Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

dakamon

dakamon

Üye
ben 8.1 güncellemesi sandım bir an cyan olduğu aklıma gelmemişti o yüzden öyle birşey yazdım.Şahsen ben hala 8.1 betasındayım hiç bir güncelleme yapmadım.O yüzden birşey diyemem bir bilgim yok son güncellemelerle ilgili.Gece gece dediklerinizi tam algılayamadım kusura bakma ama az anladığım kadarıyla ms yada nokıa bizlere sorunsuz bir güncelleme vermiyor En basitinden boşverelim sistem güncellemesini programların bile betalarını verip onlarda bile sorun çıkıyor.Ama dediğinizde haklısınız cihaz üreticisininde işe el atması gerekli gerçektende mesela 8s sahipleri yarı yolda kaldılar.Hani tüm telefonlar güncelleme alacaklardı?Bu ne demek wp 9 da lumiaların yarısından çoğu güncellemeyi alamayabilir

Ben açıcası 8s inde guncellemeyi alabileceği kanaatindeyim ama sanırım sıkıntı 4gb hafızasının olması olabilir 3.09 gb yer kaplıyor sistem dosyaları e telefona ne kalacak, sırf bu yüzden almayacaktır belkide. Ama isteseler her türlü verirler iş htc de bitiyor MS de değil.

luckysleven

luckysleven

Üye
Onu bunu bilmemde kardeşim arada bir kapanma var benim telefonda :-o

Kapanma bendede uzun suredir var hatta ses kisma+power yapmadan acilmiyor. Bazen gunde bir bazen iki kere kapandigi oluyor. Ozellikle sabah kalktigimda telefonu kapali buluyorum.

emz

emz

Üye
BE-TA Olması kasılmasını gerektirmez ki! Benden yukarıda onu yazdım. Daha önceki hiçbir betada bu kadar kasmamıştı. Yahu iki internet sekmesini aynı anda kullanamıyorum ki mobil şekilde. Masaüstü modunda ilki bile atıyor ;)

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Arkadaşlar 512 ram olan telefonların içine limon sıktılar. Eski tadı yok şuan. Ayrıca birde menüler aşırı derecede belli kasıyor. Önceden güncellemelerde bile hiç kasmazdı. Bu sefer 512 gidici gibi. Bunlar son güncellemelerimiz olabilir diyorum ben. Gdr 2 çok zorlarsa 3'den sonrası yok. Bu gidişle işimiz zor :(

Telgrafla gönderildi. (L520)
620'de resmi cyan kullanıyorum ne kasma var ne takılma :cool

• Beğen
Tepkiler: skynet ve emz
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye

Arkadaşlar bu aralar çok oluyor bu durum. Sizce neden? Live lock screen yüklü ama ondan öncede azda olsa vardı. Soft reset atmada açamıyorum teli o ekranda kalıyor
Ayrıca ie de yeni sekme açıp bir sayfaya girince diğeri otomatik Multitasking de bile yok oluyor. Sonra tekrar yeni sekmeden açmak gerekiyor. Ram yönetimi rezil olmuş. Dandroid gibi olduk bu sefer. Hiç böyle olmamıştı.
Şu cyan gelsin ben dfp ile uğraşmayacağım artık. Gitti telefon iyice. :(

Live lock screen uygulamasından kaynaklanıyor sanırım bende de var normal kilit ekranı kullansanız bile etki ediyor live lock screen bi çocuk odasını kapatıp açmayı deneyin.

emz

emz

Üye
Live lock screen uygulamasından kaynaklanıyor sanırım bende de var normal kilit ekranı kullansanız bile etki ediyor live lock screen bi çocuk odasını kapatıp açmayı deneyin.
Abi bu live lock screen açıkken olan. Sen düşün:D Şu an açıktı ama o şekilde geldi ekran. Ben onu kullanıyorum ama aslında gelen kilit ekranlarının yarısı program aktif olamadığı için normal kilit ekranı olarak geliyor. Eğer hızlıca açmaya çalışırsanız telefonu sadece siyah ekran üstünde beyaz yazılar geliyor öyle :D Alıştık artık ;)

luckysleven

luckysleven

Üye
Arkadaşlar 512 ram olan telefonların içine limon sıktılar. Eski tadı yok şuan. Ayrıca birde menüler aşırı derecede belli kasıyor. Önceden güncellemelerde bile hiç kasmazdı. Bu sefer 512 gidici gibi. Bunlar son güncellemelerimiz olabilir diyorum ben. Gdr 2 çok zorlarsa 3'den sonrası yok. Bu gidişle işimiz zor :(

Hocam benim nacizane düşüncem yukarıda yazdıkların olması gerekenler. Yani şöyle ki bu ufak tefek takılmaları es geçersek 512 ramlik bir cihazın böylesine akıcı bir sistemi çevirebilmesi bile tam bir mühendislik harikasıdır. Ama bir yere kadar artık gdr2-3 güncellemelerine geçildiğinde sistem tam anlamıyla oturmaya başlayacak ve belirli bir seviyeye çıkacak bu durumda 512lerin dayanması zor gibi gözüküyor. Zaten o seviyeye geçildiğinde de nokianın geçmiş modellere verdiği destek süresi de yavaş yavaş sonlanmış olacak. Birde şu yönden bakmak lazım Ms gdr1 güncellemesi ile 512lik cihazları 2-3 sene kullanılabilir hale getirdi. Bundan sonra kullanıcıyı üst modellere yönlendirirler ki bu olması gereken bir strateji.. Bu dediğime örnek olarak ip4 gösterilebilir.

• Beğen
Tepkiler: emz
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Abi bu live lock screen açıkken olan. Sen düşün:D Şu an açıktı ama o şekilde geldi ekran. Ben onu kullanıyorum ama aslında gelen kilit ekranlarının yarısı program aktif olamadığı için normal kilit ekranı olarak geliyor. Eğer hızlıca açmaya çalışırsanız telefonu sadece siyah ekran üstünde beyaz yazılar geliyor öyle :D Alıştık artık ;)
Bende sürekli live lock screen kullanıyorum bazen kapanıyor kafasına göre, tekrar açıyorum çok sorunlu değil aslında ileriki zamanlarda düzelecektir.

ON9

ON9

Üye
Yalnız Gdr1 yükleyip tatile gitmek zorunda kaldım. Beni rezil etti. Boş iken bile şarjı sömürüyor. Pek fark da hissetmiyorum işin açığı. Yaptığım için pişmanım şimdi.Düzeltme: Takılma donma reset vs kötücül olaylarla karşılaşmadım. Sadece şarj problemi daha da kötü olmuş.

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Şu Cyan gelsin betanın yüzüne bakmayacağım. GDR1 ide resmi olarak almayı bekleyeceğim. Klasorlemeyi kullanamıyorum.

luckysleven

luckysleven

Üye
Ya bu kapanma olayi deli edecek beni
az once sarj olurken yine kapanmis telefon. Isin ilginci res atmiyor direk kapaniyor ve ses kisma+power yapmadan acilmiyor. 8.1 den oncede boyleydi yine ayni artik boarddan suphelenmeye basladim. Varmi bir fikri olan ?

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
az once sarj olurken yine kapanmis telefon. Isin ilginci res atmiyor direk kapaniyor ve ses kisma+power yapmadan acilmiyor. 8.1 den oncede boyleydi yine ayni artik boarddan suphelenmeye basladim. Varmi bir fikri olan ?
Batarya ile ilgili olabilir mi ?

skynet

Üye
Hocam resmi sürümde de böyle yapıyorsa demek ki bir sıkıntı var bence bir servise gönderin :)

luckysleven

luckysleven

Üye
Batarya ile ilgili olabilir mi ?
Sanmıyorum çünkü bu sefer şarjdayken denk geldi şarja takılı değilkende kapanıyor. Şarjı dolu olsun olmasın kapanıyor anlamadım bir türlü .
Hocam resmi sürümde de böyle yapıyorsa demek ki bir sıkıntı var bence bir servise gönderin :)
Valla dediğim gibi final beta 8 8.1 fark etmiyor hepsinde kapanma sorunu yaşadım..Servise verip telefonu maskaraya çevireceğime buradan çözüm bulurum bulamazsam yinede vermem servise kalsın böyle : )

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Sanmıyorum çünkü bu sefer şarjdayken denk geldi şarja takılı değilkende kapanıyor. Şarjı dolu olsun olmasın kapanıyor anlamadım bir türlü .
Yok öyle değil mesela batarya tam oturmamıştır falan ya da sert bırakınca çıkıyordur çünkü benim ablamda öyle oluyor kapanıyor ama normal şekilde power tuşuna basınca açılıyor

luckysleven

luckysleven

Üye
Beyler bir önceki mesajı 925den gönderdim de neden iphone ile gönderildi yazıyor : ))

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Tarayıcıların kullanıcı kimliği vardır. Herhangi bir web adresine tıklandığında tarayıcı kendini o kimlikle tanıtır ki site cihaza göre Response olabilsin. Microsoft da Windows Phone 8.1 Update1 Güncellemesinde İnternet Explorer'ın bazı mobil sitelerde daha iyi görünüm elde etmesi için kullanıcı kimliğini geliştirdi. Bu sayede Windows Phone İnternet Explorer optimizasyonu olmayan sitelerde de çok daha iyi ve kullanışlı mobil görünüm sağlanıyor.

Bundan dolayı

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
luckysleven

luckysleven

Üye
Yok öyle değil mesela batarya tam oturmamıştır falan ya da sert bırakınca çıkıyordur çünkü benim ablamda öyle oluyor kapanıyor ama normal şekilde power tuşuna basınca açılıyor

Telefon tek parça kasa ama batarya çıkamaz ki hadi çıktı diyelim hiç açılmazdı bir de dediğim gibi ses kısma+power yapınca açılıyor öbür türlü yine açılmazdıbu kapanma sorunu hakkında baya şikayet varmış ya tek değilmişim : )Son bir şey daha ekleyip gideyim şuanda telefon şarjda ve 10 dakika önce %100 dolu gözüküyordu ama şarjdan çıkarmamıştım ve hiç kullanmadım şimdi çıkardım ama şarj %89 a düşmüş . Yani şarja takılı telefon 10 dakika içinde %100 den 89 a düştü nasıl olacak şimdi ? : ) Bu gdr1 yaramadı bana

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll

Üst Alt