Eğer androidin gelecekte flash desteklememesi doğruysa bu işte kaybeden google olacak. Birkere ios yerine android tercih edenler ya ios a yada wp ye geçecek. Androide olan talebin düşmesi ile htc nin wp telefonları ve nokia satışları artacak, bunun devamında pazar payını kaybetmek istemeyen samsung ve sony gibi firmalar android yerine wp öncelikli üretim yapacak. HTML5 diyen insanlar çıkacak elbette html5 gelişme becerisine hala kavuşamamış bir teknoloji yıllardır yaygınlaşamadı. Şayet bir mucize olurda android 4.1 çıktığı döneme kadar gelişirse yine bir artısı olmayacak çünkü android ile beraber diğer sistemlerde html5 destekliyor..
Bilinçli kullanıcılar elbette ics sürümünde kalarak yada alternatif mod yöntemleri ile flash kullanabilir ama akaç yıl daha? Her yenilikte platformun vermediği flash desteği daha çok hissedilecek. Bir süre sonrada sırf flash çalışsın diye sistemlerini güncelleyemeyen kullanıcılar topluluğu olacak. İnsanlar wp ye geçmemek için en fazla 1-2 yıl daha bu extra uğraşlara katılır daha sonrasında bu platformu terkeder. Aynen yıllar önce symbianın hakim olması ve terkedilmesi gibi.
Tabi bunlar karamsar düşünceler ben google gibi teknolojide ilkleri sağlam yapan bir firmanın bu hesapları yapamayacağını düşünmek istemiyorum.