İpucu WP8.1 in ram kullanımı konusunda daha cimri olduğu kanıtlandı

Sponsorlu Bağlantılar

SonyXperia

SonyXperia

Üye
Bunun nedeni şu an ki güncellemenin final surumu olmaması. Neden kimse bir turlu anlamıyor geliştirici on izleme surumu bu bu surumle anca izlersiniz diyor adamlar tam performans beklemeyin diyor hatta garanti dışı kalmasından söz ediliyor yani ms verirken stabil olmayacağını iyi çalışamayabileceğini zaten soyluyor :)

Tost Makinası ile gönderildi.

Orası öyle yahu ben bir şey demedim :) sadece duşuk bellek harcamasına rağmen performansda paralel bir ivme göremedim. Yazılım konusunda bilgili olmadığım için mantıksız geldi

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
ram fiyatları nedir firmaya ne kadar yansıyor?

tehlikeqi

tehlikeqi

Üye
İnsider ile baktımda 8.1 ile ram kullanımı 50 mb

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Microsoft Mantıklı İş Yapıyor 1520'deki performansı 520'de arıyor ve bence gayet başarılı ancak 8.1'de sistemin azda olsa 1-2 defa dondugunu fark ettim 8.0'da bu hiç olmamıştı
Benim Merakımsa Şu Neden 720-620-525-520'den çok 625'e önem veriliyor 1 gb telefonlarla bir tutuyor Microsoft fark ettiyseniz black ilk 512 mblerde 625'e gelmişti ve 75 TL'lik hediyede 512 mb ramlar arasında sadece 625'e gelmişti ? ayrıca çift tıkla uyandırmada 512 mblerde ilk 625'e gelmişti
Sizce 625'e Verilen Önem Neden Bu Kadar Fazla ?

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft Mantıklı İş Yapıyor 1520'deki performansı 520'de arıyor ve bence gayet başarılı ancak 8.1'de sistemin azda olsa 1-2 defa dondugunu fark ettim 8.0'da bu hiç olmamıştı
Benim Merakımsa Şu Neden 720-620-525-520'den çok 625'e önem veriliyor 1 gb telefonlarla bir tutuyor Microsoft fark ettiyseniz black ilk 512 mblerde 625'e gelmişti ve 75 TL'lik hediyede 512 mb ramlar arasında sadece 625'e gelmişti ? ayrıca çift tıkla uyandırmada 512 mblerde ilk 625'e gelmişti
Sizce 625'e Verilen Önem Neden Bu Kadar Fazla ?

Acaba dondu derken ne demek istediniz kasma mı yok dondu hiçbirşey yapamadınız mecbur soft reset mi attınız? Kasma derseniz bariz 8.0 da ara ara olarak yaşıyordum takılmalar. Eğer donma derseniz sanırım bir kaç kez benimde başıma geldi ama sebep uygulamalardan kaynaklanıyor ana menu de falan donma yaşamamıştım.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Acaba dondu derken ne demek istediniz kasma mı yok dondu hiçbirşey yapamadınız mecbur soft reset mi attınız? Kasma derseniz bariz 8.0 da ara ara olarak yaşıyordum takılmalar. Eğer donma derseniz sanırım bir kaç kez benimde başıma geldi ama sebep uygulamalardan kaynaklanıyor ana menu de falan donma yaşamamıştım.

Kasma Demek istedim hafifti 8.0da ama 8.1'de artmaya başladı ama genede az

okankayci

okankayci

Üye
Arkadaşlar fotoğraftan da anlaşılacağı üzere 8.0 da bir programla yaptığınız bir işlemde kullanılan ram 43 mb gibi bir değerken 8.1 aynı işlem 8.1 de 14 mb gibi bir değer yani %67 lik bir ram kazanımı söz konusu buda 512 mb ramli cihazlar için çok ama çok önemli. Anlaşılan MS kendisini düşük donanımlı cihazlara endekslemiş görünüyor.

bu ii bişey degılmı :)

ErenMSC

Üye
O kasma cihaz ilk açıldığında ve ilk 8.1 Update yaparken oluyor, onun haricinde sistem yerine oturduğu zaman kasma oranı 0 a yakın bişey oluyor :oke:

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Valla ben amber le birlikte o kasmalar artmıştı black ile de devam etmişti. Şimdi 8.1 ile sistem 8 e göre bana daha hızlı geldi geçiş animasyonlarının değişmesi iyi olmuş.

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
bu ii bişey degılmı :)

Evet çok iyi bir şey. Sistem yapacağı işlemler için daha az ram harcıyor. Buda batarya performansını olumlu etkiliyor ayrıca ram in şişmesi engellenip akıcılık sağlıyor sisteme

Yağız Ryan

Yağız Ryan

Üye
Temple Run 2 Optimize edilsin ses seda yok :)

• Beğen
Tepkiler: Heimdalll
okankayci

okankayci

Üye
Evet çok iyi bir şey. Sistem yapacağı işlemler için daha az ram harcıyor. Buda batarya performansını olumlu etkiliyor ayrıca ram in şişmesi engellenip akıcılık sağlıyor sisteme

stabillik harıka zaten wpde bunla dahada ii oldu :)

Heimdalll

Heimdalll

Üye
Temple Run 2 Optimize edilsin ses seda yok :)
bu imangi studios ta oyunu yapıyor oyle bırakıyorlar, temple run 1, geçen hazirandan beri aynı bi süre sonra atıp duruyor, ios ta olsa haftada 1 güncelleme verir ........ler

• Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan
Yağız Ryan

Yağız Ryan

Üye
Aynen ya çok saçma işleri var of

dakamon

dakamon

Üye
    Konu Sahibi
Aynen temple run atıp duruyor oyunun en can alıcı yerinde uyuz oluyorum