Xp: Windows Güncelleme Dosyalarının Kaydedildiği Yer (Çözüm)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PeSimiSt_61x

PeSimiSt_61x

Üye
    Konu Sahibi
Xp: Windows Güncelleme Dosyalarının Kaydedildiği Yer (Çözüm)
Xp mizde Windows uptade yaptığımız zaman indirilen güncelleştirmeleri her formattan sonra tekrar indirmek zorunda kalıyoruz buda çok can sıkıcı. Peki nereye indiriliyor bu güncelleme dosyaları? Ben sizin için keşfettim... Resmen Adamlar in dereden su getir yapmışlar.. :D

Öncelikle:
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download >> Güncellemeler bu dizine iniyor. Peki nasıl işliyor buraya girdim ben fakat bir şey anlamadım diyorsanız.

Resime Bakarak Adım Adım Anlatıcam:

1-) ilk olarak klasör içine *.tmp uzantılı dosya olarak indiriyor.
2-) Sonra resimde gördüğünüz gibi uzun isimli bilinmeyen dosya olarak dışarı kopyalıyor.
3-) Kurulum yaparkende o dosyayı install klasörüne çıkarıyor.
4-) Ayrıca Güvenlik Güncelleştirmelerini klasör halinde çıkarıyor. Klasör içine girip update klasörünün içindeki update.exe ile de güvenlik güncelleştirmelerini yükleyebiliriz. (Bu işin mantığı)

Sizin yapacağiniz şey ise:
O dışarı çıkardığı uzun isimdeki bilinmeyen dosyaları aslında zip dosyasıdır :D. Uzantısını zip yapıp içindeki kurulum dosyalarını dilediğinizce kullanabilirsiniz.. Tekrar tekrar indirmek zorunda kalmayacaksınız. Yapmanız gereken o dışarda kalan dosyaların uzantısını zip olarak değiştirmeniz ve saklamanız zamanı gelincede tek tek kurmanızdır. Uğraştıracak ama uğraşmak istemıyorsanız toplu kurulum scripti hazırlayabilirsiniz. :)

Konu bana (pesimist_61x)'e aittir.

Bu windows xp içindir. Muhtemelende Win 7 de aynı mantıkdadır.

Kolay gelsin iyi günler..

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
:tşk:

Alternatif Olarak Program Tavsiyemdir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt