Haber WP8.1 SDK üst düzey geliştiricilerle teste sunuldu!

Sponsorlu Bağlantılar

Rainesto

Rainesto

Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın ama telefonu alırken araştırmanızı yapmadan aldıysanız bu biraz da sizin hatanız. Dediklerim yanlış anlaşılmasın, Microsoft'un yavaşlığında kesinlikle size katılıyorum. Mesela ben kendi 920mi alırken görev yöneticisinde uygulamaların kapatılmadığını görünce şok olmuştum. Sonra biraz araştırınca güncelleme ile geleceğini öğrendim. WP8, Windows 8 ile yetişsin diye aceleye getirilmiş bir sistemdi. Ben bunların hepsini bilerek aldım telefonumu. Aldığım zamanda adam gibi çalışan bir whatsapp bile yoktu. Şimdi kullandığım uygulamalarda hiç bir sıkıntı çekmiyorum. O söylendiğiniz olmayan özellikler alırken de yoktu. O zaman neden gidip Samsung S3, XperiaS veya HTC OneX almadınız? Şikayet ettiğiniz bütün özellikler onlarda var(Bu telefonları saymamın sebebi Lumia920 ile aynı klasmanda olmaları). Memnun değilseniz gidip ilk fırsatta takas veya başka bir yolla değiştirseydiniz. Burada konuşulan konu gelecek güncellemeyle alakalı sızıntılar-bilgiler. Sakin sakin bekleyin güncellemeyi ya da yeni bir konu üstünden ddert yanın birbirinize. Kimse size zorla aldırmadı bu telefonları. Para sizin, istediğiniz gibi harcayın. "kardeş bunlar bizde yok ama çalışıyoruz getireceğiz, ben seni bilgilendiriyorum olmadığına dair ona göre al" diyen bir satıcıya da "Hmm tamam alıyorum.... Bunda bu özellikler yok, samsungda var! Olmaz olsun böyle telefon!" deme hakkınız yoktur üzgünüm. Uzun yazmışım. Normalde girip çok mesaj atan birisi değilim ama dolmuşum.

Eğer kurallara aykırı bir şey yazmışsam @bulutsuzgece ve @papakudioflu gerekeni yapsınlar. Ama sızıntı ve bilgilendirme konusunda da gereksiz mesajlara mahal vermeyelim lütfen.

iyi forumlar
tek kelimeyle katılıyorum bu kişilerede uyuz oluyorum alırken candy crushın olmadıgı belli ama alıyor sonrada yok candy crush yok satacamda diyim nokiayaya ve msye boş boş laf ediyorlar

• Beğen
Tepkiler: ON9

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
@papakudioflu Ali Kemal abi bir şey soracağım. Bizlere gelen güncellemede cortana olacak değil mi? Yani türkçe dil desteği olmayacak ama yine de ingilizce olarak kullanabileceğiz. Yoksa Türkçe dil desteği olmadığı için cortana gelmeyecek mi bize ?
kesin bir bilgi yok ama buyuk ihtimalle cihaz id'lerine göre bölge bölge verilecek.

ON9

ON9

Üye
Yok 3 lü kutucuğu her telefona vermem , yok ekran çözünürlüğü çok olana 5 tane az olana 4 tane kısayol veririm. Yok mobil veriyi kısayola koymam , yok dosya yöneticisi koymam vss. Biz gidip sözleşmemi imzaladık ömrümüz boyunca wp kullacağız diye ? Adamlarda ki rahatlığa bakarmısın , diyorum ya ben nokia gidip lumia serisini çıkartmasaydı hayatta gidipte wp8 telefon almazdım. Yani gidip mazağada htc 8x i görsem 2 dakikada kafamı çevirirdim bende ki nokia aşkı yüzünden böyle bir kazık yedik. Ama bundan sonra görünen o ki nokia ile ms den bir cacık olmaz. Wp 8.1 ms nin atacak son kurşunudur eğer başarısız olursa bundan sonra ağzıyla kuş tutsun yüzüne bakmam.

Ben mazağa düşkünü değilim ama işletim sistemide tırt arkadaşlar ne yapayım. Bazen bir çılgınlık yapıp şu lumia 920 ile N9 meego telefonu takaslasammı diye düşünüyorum.Ama son anda hadi wp8.1 bekle diyor içimden bir ses : ))
Temizinden bulursan bana da haber et hocam:) ikincil telefon olarak kullanırım:)

dakamon

dakamon

Üye
kesin bir bilgi yok ama buyuk ihtimalle cihaz id'lerine göre bölge bölge verilecek.

sanırım ilk çıkışta bize verilmeyecek sdk sızıntılarında tr yoktu :(

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
sanırım ilk çıkışta bize verilmeyecek sdk sızıntılarında tr yoktu :(

ama o ön sürüm Demo gibi bir şey umudu kesmemek lazım

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
tom emmi ne emek istemiş burda?

I’ll be on TWiT’s Tech News Today at 1PM ET / 10AM PT / 6PM GMT to discuss Windows Phone 8.1 Cortana

dakamon

dakamon

Üye
ama o ön sürüm Demo gibi bir şey umudu kesmemek lazım

umarım oyle olur ama sdk ya bakılırsa ilk çıkışta yokuz ama sonradan getirebilirler ama sen de 6 ay ben diyim 1 yıl sonra :/

Dejavuex

Dejavuex

Üye
umarım oyle olur ama sdk ya bakılırsa ilk çıkışta yokuz ama sonradan getirebilirler ama sen de 6 ay ben diyim 1 yıl sonra :/

Nisanda gelecek sürümü biz alamıcak mıyız yani ?

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
tom emmi ne demek istemiş burda?

