xperia s, xperia p, xperia u hk. görüşleriniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cnk52

Üye
    Konu Sahibi
xperia s, xperia p, xperia u hk. görüşleriniz?
Evet arkadaşlar. Sitenin portalından okuduğum kadarıyla ilk çeyrekde satışa sunulmaya başlayacaklar. Sizce cihazlar nasıl?

[h=3]Sony Xperia S’nin Özellikleri:[/h]
  • Qualcomm’un 1.5 GHz hızında çift çekirdekli MSM8260 işlemcisi
  • Android 2.3 işletim sistemi
  • 1GB RAM
  • 4.3-inç boyutunda 720 x 1280 piksel çözünürlüğünde kapasitif dokunmatik ekran
  • 12.1MP arka kamera ve 1.3 MP ön kamera
  • Arka kamera 1080p video kayıt özelliğe sahip
  • Hafıza olarak 32GB dahili hafıza ve microSD kart ile +32GB’a kadar desteklemekte
  • Wi-Fi, Bluetooth 3.0, GPS ve MicroSIM bu modelin iletişim birimleri olarak bulunmakta
  • 1750 mAh batarya

[h=3]Sony Xperia P’nin Özellikleri:[/h]
    • Çift çekirdekli 1 GHz hızında STE U8500 işlemci
    • 1GB RAM
    • 4.0-inç 540 x 960 piksel çözünürlüğünde kapasitif ekran
    • 16GB dahili hafıza
    • 8 MP arka kamera ve VGA ön kamera yer almakta.
    • Arka kamera 1080p video kayıt özelliğine sahip
    • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, A-GPS ve NFC özellikleri yer almakta
    • 1305 mAh batarya

[h=4]Sony Xperia U’nun Özellikleri:[/h]
      • Çift çekirdekli 1 GHz hızında STE U8500 işlemci
      • 512MB RAM
      • 3.5-inç 480 x 854 piksel çözünürlüğe sahip dokunmatik ekran
      • 5 MP arka kamera ve VGA ön kamera yer almakta
      • Arka kamera LED flaş, 3D sweep panaroma modu, yüz algılama ve 720p video kayıt özelliğine sahip
      • 8GB dahili hafıza bulunmakta
      • 1320 mAh batarya
      • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth ve A-GPS yer almakta

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
fiyat aralığı nasıl olur bilmiyorum ama sony biraz hızlı manevralar almalı dört çekirdekli işlemciler piyasaya çıkıcak..

klongs

klongs

Üye
cihazlar iyide sony geç kalıyor htc lg zte huaweii 4 çekirdeğe geçti

cnk52

Üye
    Konu Sahibi
Açıkcası xperia p'nin özellikleri bana yeterli geliyor.
Dört çekirdek belki ileride işe yarayacaktır tabiki, ama şu anda telefonu ısıtmaktan başka birşeye yarayacağını zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: barann79, cewikkuwwet01 ve ByYlmzZz
ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
yanlış bir düşünce...
Açıkcası xperia p'nin özellikleri bana yeterli geliyor.
Dört çekirdek belki ileride işe yarayacaktır tabiki, ama şu anda telefonu ısıtmaktan başka birşeye yarayacağını zannetmiyorum.

cnk52

Üye
    Konu Sahibi
Çok fazla bilgiye sahip değilim telefonlarla ilgili, sadece cihazımla(ve almayı düşündüğüm cihazları) ilgili şeyleri incelerim ve alırım.
Ne bilim, benim için pek fazla şey ifade edeceğini sanmıyorum dört çekirdeğin şu anda.
Aşırı ısınır ve bataryanın çabuk bitmesini sağlar. Şu anda çift çekirdeğin kaldırmayacağı pek uyguluma-oyun vs. yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: ByYlmzZz
ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
şimdi öncelikle dört çekirdekli bir akıllı cihaz üretilicekse bataryası da ona göre üretilir evet android gibi bir işletim sistemine sahip cihaz'ın elbette batarya ömrü tatmin etmez bu çift çekirdekli olsada...çift çekirdeğin kaldıramayacağı uygulama oyun elbette yok..ama htc gibi ağır bir arayüz olan sense de çift çekirdekli işlemcilerde bile bazen kasmalar görülüyor dört çekirdekte sense gibi arayüzü akıcı kullanabilirsek mükemmel olur birde tabi internetten tutunda açılan oyun ve uygulamaya kadar etki edecektir..
Çok fazla bilgiye sahip değilim telefonlarla ilgili, sadece cihazımla(ve almayı düşündüğüm cihazları) ilgili şeyleri incelerim ve alırım.
Ne bilim, benim için pek fazla şey ifade edeceğini sanmıyorum dört çekirdeğin şu anda.
Aşırı ısınır ve bataryanın çabuk bitmesini sağlar. Şu anda çift çekirdeğin kaldırmayacağı pek uyguluma-oyun vs. yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: cnk52
Buraxlive

