Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

sinan430

sinan430

Üye
Başındaki ve sonundaki sembollerden dolayı olabilir

ndn nyle gndrdğmle ilglnysn sylsne brz :)))))

Onlar klasörü açtığımdan beri vardı yani 3-4 gündür bugün bu hale geldi dediğinş yine de denedim aaama olmadı

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Onlar klasörü açtığımdan beri vardı yani 3-4 gündür bugün bu hale geldi dediğinş yine de denedim aaama olmadı

O zaman format atman gerekebilir :s

ozggurr

ozggurr

Üye
Lumia 520 de saat 06:37 de %100 iken şarjdan çıkardım ve hiç dokunmadım telefona, 14:30 da uyandım ve %91di şarj. Yani arka planda çalışan uygulamalara bakıpta pili somuren bir hata var deyin okey ?

Lumia 1020'de arka planda hic acik uygulamam yoktu. Wifi acikti, 3G vs hersey kapaliydi.
Pilin 5 dk icinde video cekerken bile %15 azalmasi mumkun degil. Ben bu pil ile ilgili sikayeti yazmadan once arka planda acik olan uygulama olup olmadigini kontrol ettim zaten.

Br diger sorun da sarjin cok hizli azaldigi zaman telefonun kamera kismi yaniyor gibi isiniyor. Sikinti kesinlikle bu surumde.

Bazi arkadaslar pil kalibrasyonundan bahsetmis bilgisi olanlar nasil yapildigini aciklasinlar da forum amacina ulassin bence. Yoksa sorunu olana cevap olarak bende sorun yok deyip en temel oneriyi sunmak cok verimli olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Lumia 1020'de arka planda hic acik uygulamam yoktu. Wifi acikti, 3G vs hersey kapaliydi.
Pilin 5 dk icinde video cekerken bile %15 azalmasi mumkun degil. Ben bu pil ile ilgili sikayeti yazmadan once arka planda acik olan uygulama olup olmadigini kontrol ettim zaten.

Br diger sorun da sarjin cok hizli azaldigi zaman telefonun kamera kismi yaniyor gibi isiniyor. Sikinti kesinlikle bu surumde.

Bazi arkadaslar pil kalibrasyonundan bahsetmis bilgisi olanlar nasil yapildigini aciklasinlar da forum amacina ulassin bence. Yoksa sorunu olana cevap olarak bende sorun yok deyip en temel oneriyi sunmak cok verimli olmuyor.

Arka planda çalışan uygulamalar demek geriye basılı tutupta aaa feys açık kalmış aşağıya çekeyim demek değil. Sonuçta arka planda whatsapp twitter facebook çalışıyor ve benzeri bir çok program daha

sinan430

sinan430

Üye
O klasörü sil, yani içini boşalt.

Telefonu bi kapatıp aç bakalım nasıl olacak

İçindekiler gozukmuyorki klasörü silme olsaydı iyi olacaktı zaten bu bir klasör değil karadelik

sinan430

sinan430

Üye
Kapatıp açtım bir uygulama gozykuyor şimdi bidaha kapatıcam bir uygulama daha gelicekmi bakalım :D

ozggurr

ozggurr

Üye
Arka planda çalışan uygulamalar demek geriye basılı tutupta aaa feys açık kalmış aşağıya çekeyim demek değil. Sonuçta arka planda whatsapp twitter facebook çalışıyor ve benzeri bir çok program daha

Cyan guncellemesi yapmadan once telefonu sifirladigimda Whatsapp vb butun arka planda calisan uyulamalar devre disi kaliyor. Yenide kurup sifre vs girerek aktif etmek gerekiyor. Benim telefonda aktif ettigim hicbir uygulama yokken oldu bu. 2 tane resim cektim sadece. Sonra da ugulamayi kapatim, arka plana atmadim yani.

Ne muzik, ne radyo ne downoad-upload hicbir islem yokken ilk defa bu surumde dakika %3 pil yedi telefon. Kapattim ve fan ile sogutup tekrar actim. Hic dokunmadim hemen hemen 97'ye kadar sarj ettim cikarttim yine hic dokunmadim, 2 saat sonra %88 oldu.

Eski surumde ne isinma ne de sarji icme olmuyordu.

Bir kere daha gizli uygulama dersen sana laflar hazirladim...

Kalibasyonla gel bana.. Yok kalibrasyon vs derseniz telefonu sifirlayip gdr1'den kurtulacagim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar kimsenin dediği kimseninkini tutmuyor.
Herkes kendi dediğini genellemekle meşgul.

Bırakın artık lütfen bu işleri.
Yaptığınız güncellemelere biraz zaman tanıyın.

Güncellemeyi yaptıktan sonra 2. gün başlıyorsunuz hemen vay şöyle, vay böyle.
Üstelik herkeste aynı şekilde olmamasına rağmen.

Daha önce de belirtmiştim.
Güncellemeyi yaptıktan sonra en az 10 gün kadar bekleyin.
Sistem düzeninin oturmasına fırsat verin.
O zaman daha net görürsünüz neyin ne olduğunu.