I’ll be on TWiT’s Tech News Today at 1PM ET / 10AM PT / 6PM GMT to discuss Windows Phone 8.1 Cortana

ARM_TR

ARM_TR

Üye
Ben bunu program yazmak için sdk sanmıştım

biganes

Üye
tek kelimeyle katılıyorum bu kişilerede uyuz oluyorum alırken candy crushın olmadıgı belli ama alıyor sonrada yok candy crush yok satacamda diyim nokiayaya ve msye boş boş laf ediyorlar

Yalnız şöyle bir durum var. Bu konuya gözünüze kapatamazsınız. Kimse alırken zorla aldırdılar demiyor zaten. Herkes ne olduğunu bilerek aldı. Fakat kusura bakmayın ama üzerinden bir yıl geçmiş ve ben hala sistem sesleri ile zil sesini ayıramıyorum. Bunun bir özellikmiş gibi gösterilmesi ise son derece abes bir konu. Kimse bu kadarını beklemiyordu herkes nokiaya güvenerek aldı bu telefonları, ben de dahil. Telefonumu çok seviyorum o ayrı bir durum eksik özelliklerini ben çok umursamıyorum, fakat microsoft'un bu saçma politikaları eminim (bu güncelleme başarısız! olursa) çok kişiyi lumiasından ayıracaktır. Burada söylenenler boş laflar değil niye bu kadar abartıyorsunuz bu eleştirileri anlamıyorum. Ortada bir yavaşlık ve boşlanmışlık var kimse bunu inkar edemez. En basitinden şuan da 3 kolon olayının 4.5' telefonlara geleceği söyleniyor. Lumia 820 0.2' ile alamıyacak olması kadar saçma bir şey olamaz. Bu saçmalık değil mi sizce de? Ya da kısayol sekmelerinde 3G'nin olmaması(en azından şimdilik). Görev yöneticisinin bir yıl sonra sisteme gelmesi. Bunlar pazar payını arttırmak isteyen firmanın müşteri kaybetmesine yol açıyor bana göre. Ortada uyuz olacak bir durum yok herkes kendi fikrini beyan ediyor burada sonuçta. Herkes belli bir bütçesini bu telefona ayırıyor ve karşılığını görmek istemesi kadar doğal bir durum yok. Üstelik üzerinden bir yıldan fazla geçmişken. Sonuçta bu sistem bir ay önce çıkmadı ortaya. 8.1 güncellemesinden umutluyum. Umarım beklentilerimizi boşa çıkarmaz. Ama, eğer beklediğim gibi olmaz ise telefonu değiştirmeyi düşünüyorum. Benim gibi olan pek çok tanıdığımda var. İnşallah büyük bir atılım olur 8.1, beklentilerimizi karşılar.
İyi forumlar.

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
:ahNe! Cortana gelmeyecek mi ?

İngilizce olsa da kullanırdık yine

• Beğen
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Acaba şu bildirim sorunları düzelecek mi? Viberde mesajlar 20 dk sonra geliyor

• Beğen
ÖEY

ÖEY

Üye
Acaba şu bildirim sorunları düzelecek mi? Viberde mesajlar 20 dk sonra geliyor
Benim de en çok merak ettiğim şeylerden biri bu aslında! Kullandığım dönemde bildirimler sorunluydu şu anda nişanlımda 925 var. Takip ediyorum hala sorunlu. MS şu bildirim işine artık bir çözüm bulmalı.

remzi33

remzi33

Üye
ya benim anlamadığım konu şu. Bursa ms yada Nokia eleştirilince arkadaşlar nie üstüne alınıyor? Tabi ki eksikleri bilerek aldık ancak 1.5 yılda değişen hiçbrşey yok( ekran döndürme ve çift tıkla uyandırma hariç :D ). Böyle bir saçmalık olamaz ya. Nokiayı batmaktan kurtarıp tekrar toparlayan biz lumia kullanıcıları oldu. Ama yüzüstü bırakılmış gibi hissediyorum ben şahsen. Çünkü güncellemeler nedense ortalama 2 ay gecikmeli geliyor ve zaten sistemde olması gereken şeyler yenilikmiş gibi gosteriliyor. İnş şu 8.1 ile eksikleri kapatıp emsalleriyle (özellik.konusunda) yarışmaya başlar. Yoksa wp bin geleceği yok ms böyle ağırdan çalışırsa

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
tom emmi ne demek istemiş burda?

Bugün saat 18:00'de WP8.1 Cortana konusunu konuşmak üzere Twit TV'nin teknoloji haberlerine konuk olacakmış.
Önemli bir durum yok...

• Beğen
Tepkiler: kimbilir_01
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Benim de en çok merak ettiğim şeylerden biri bu aslında! Kullandığım dönemde bildirimler sorunluydu şu anda nişanlımda 925 var. Takip ediyorum hala sorunlu. MS şu bildirim işine artık bir çözüm bulmalı.

Viber yüklü ama çevremde pek kullanan yok, o yüzden hakkında yorum yapamayacağım.
Ancak gerek Skype, gerek Facebook, gerekse WhatsApp'tan anlık bildirimler alıyorum.
Neresinde sorun var? Yada sorun sadece Viber'da mı? :hmmm

ÖEY

ÖEY

Üye
Viber yüklü ama çevremde pek kullanan yok, o yüzden hakkında yorum yapamayacağım.
Ancak gerek Skype, gerek Facebook, gerekse WhatsApp'tan anlık bildirimler alıyorum.
Viberin bildirimleri geç geliyor ve ısınma sorunu var. Whatsapp'da nişanlımın telefonunda her zaman düzenli bildirim vermiyor.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
hocam viber'i Bi dener misiniz acaba bende mi sorun var

Bay H

Bay H

Üye
8-|

• Beğen
Tepkiler: emz, Serhan, PureFood ve 2 diğerleri

Üst Alt