Buraxlive

Üye
Dikkatimi tek ceken dahili hafizalar. Malum neoda 350 megabaytcik :D

• Beğen

cnk52

Üye
    Konu Sahibi
şimdi öncelikle dört çekirdekli bir akıllı cihaz üretilicekse bataryası da ona göre üretilir evet android gibi bir işletim sistemine sahip cihaz'ın elbette batarya ömrü tatmin etmez bu çift çekirdekli olsada...çift çekirdeğin kaldıramayacağı uygulama oyun elbette yok..ama htc gibi ağır bir arayüz olan sense de çift çekirdekli işlemcilerde bile bazen kasmalar görülüyor dört çekirdekte sense gibi arayüzü akıcı kullanabilirsek mükemmel olur birde tabi internetten tutunda açılan oyun ve uygulamaya kadar etki edecektir..

Teşekkür ederim, gerçekten bilgilendirmiş oldunuz.
Peki şöyle birşey gerçekleşebilir mi acaba? Örneğin bir oyunu veya uygulamayı çalıştırmak için tek çekirdek yetiyor. Cihaz bunu -sanırım- 4 çekirdeğe bölüp çalıştırmaya çalışacak. Bu telefonu zorlamaya yani kasmaya neden olmaz mı acaba?

----------Eklendi @ 13:16:35 ---------- Yazıldı @ 13:16:10 ----------

Dikkatimi tek ceken dahili hafizalar. Malum neoda 350 megabaytcik :D
Evet malesef o var. :) Kimisine yeterli, kimisine yetmez. :D

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
tam tersi cihaz'ı zorlamaz bu bilgisayarlar içinde öyledir takviye güç gibi düşünün çekirdekleri.itmeye zorlandığınız bir aracı 4 kişiyle birlikte daha rahat iteceksiniz..
Teşekkür ederim, gerçekten bilgilendirmiş oldunuz.
Peki şöyle birşey gerçekleşebilir mi acaba? Örneğin bir oyunu veya uygulamayı çalıştırmak için tek çekirdek yetiyor. Cihaz bunu -sanırım- 4 çekirdeğe bölüp çalıştırmaya çalışacak. Bu telefonu zorlamaya yani kasmaya neden olmaz mı acaba?

----------Eklendi @ 13:16:35 ---------- Yazıldı @ 13:16:10 ----------

Evet malesef o var. :) Kimisine yeterli, kimisine yetmez. :D

cnk52

Üye
    Konu Sahibi
Anladım. Teşekkür ederim.

• Beğen
dedereis123

dedereis123

Üye
bence gayet yeterli çekirdek çok olsada olmasada ekran kalıtesı çözunurlugu yeter abartmayınya 4 çekırdekmiş diye sony dandık ve ya yenı bir firma degil daha ilk çıkardıgı telefon böyle bır kac seneye htc yanından gecemez sonynin adamın her yondn sansı var

• Beğen
Tepkiler: cewikkuwwet01
cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
Şu AN ÇİFT ÇEKİRDEĞİ BİLE YETERİ KADAR KULLANAMAYN BİR İŞLETİM SİSTEMİ ANDROİD BURDA BİR ARKADAŞ 4 ÇEKİRDEK OLSUN DAHA İYİ OLUR DAHA STABİL ÇALIŞIR VS. VS. DEMİŞTE NORMAL ŞARTLARDA BİLGİSAYAR GİBİ DÜŞÜNMEMEK LAZIM ÇÜNKÜ DAHA FAZLA GÜÇ OLMASI HER ZAMAN HERŞEY ANLAMINA GELMEZ ONA UYGUN BATARYA YAPMAK LAZIM Kİ HALA CEP TELEFONU FİRMALARI SINIFTA KALIYOR BU KONUDA ÜSTELİK TELEFONUN DONANIMI GÜÇLÜ OLUNCA SOĞUTMA İŞLEMİDE ÖNEMLİ BİLGİSAYARDAKİ GİBİ FAN KOYMA ŞANSI OLMAYINCA CİDDİ MANADA ISINMA PROBLEMLERİ ÇIKARTABİLİYO VE AKICILIK SADECE 2 DEN 4 ÇEKİRDEĞE GEÇMEYLE DE OLMAZ ÇÜNKÜ TEK ÇEKİRDEKLİ İPHONE 4 800 MHZ 512 RAM İLE ÖYLE BİR ÇALIŞIYORKİ TELEFONU KASABİLENE AŞK OLSUN ANDROİD TELEFON DONANIMIYLA DAHA UYUMLU HALE GETİRİLEBİLİRSE BU DONANIMLA BİLE TELEFON UÇAR

TELEFONU TAM ANLAMIYLA KULLANAN BİR KULLANICI İÇİN BİLE BU TELEFON ABARTISIZ 2 YIL İŞ GÖRÜR

----------Eklendi @ 23:03:58 ---------- Yazıldı @ 22:55:37 ----------

istesem htc de alabilirim ama xperia s in türkiye garantili modellerinin piyasaya sürülmesini bekliyorum ayrıca 4 çekirdekli canavar diye hitap edilen htcden çekirdek sayısı haricinde aman aman da bir eksiğini göremedim ekran çözünürlüğü aynı ram aynı rom aynı işlemci ghz olarak 1.5 ghz aynı üstelik artıları

sony kalitesi ve farkıyla 12 mp lik lensi çok sağlam olan bir kamera
müzik kalitesinde sony farkı
playstation storeye direk bağlanabilme psp oyunlarını çalıştırma
daha bir çok özellik sayılabilir

kankam5807

Üye
xperia s nezaman türküyeye gelir bir bilgisi olan varmı

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
xperia s nezaman türküyeye gelir bir bilgisi olan varmı

Örneğin netcell 24 ay Türkiye garantili modelleri daha gelmedi ama birçok sitede (sanal pazar, gitti gidiyor, sahibinden gibi) yurt
dışından getirilme uluslararası garantili kayıtlı bulabilirsiniz

klongs

klongs

Üye
Şu AN ÇİFT ÇEKİRDEĞİ BİLE YETERİ KADAR KULLANAMAYN BİR İŞLETİM SİSTEMİ ANDROİD BURDA BİR ARKADAŞ 4 ÇEKİRDEK OLSUN DAHA İYİ OLUR DAHA STABİL ÇALIŞIR VS. VS. DEMİŞTE NORMAL ŞARTLARDA BİLGİSAYAR GİBİ DÜŞÜNMEMEK LAZIM ÇÜNKÜ DAHA FAZLA GÜÇ OLMASI HER ZAMAN HERŞEY ANLAMINA GELMEZ ONA UYGUN BATARYA YAPMAK LAZIM Kİ HALA CEP TELEFONU FİRMALARI SINIFTA KALIYOR BU KONUDA ÜSTELİK TELEFONUN DONANIMI GÜÇLÜ OLUNCA SOĞUTMA İŞLEMİDE ÖNEMLİ BİLGİSAYARDAKİ GİBİ FAN KOYMA ŞANSI OLMAYINCA CİDDİ MANADA ISINMA PROBLEMLERİ ÇIKARTABİLİYO VE AKICILIK SADECE 2 DEN 4 ÇEKİRDEĞE GEÇMEYLE DE OLMAZ ÇÜNKÜ TEK ÇEKİRDEKLİ İPHONE 4 800 MHZ 512 RAM İLE ÖYLE BİR ÇALIŞIYORKİ TELEFONU KASABİLENE AŞK OLSUN ANDROİD TELEFON DONANIMIYLA DAHA UYUMLU HALE GETİRİLEBİLİRSE BU DONANIMLA BİLE TELEFON UÇAR

