Haber Xiaomi Türkiyeye Merhaba Dedi

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Xiaomi Türkiyeye Merhaba Dedi

Yaklaşık üç yıl önce ilk akıllı telefon modelini satışa sunan ve şu anda satış adetleriyle akıllı telefon devlerini korkutmaya başlatan Çinli üretici Xiaomi, Türkiye’ye resmen merhaba dedi.
Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Çinli dev ofisini İstanbul Maslakta Açıyor. Şirketin Türkiye ofisi, Xiaomi Global Başkanı olan Hugo Barra’ya bağlı olarak operasyonlarını sürdürecek. Xiaomi’nin Türkiye’ye gelmesi diğer ülkelerde olduğu gibi akıllı telefonlardaki rekabetin artacağını gösteriyor. Her kesime hitap eden farklı donanım özelliklerinde akıllı telefon modellerini sunan şirket, iddialı fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. Örneğin, dört çekirdekli işlemci, 3 GB ram, 16 GB kapasite 5 inçlik ekran gibi özelliklerin yer aldığı Xiaomi Mi 4 adındaki telefon modelin 429 dolarlık etiket fiyatı bulunuyor. Bu rakamlar diğer akıllı telefonlarla kıyaslandığında ise yaklaşık 200 dolarlık fark olduğu görülüyor.

İLK 5’TE

Şu ana kadar satışa çıkmış 10 farklı Xiaomi akıllı telefon modeli bulunuyor. Söz konusu modelleri 3 yıl gibi kısa bir sürede satışa sunan şirket, şimdiden global akıllı telefon pazarında ilk 5’e girmiş durumda. Strateji Analytics’in verilerine göre Xiaomi’nin şu anda yüzde 5.1’lik pazar payı bulunuyor. Şirket bu oranla listede beşinci sırada yer alıyor. Xiaomi’nin ufak farkla hemen önündeyse yüzde 5.4 ile Lenovo bulunuyor. Üçüncü sırada yüzde 6.8 ile Huawei, ikinci sırada yüzde 11.9 ile Apple, birinci sıradaysa yüzde 25.2 ile Samsung yer alıyor. Xiaomi’nin hedefi ise 2014 yılında 60 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmek. Bu rakamla birlikte şirketin gelirlenin yıl sonunda 6 milyar doları geçmesi bekleniyor.
Akıllı saati de geliyor
Çinde
12 saat 720 bin adet akıllı telefon satmayı başaran Xiaomi, dün akıllı saat modelini çok yakında kullanıcıların beğenisine sunacaklarını açıkladı. Şirketin Global Başkanı Hugo Barra tarafından yapılan açıklamada saat hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Xiaomi’nin daha önce ürettiği akıllı bileklik olan MiBand modeli de bulunuyor.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim

PriZm

PriZm

Üye
İşte beklediğim haber budur.

• Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@ ve Dede
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
İşte beklediğim haber budur.
bir şey soracaktım xiaomi telefonlar diğer android telefonlar gibi stabilmidir yani hızlımıdır bir sıkıntı falan olurmu fiyat açısından uygunda almayı düşünebilirm :)

PriZm

PriZm

Üye
MIUI arayüzü Androidde Aosp'dan sonra en kişiselleştirilebilen ve en stabil arayüzdür.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
MIUI arayüzü Androidde Aosp'dan sonra en kişiselleştirilebilen ve en stabil arayüzdür.
teşekkürler :bigstar: android hiç kullanmadımda ondan soruyorum belki beni daha önceler görmüşsündür wp forumundan falan :D

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Ben bunu hep meizu mx ile karıştırım ama mi aslında

The SLayeR

The SLayeR

Üye
valla iyi haber ama vergiyle cart curt gene başka ülkelerdeki fiyatına göre pahalı olacağını düşünüyorum zira vergiler ülkesiyiz.

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
tekno marketlere gelir inşallah istanbulda değilim çünkü :eller: ankarada ve manisadada satışa sunulmuş sahibinden.com'da gördüm

KayraBey

KayraBey

Üye
Çok güzel :eller:

skylinegti

skylinegti

Üye
işte bu çok güzel bir haber...

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
buda mi4'ün inceleme videosu
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: Dede
0MG90

0MG90

Üye
Gelsin gelsin, umarım fiyatları çok aşırıya kaçmaz

dayannight

dayannight

Üye

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Rekabet, müşteri için iyi olacaktır...

furkankaya559758

Üye
Türkiye'ye gelse telefon fiyatları baya düşer.

KayraBey

KayraBey

Üye
Bu da geldi mi 1.500 den gelir :)

Serhan

Serhan

Üye
Hello :D

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
byAndroid

byAndroid