Xiaomi'den eski telefonları sevenlere: Qin 1 ve Qin 1s

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Xiaomi'den eski telefonları sevenlere: Qin 1 ve Qin 1s

Son dönemlerde akıllı telefon üretiminde adından sıkça söz ettirmeyi başaran Çin merkezli Xiaomifirması, bu sefer ise karşımıza klasik bir telefon anlayışı ile çıkıyor. Nostalji sevenler ve telefonu sadece mesajlaşıp konuşmak için kullananlar için hazırlanan bu telefon modelleri şirket tarafından Qin 1 ve Qin 1s olarak isimlendirilmiş.



Bir akıllı olarak nitelendiremediğimiz bu telefon modelleri 30 dolarlık fiyat etiketiyle birlikte satışa sunulurken, temel ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayıp akıllı telefonlarda olan birkaç önemli özelliği de içeriyor. Cihazlarda geniş tuşlar kullanılırken, bu tuşlarla birlikte ileri seviye kullanıcılar hedeflenmiş.



Xiaomi Qin 1: MediaTek MT6260A işlemcisi ve 8 MB RAM bellekten gücünü alan cihazda, 16 MB dahili depolama alanına yer verilmiş. Bluetooth 4.2 ve Wi-Fi bağlantı desteklerini içeren ürün, yazılım cephesinde ise Nucleus işletim sistemini içeriyor. 1.480 mAh kapasitesindeki bataryadan güç alan cihazın ana yüzünde ise 2.8 inç genişliğindeki 240 x 320 piksel çözünürlük sunan ekranın olduğunu söyleyelim.


Xiaomi Qin 1s: 2.8 inç genişliğinde olan 240 x 320 piksel çözünürlüklü ekran üzerinde şekillenen cihaz gücünü Spreadtrum SC9820 işlemcisi ile 256 MB kapasiteli RAM bellekten alıyor. 512 MB dahili depolama alanı bulunan üründe 1.480 mAh gücündeki bir batarya yer alırken, siyah ve beyaz olmak üzere 2 farklı renk seçeneğine sahip.



Cihazların her ikisinde de yapay zeka altyapısı bulunurken, bu sayede gerçek zamanlı çeviri özelliğine sahip. Ayrıca kızılötesi ile birlikte bir kumanda olarakta kullanılabilen bu cep telefonu modellerinde ekran ise Gorilla Glass teknolojisiyle birlikte korunuyor.
 


Üst Alt