TELEFONU TAM ANLAMIYLA KULLANAN BİR KULLANICI İÇİN BİLE BU TELEFON ABARTISIZ 2 YIL İŞ GÖRÜR

----------Eklendi @ 23:03:58 ---------- Yazıldı @ 22:55:37 ----------

istesem htc de alabilirim ama xperia s in türkiye garantili modellerinin piyasaya sürülmesini bekliyorum ayrıca 4 çekirdekli canavar diye hitap edilen htcden çekirdek sayısı haricinde aman aman da bir eksiğini göremedim ekran çözünürlüğü aynı ram aynı rom aynı işlemci ghz olarak 1.5 ghz aynı üstelik artıları

sony kalitesi ve farkıyla 12 mp lik lensi çok sağlam olan bir kamera
müzik kalitesinde sony farkı
playstation storeye direk bağlanabilme psp oyunlarını çalıştırma
daha bir çok özellik sayılabilir

ics de 2 4 8 cekirdek tam destekliyor ve one x 42 mbps internet hizi var xperia s te 14.4 mbps one x 4+1cekirdek birde

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
ics de çekirdekleri tam desteklemesi harika olmuş çünkü şuan 2.3.7 sürümlü sony xperia s elimde resmen uçuyor ics de düşünemiyorum :))

bence 14.4 mbps de fazlasıyla yeter bilgisayarmda vınn kullanıyorum 7.2 mbps ye kadar destekliyo yanlış bilmiyorsam bu haliyle bile videoları anında dolduruyor

4+1 çekirdekte yeni sürümle uyumuyla birlikte sony den çok daha güçlü olabileceğine lafım yok olabilir ama kamera müzik ve sony ekran farkı bile yeter gözü kapalı sony dememe üstelik iki telefon arasındaki fiyat farkınıda gözardı etmemek gerekir eminimki iki telefon arasında 500 tllk bir fark olacaktır belki daha fazla

klongs

klongs

Üye
ics de çekirdekleri tam desteklemesi harika olmuş çünkü şuan 2.3.7 sürümlü sony xperia s elimde resmen uçuyor ics de düşünemiyorum :))

bence 14.4 mbps de fazlasıyla yeter bilgisayarmda vınn kullanıyorum 7.2 mbps ye kadar destekliyo yanlış bilmiyorsam bu haliyle bile videoları anında dolduruyor

4+1 çekirdekte yeni sürümle uyumuyla birlikte sony den çok daha güçlü olabileceğine lafım yok olabilir ama kamera müzik ve sony ekran farkı bile yeter gözü kapalı sony dememe üstelik iki telefon arasındaki fiyat farkınıda gözardı etmemek gerekir eminimki iki telefon arasında 500 tllk bir fark olacaktır belki daha fazla

avrupada 500 euro olcakmis turkiyede en fazla 1700 olur(internet fiyati icin)

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
Dediğin fiyatlarda olursa sony xperia s türkiye fiyatı da 1600 -1700 olacağı için aynı fiyatlarda kullanıcının tercihine göre öne çıkan yanları olacak

internet mbps hızı ve işlemci canavarı olarak htc öne çıkacak
12.1mp fhd kamera, psp oyunlarını çalıştırma, xloud ses farkıyla da xperia s

klongs

klongs

Üye
Dediğin fiyatlarda olursa sony xperia s türkiye fiyatı da 1600 -1700 olacağı için aynı fiyatlarda kullanıcının tercihine göre öne çıkan yanları olacak

internet mbps hızı ve işlemci canavarı olarak htc öne çıkacak
12.1mp fhd kamera, psp oyunlarını çalıştırma, xloud ses farkıyla da xperia s

sesde beats audioyu geçemez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt