xp de şifre unutmaya karşı tedbirinizi alın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quitac

Üye
    Konu Sahibi
xp de şifre unutmaya karşı tedbirinizi alın
XP de digerler isletim sistemlerinde password kaybedildigi zaman dostan olayi cozme gibi bir alternatifiniz bulunmuyor.xp de passwordunuzu unutabilecegimizi dusunerekten yapmamiz gereken basit bir islem bir password reset disketi olusturacagiz kisaca nasil yapabilecegimizi anlatmaya calisacagim...
• Birinci adimda bos formatli bir disket hazirlamamiz gerekiyor daha sonra sisteme girip standart giriş oluyoruz.
• Sonraki adimda Başlat-Denetim Masası-Kullanıcı Hesapları secenegi ile kendi hesabimiza gidiyoruz.
• Burada karsimiza bir ekran gelecek bu ekranda sol kısımda "Unutulan Parolayı Önle" secenegini calistiriyoruz ve cikan islemleri takip ediyoruz ve disketimiz hazir oluyor.
• Eger yerel bir aga bagli isek izleyecegimiz yol biraz daha degisik olacak disketimizi hazirlayip sistemimize giriş yapıyoruz ctrl+alt+del tus kombinasyonunu kullaniyoruz "Şifre Değiştir" islemini seciyoruz cikan ekranda "Yedekle" sekmesini tikliyoruz bundan sonra karsimiza "Unutulan Şifre" sihirbazi cikancak islemleri takip edip disketimizi olusturuyoruz.
• Olusturdugumuz disketi kullanmak icinde su siralama yapmaliyiz diyelimki passwordunuzu unuttunuz simdi kullandigimiz makine "Hoşgeldiniz Ekranı" kullaniyorsa standart giriş yapmaya calisalim bizden istenilen yerlere yeni kullanici adimizi ve sifremizi girelim dogal olara yanlis olacagindan karsimiza

Şifrenizi Mi Unuttunuz?
Parola İpucunu Görmek İçin ? Düğmesini tıklatabilirsiniz
veya Parola Sıfırlama Disketini kullanabilirsiniz

ekrani cikacak karsimiza.burada "Parola Sıfırlama Disketinizi Kullanın" secenegini seciyoruz karsimiza "Unutulan Şifre" ekrani gelecek sonraki adimda istenilen islem sirasini izliyoruz sorunumuz cozulmus olacaktir.
• Eger yerel bir agda bulunuyorsak su islem sirasini izliyelim sistemimize normal giris yapmak istersek "Giriş Hatası" uyarisini aliyoruz burada reset secenegini tikliyoruz karsimiza gelen "Unutulan Şifre" sihirbazi karsimiza gelecek ve islem sirasini takip edip sorunumuzu cozuyoruz.
Kucuk bir uyari yapmak istiyorum bu olusturdugunuz disketi kaybetmemeye ve ortalikta birakmamaya ozen gosterin cunku bu disket ile sifreleriniz desifre edilebilir.
__________________
 


dolmus

Üye
şifreyi unutanlar kullanıcı adı yerine administrator yaz şifre yerini boş bırak enter yap al sana şifre kırıldı...:D:D
 
alli26

alli26

Üye
saolasın....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

qLaMoR
Cevap
2
Görüntüleme
3K
qLaMoR
ilyas_0177
  • Kilitli
2
Cevap
29
Görüntüleme
4K
EroL
Kara-vicdanli
Cevap
1
Görüntüleme
5K


Üst Alt