde aratın bulursunuz.) (İnternet üzerinden radyo dinlemek için, alayını dinleyebilirsiniz yerel, yabancı...)

Dolphin Beta (İnternet tarayıcısı, chromedan vs iyi olduğunu düşünüyorum deneyebilirsiniz)


Tapatalk (forumlar için)

Titanium Backup (Bir uygulamanın backupını alabilirsiniz ya da olan bir backupı yükleyebilirsiniz mesela: Dungeon Hunter 4 para harcatmaya yönelik bir oyundur ve oyun içi para kasmak zordur. İnternetten titanium backup dosyasını bulup yapıştırırsınız hoop dert tasa kalmaz, rahat rahat oynayın :D ya da içine gömülü uygulamalar vardır telefonun, silemezsiniz, tarayıcı mesela. Bu program ile silebilirsiniz. ROOT Gerektirir.)

X-plore (dosya yöneticisi iyi ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum.)


Watsapp herkes bilir zaten :P

Kuran isterseniz: Türkçesi arapçası + çeşit çeşit imam vardı. iQuranPro (normal sürümde türkçe seçenek yok prosunu indirin.)

muzhivan denilen herif var bir de çok oyun oynamak isteyen varsa indirebilir uygulamayı güzel iş görüyor. ROOT isteyebilir ama büyük iht. ister. Bilmiyorum gerekiyor mu benim tel zaten rootlu olduğundan. :/ Neyse denemek bedava. :D

Bir de unutmuşum o uygulamayla ses artmaz :D
Ha bir de Xperia Z'nin kendi walkmanin enterasan özellikleri var. Clearbass Clearaudio gibi. Player pro kullandığınız da onlardan mahrum kalacaksınız. :/
 

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
631
DarkredBlue61
Cevap
29
Görüntüleme
760
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
520


Üst Alt