• Beğen
Tepkiler: emz ve dark_13
Dejavuex

Dejavuex

Üye

Bu süre neden bu kadar uzun wp de diğer platformlarda mı böyle güncelleme rom vs yükleyince 10gunde oturuyor sistem ? Bence 10 gün sonra şarjın az bitisine insan alışıyor sistemin falan oturduğu yok :)

ozggurr

ozggurr

Üye

Pil kalibrasynundan bahseden arkaslarin yardimini bekliyorum. Benim tavsiyem GDR1'i kurup da sorunlarin duzelmesi icin 10 gun beklemektense kurmadan bekleyin. Sorunlar duzelince biz testerlar zaten duzeldi deriz. Yani is almayin iki klasor yapacagim diye, yapmasaniz da cok sey kaybetmezsiniz :)

Pil kalibrasyonu konusunda da bilgi alabilmek icin forumu 1 gun daha beklerim. Bilgi gelmezse surum dusurmek icin sifirlayacagim mecbur. Bu sekilde telefonu elime alamiyorum, sicak havada sicak telefon hic cekilmiyor..

zbahadir

Üye
Pil kalibrasyonu sorunu değildir bu tamamen Windows Phone GDR1 Preview ile ilgilidir. Henüz Windows Phone Final bir sürüm bile çıkmış değil. Bu sürümde yaşanan sorunlardan sadece bizler şikayetçi değiliz. Azımsanamayacak kadar Windows Phone kullanıcısının geri dönüşleriyle bir sonraki güncelleme de bu sorun kesinlikle giderilecektir.

Bekleme durumunda %1.5-2 olan batarya performansının bir uygulama açıldığında birden %15'lere çıkması tamamen GDR1'in yan etkileridir. Hem GDR1'de Preview yani daha beta bile değil.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
@skynet dostum hucresel veride sorun yaşıyorum. İlla iki kez açıp kapamam gerekiyor. Sende de öylemi?

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
@skynet dostum hucresel veride sorun yaşıyorum. İlla iki kez açıp kapamam gerekiyor. Sende de öylemi?

O konuda tek sorun yaşadığım wifi de sınırlı yazıp bağlantı yapmıyor sonra kafasına göre bağlanıyor belirli bir dk sonra

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Minion Rush , my talking tom gibi oyunların backup özelliği mevcut. Royal Revolt oyunuda aynı özelliğe sahiptir. Ve one drive hesabına yedekleme yapıyor
Yedekleme almam gerekiyor ki, telefonu sıfırlamalıyım.

Uygulama yedeği alınmıyor. Uygulamanın kendisinin yedek alma özelliği yoksa verileriniz kesinlikle gider.

Sadece uygulama listesi alınır ve daha sonra o listeye göre geri yüklenir ki bu bence çok ilkel bir model oysa uygulama geçmişinde her şey var hatta oradan istediğiniz uygulamayı zaman buldukça önem sırasına göre geri yükleyebilirsiniz. Bana göre uygulama yedeği değil uygulama listesi tutulur.

Mesajların yedeklenmesinde sorun yoktur bende sorun çıkmadı çünkü
Ota yuklemeyle o oyundaki bilgilerimin hiç biri değişmedi ama telefon yine yedekleme yapıp tekrardan yukluyor nasıl bir yedekleme yapıyordur bilemem

Bende yedekten yüklemesi lazımken sıfırdan başlamak zorunda kaldım. Şimdi gözüm korkmuyor değil aslında.

zbahadir

Üye
Minion Rush , my talking tom gibi oyunların backup özelliği mevcut. Royal Revolt oyunuda aynı özelliğe sahiptir. Ve one drive hesabına yedekleme yapıyor
Yedekleme almam gerekiyor ki, telefonu sıfırlamalıyım.

Ben bilmiyorum uygulama kendisi yedek alıyor mu almıyor mu ama Windows Phone uygulamayı yedeklemiyor sadece listesini tutuyor ben onu anlatmak istemiştim. :)

zbahadir

Üye
Uygulama verilerinin yedeklenmeme nedeni güvenlik. MS uygulama klasörlerine erişim verseydi uygulamaları kopyalamak veya oyunlara müdahale etmek mümkün olacaktı. Andoid işletim sisteminde root erişimi olduğu için sen oyunda level yapmak için uğraş dur Adroid kullanıcısı oyun kodlarına müdahale ederek bakmışsın level'da tavan yapmış. :)

O nedenle bir oyunun yedeklenmesine MS müsaade etmiyor. Belki ileride biri çıkarda buna bir çare bulursa bizde rahat ederiz.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ben bilmiyorum uygulama kendisi yedek alıyor mu almıyor mu ama Windows Phone uygulamayı yedeklemiyor sadece listesini tutuyor ben onu anlatmak istemiştim. :)

O kadar bilgiye sahibiz. Onları listelemesi batsın. dan satın alma geçmişinden uygulamaları geri yükleme işini hallediyoruz nasılsa. Uygulama içi yedeği daha önemli. Bazı oyunlara insanlar ciddi anlamda oyun içi satın alma yapıyor. Bir formatla bütün geçmişin silinmesi affedilir bir şey değildir.

Üst Alt