WP 8 için Eduroam ayarları nasıl yapılıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

avrupaaslani

avrupaaslani

Üye
    Konu Sahibi
WP 8 için Eduroam ayarları nasıl yapılıyor?
Arkadaşlar konuda da belirttiğim üzere WP 8 Eduroam wifi serfitikasını desteklemiyormuş sanırsam. Destek ne zaman gelecek ya da bu ayarları yapmanın başka bir yolu var mı?

narnia16

narnia16

Üye
Şimdilik yok. En son sitesine baktığımda destek yok çalışmalarımız devam ediyor yazıyordu.

osmanmert99

osmanmert99

Üye
Ben bunu bayağı araştırdım ve şuan lık bir çözümü yok her yolu denedim. Ve WP8 eduroamı desteklemiyor maalesef.

theruhix

Üye
eduroam neDİR? ne işe yarar?

themardinli

themardinli

Üye
Eduroam'dan hariç üniversitenin kişiye özel wi-fi adı ile şifresini server üzerinden girmeye yarayan kodu vardır onu dene

narnia16

narnia16

Üye
eduroam neDİR? ne işe yarar?

Eduroam üniversitelerde kullanılan uluslararası akademik ağın adı. Bunu destekleyen üniversitelerde öğrenci numarası vs ile üyelik alınır ve dünyanın herhangi bir yerinde bu ağa sahip olan üniversitelerde bu üyelik ile wifi ağına bağlanabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: man20
dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar sakarya üniversitesinde okuyorum bizim ünide de yok bilgi işlemin kapısını az aşındırmadım az mail atmadım bu iş için. Millet ioslardan androidlerden okulun internetine takır takır bağlanabiliyorlar ama wp8 ile bağlanamıyoruz. En son bana mail olarak MS nin şikayet öneri kısmında bu konuyla ilgili bi konu açılmış hani oy verilen varya oraya oy verin dedi belki bu desteği sağlar MS dediler. Şimdi bi bakim o maili bulursam oradaki linki buraya koyayım sizde girip oy verin ne kadar çok oy o kadar çok ilgi ve çalışma :) Sanırım EAP/TLS tarzı bi şeydi :)

- - - Eklendi - - -

okul yönetiminin bana yazdığı mail şu

- - - Eklendi - - -

Belirttiğiniz problem Windows 8 Phone sürümü üzerindeki kablosuz alt yapı güvenlik desteklerinin (WPA2 Enterprise, EAP-TTLS, Inner Authentication PAP) eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Belirtilen güvenlik destekleri dünya çapında kabul edilmiş standartlar olup üniversitemiz bünyesinde de kullanılmaktadır. Benzer problem BlackBerry cihazlarda da bulunmaktadır. Konuyla ilgili geliştirmelerin ve düzenlemelerin yine sadece üretici firma tarafından düzeltilebileceği bilinmektedir.

Saygılarımla.

- - - Eklendi - - -
linkten ilk yazıya oy verirseniz iyi olur

bu
- - - Eklendi - - -
ayrıca şu linkede oy verebilirisiniz.

kimbilir_01

kimbilir_01

Üye
şimdi bu eduroam nedir bilmiyorum ama ben ing bank da çalışıyorum ve bizde wifiye bağlanmak için wifi şifresi haricinde kullanıcı adı ve şifre almak gerekiyor sistemcilerden.onu alnca önce wifi şifresiyle ağa bağlanıyoruz ardından nete girmek isteyince bi kullanıcı adı şifre daha istiyor orayada sistemcilerden aldığımızı girip yola devam ediyoruz her türlü giriyoruz her şubeden giriyoruz...

alical33

alical33

Üye

Eduroam üniversitelerde kullanılan uluslararası akademik ağın adı. Bunu destekleyen üniversitelerde öğrenci numarası vs ile üyelik alınır ve dünyanın herhangi bir yerinde bu ağa sahip olan üniversitelerde bu üyelik ile wifi ağına bağlanabilirsiniz :)

şimdi ben kendi okulumda öğrenci numaram ve şifremle wifi ağına bağlanabiliyorum eduroam olsa tüm okullarda bağlanabilicekmiyim yani ?

narnia16

narnia16

Üye

şimdi ben kendi okulumda öğrenci numaram ve şifremle wifi ağına bağlanabiliyorum eduroam olsa tüm okullarda bağlanabilicekmiyim yani ?

Eduroam üyeliğiniz ile bu ağa sahip olan bütün okullarda bağlanabilirsiniz :oke:

Üst Alt