Haber WP8.1 GDR1 Preview Güncellemesi Yayınlandı (24/10/2014)

Sponsorlu Bağlantılar

luckysleven

luckysleven

Üye
Bende en ufak bir sorun yok o konuda. Sadece Mağazayı biraz geç açıyor. Bir de HERE Drive'a Türkçe ses indiremedim bir türlü hata veriyor.

Umarim bendeki yeni surum sonrasi sistemin yerine oturma surecidir. Ie de bile sayfa kaydirirken kasmalar oluyor.

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Bende en ufak bir sorun yok o konuda. Sadece Mağazayı biraz geç açıyor. Bir de HERE Drive'a Türkçe ses indiremedim bir türlü hata veriyor.
Hocam bende onlarda yok. Kasma nasıl var anlamadım bende K si bile yok. Benim derdim şarj ve kamera.
Umarim bendeki yeni surum sonrasi sistemin yerine oturma surecidir. Ie de bile sayfa kaydirirken kasmalar oluyor.
GDR1 den önce oluyordu artık olmuyor.

luckysleven

luckysleven

Üye
Bu arada ses bende indi hemen hatta unutmustum simdi indirdim

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Vapur deyince aklıma geldi. Geçen sene bu zamanlar Lumia 1020 ile Vapur Sarayburnundan dönerken çekmiştim. Resmin orjinalini kaybetmiştir ama bunu bir yerde paylaşmıştım anca buldum.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Çok güzel oynanmış ama resimle biraz sanırım. Resmi çekip Creative Studio da biraz uğraşınca çok güzel şeyler ortaya çıkıyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok güzel oynanmış ama resimle biraz sanırım. Resmi çekip Creative Studio da biraz uğraşınca çok güzel şeyler ortaya çıkıyor.
Resmin orjinal olmadığını belirtmiştim zaten boyutundan da belli oluyordur. Ama ne kadar oynasanız da o saatte bu görüntüyü her telefon çekemez.

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Resmin orjinal olmadığını belirtmiştim zaten boyutundan da belli oluyordur. Ama ne kadar oynasanız da o saatte bu görüntüyü her telefon çekemez.
Evet, Harika fotoğraf. Bende bazen çekimden sonra oynuyorum Creative Studio da gerçekten çok İyi oluyor.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Beyler ozellikle 925 kullanicilari bilmiyorum benimle ayni fikirdemisiniz ama 8.1 gdr guncellemesinden sonra telefondaki eski stabilite yok. Olup olmadik yerlerde mesela magazaya girerken yada ekrani kaydirirken takilmalar oluyor. Hani androidin o sevimsiz ram sismesinden kaynakli kasmalari vardir ya bundada basladi gibi..
aynı takılmaları bende yaşadım

zbahadir

Üye
Ek dil desteği için ufak bir güncelleme gelmiş.

BaySerkan

BaySerkan

Üye
Ben telefonu sifirladim dun gece ve prognozayi yukleyemedim hata verdi hep sonra forumda verilen linkten yuklemeye calisayim dedim adam parali yapmis uygulamayi.
Telefonu bilgisayara bağlayıp Windosw Phone sayfasına giriş yapın satın alma geçmişinde daha önce yüklediğiniz Prognozayı tekrar telefona gönderin ve telefondan mağazaya girip Prognaza'yı indirin.

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Bendede arada kasma oluyor

ndn nyle gndrdğmle ilglnysn sylsne brz :)))))

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici

Yeniliği fark eden olmadı galiba. Artık şifreli ofis dosyaları da açılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: kursat99, emz, ceza87 ve 2 diğerleri
pissed26

pissed26

Üye
Beyler ozellikle 925 kullanicilari bilmiyorum benimle ayni fikirdemisiniz ama 8.1 gdr guncellemesinden sonra telefondaki eski stabilite yok. Olup olmadik yerlerde mesela magazaya girerken yada ekrani kaydirirken takilmalar oluyor. Hani androidin o sevimsiz ram sismesinden kaynakli kasmalari vardir ya bundada basladi gibi..
Onu bunu bilmemde kardeşim arada bir kapanma var benim telefonda :-o

emz

emz

Üye

Arkadaşlar bu aralar çok oluyor bu durum. Sizce neden? Live lock screen yüklü ama ondan öncede azda olsa vardı. Soft reset atmada açamıyorum teli o ekranda kalıyor
Ayrıca ie de yeni sekme açıp bir sayfaya girince diğeri otomatik Multitasking de bile yok oluyor. Sonra tekrar yeni sekmeden açmak gerekiyor. Ram yönetimi rezil olmuş. Dandroid gibi olduk bu sefer. Hiç böyle olmamıştı.
Şu cyan gelsin ben dfp ile uğraşmayacağım artık. Gitti telefon iyice. :(

Telgrafla gönderildi. (L520)

