Xperia Ion Brick

Konu Sahibi
Xperia Ion Brick
Arkadaşlar telefonuma bir rom atarken cfw de sytem data cacha dosyaları silinmesi gerekiyordu hepsini sildim romu yükledim fakat telefonu açtım bootlop vermeye başladı bende ses açma power tuşuna uzunca bastım telefon komple gitti internette şarja takın 4-6 saata led yanar yazıyodu taktım kırmızı led i gördüm sonra flashlıcaktım pcye bagladım telefon birden açıldı yine bootlop verip durdu kapandı yine kırmızı led sabit oldu sonra yine açıldı bir türlü flashlıyamadım sonra şimdi yine ses arttırma güç tuşuna bastım yine komple gitti şu an şarja duruyor ledin yeşil olması gerekmiş şimdi teli şarja koysam yine kırmızı led gelse beklesem yeşil led olur mu yoksa telefon açılıp yine bootlop döngüsüne mi girer acaba telefon açılınca sarj yerine kadar bile gelemiyor system dosyası silindiği için ne yapmam gere acaba duvar şarjında beklesem hiç açılmadan kırmızı led yeşile döner mi lütfen yardım edim bootloader kilidi kapalı garantisi var fakat 3 haftada anca yapıp yolluyolar göndermek istemiyorumtelefon kırmızı led yine yanmaya başladı lütfen biri yardımcı olabilir mi

Invoke

Üye
bootlop'un sebebi ya rom bozuktur ya bir şeyle çakışıyordur bir şeyi eksik yapmışsınızdır.
Bootloaderı kilidi kapalı ise custom rom flashlayamazsınız, ancak stock based ise flashlarsınız bu durumda da kernel flashlamanıza gerek olmaz, kısacası yaptığınız işlerde baya bir çelişki var.

Kurmak istediğiniz romun linkini atın buraya, yapmanız gerekenleri söyleyim ya da stock romu flashlayın, telefonunuz açılır. Stock romu flashlamak için ,imzamda flashtool konusunun linki var, orada gerekli açıklama var.

Son düzenleme:
    Konu Sahibi
telefonu servise gönderdim cevap alamayınca yalnız telefon ses açma +güç tuşuna basınca telefon ilk titremede yine reset atıyor ikinci titremede göçüyor hiçbir işlev görmüyor telefon mavi ışık da gelmedi kırmızı ışık yanıyor bir süre sonra açılıyo kendiğilinden reset atıp duruyor reset atmasına bile engel olunmuyor şimdi servise gitti fakat yine aynı şey olursa o halde bile telefonu kurtabiliyormuyuztelefonun sistem dosyasını sildiğim için telefon biosta şarj oluyor galiba %15 olunca acılıp asıl şarja başlamak istiyor fakat sistem olmadığı için ordada reset döngüsüne maruz kalıyor

Invoke

Üye
Cevap alamayınca dediğiniz konuyu zaten bugün açmadınız mı?
Kusura bakmayın, üstte yanlış yazmışım ya, düzenledim mesajı, power+volumeup fastbootmoda almaz, ışık mavi de olmaz zaten.
Neyse, servis orijinal yazılımı yükler gönderir. Döndüğünde yüklemek istediğiniz romun linkini atın yardımcı olmaya çalışırım.

Konu Sahibi
bugün açtım evet ben olumsuz bir anlam teşkil etsin diye demedim biraz sabırsızım ben yanlış anlaşıldıysam affola

bu olay bir kez daha başıma gelmişti servis yapmıştı system dosyası silindiği zaman telefon bootlop dongüsüne düşse yine şarjı bitse az şarj olup yine bootlop olsa o telefonu ben kendi imkanımla düzeltebilirmiyim kardeşim

Tepkiler: Invoke

Invoke

Üye

Flashtool ile stock rom flashlayarak açabilirsiniz.Püf Noktası - Flashtool Rehberi/kullanımı//resimli Anlatım//güncel//stock Romlar

Konu Sahibi
flashtool kullanma imkanı vermiyor yalnız bize telefon şarjını yükseltemiyoruz telefon ister duvarda şarj olsun iter pcde bir süre sonra açılıyor ve bootlop veriyo hiçbir türlü de bootlop durdurulamıyorhaliyle azcık biosta olan şarjda bitiyor o bootlop esnasında derseniz ki ses açma power uzun bas o zaman telefon komple bugta kalıyor şarjı bitmesini bekliyoruz ne şarj görüyor nede pc

Invoke

Üye
Hocam, bir şey sormak istiyorum, ses açma+ power uzun basınca ne olması gerekiyor ki normalde?Şimdi, telefon kapalı diye düşünelim, power'a bastınız, cihaz açılıyor. Sony yazısında kalıyor de mi? Böyle uzun uzun kalıyor?

Konu Sahibi
bilmiyorum kısa basınca reset atıyor uzun basınca komple kapanıyor telefoncihazın power tuşu hiçbir işlev görmüyor led kırmızı yanarkendetelefonu ben açmıyorum şajdayken kendi açılıyor keşke açılmasa şarjı dolsa rahatca flashlasam stock rombana özelden ulaşabilirmisiniz