Son düzenleme:
emz

emz

Üye
Arkadaşlar 512 ram olan telefonların içine limon sıktılar. Eski tadı yok şuan. Ayrıca birde menüler aşırı derecede belli kasıyor. Önceden güncellemelerde bile hiç kasmazdı. Bu sefer 512 gidici gibi. Bunlar son güncellemelerimiz olabilir diyorum ben. Gdr 2 çok zorlarsa 3'den sonrası yok. Bu gidişle işimiz zor :(

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar 512 ram olan telefonların içine limon sıktılar. Eski tadı yok şuan. Ayrıca birde menüler aşırı derecede belli kasıyor. Önceden güncellemelerde bile hiç kasmazdı. Bu sefer 512 gidici gibi. Bunlar son güncellemelerimiz olabilir diyorum ben. Gdr 2 çok zorlarsa 3'den sonrası yok. Bu gidişle işimiz zor :(

Bunlar daha beta sürümler. Bi beklemek lazım asıl sürümlerin yayınlanmasını. Yani nokia ve ms nin ortak gelecek güncellemerini beklemek lazım en stabil sürümler onlar oalcaktır.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye

BE-TA

dakamon

dakamon

Üye
Kararlı sürüme geçmedik mi artık bu gelen güncellemeyle neyin betasından bahsediyorsunuz?
Ne kararlı sürümü? Gdr1 ön izleme sürümü bu. Açıkcası asıl kararlı sürümler black cyan gibi güncellemeler olarak düşünmek zorundasınız. Sonuçta MS önizleme sürümlerini gönderirken cihaz bazında bios ayarlarıyla uğraşmıyor. Bios yani sürücü güncellemelerini ise telefon üreticileri yapıyor. Nasıl ki bilgisayarınızda windows varken ayrıca ekran kartı ethernet bluetooth çipset sürücü güncellemelerini yapıyorsanız bu telefonlarda yapılması gereken bir şey. Bunu da Nokia htc samsung gibi firmaların kendisi yapması lazım. MS her cihaza ayr ayrı güncelleme yapamaz. O yüzden MS bu bizim nihai sürümümüz dese bile donanım uyuşmasında yüzde yüz uyum olacak denemez. Cihaz üreticisinin de olaya el atması güncellemeyi her bir cihazına uyumlu hale getirmesi lazım. Boşuna bu güncellemeler cihaz cihaz ayrı dağıtılmıyor. Her bir cihazda test ediliyor sorunlar varsa düzeltilmeye çalışılıyor. En stabil gördükleri hale gelince dağıtımına başlanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: emz, skynet, ogzhnoTr ve 1 kişi daha
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Ne kararlı sürümü? Gdr1 ön izleme sürümü bu. Açıkcası asıl kararlı sürümler black cyan gibi güncellemeler olarak düşünmek zorundasınız. Sonuçta MS önizleme sürümlerini gönderirken cihaz bazında bios ayarlarıyla uğraşmıyor. Bios yani sürücü güncellemelerini ise telefon üreticileri yapıyor. Nasıl ki bilgisayarınızda windows varken ayrıca ekran kartı ethernet bluetooth çipset sürücü güncellemelerini yapıyorsanız bu telefonlarda yapılması gereken bir şey. Bunu da Nokia htc samsung gibi firmaların kendisi yapması lazım. MS her cihaza ayr ayrı güncelleme yapamaz. O yüzden MS bu bizim nihai sürümümüz dese bile donanım uyuşmasında yüzde yüz uyum olacak denemez. Cihaz üreticisinin de olaya el atması güncellemeyi her bir cihazına uyumlu hale getirmesi lazım. Boşuna bu güncellemeler cihaz cihaz ayrı dağıtılmıyor. Her bir cihazda test ediliyor sorunlar varsa düzeltilmeye çalışılıyor. En stabil gördükleri hale gelince dağıtımına başlanılıyor.
ben 8.1 güncellemesi sandım bir an cyan olduğu aklıma gelmemişti o yüzden öyle birşey yazdım.Şahsen ben hala 8.1 betasındayım hiç bir güncelleme yapmadım.O yüzden birşey diyemem bir bilgim yok son güncellemelerle ilgili.Gece gece dediklerinizi tam algılayamadım kusura bakma ama az anladığım kadarıyla ms yada nokıa bizlere sorunsuz bir güncelleme vermiyor En basitinden boşverelim sistem güncellemesini programların bile betalarını verip onlarda bile sorun çıkıyor.Ama dediğinizde haklısınız cihaz üreticisininde işe el atması gerekli gerçektende mesela 8s sahipleri yarı yolda kaldılar.Hani tüm telefonlar güncelleme alacaklardı?Bu ne demek wp 9 da lumiaların yarısından çoğu güncellemeyi alamayabilir

4MaGuS

4MaGuS

Üye

Yeniliği fark eden olmadı galiba. Artık şifreli ofis dosyaları da açılabiliyor.
bunu gdr1 ilk kurduğumda deneyecektim unuttum hatırlattığın iiy oldu hemen bir denemede ben yapayım

Üst Alt