Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
WİNRARdaki rar ve rar4x farkı nedir?
Sponsorlu Bağlantılar
Hhk78
Kapalı Hesap
Konu Sahibi
WİNRARdaki rar ve rar4x farkı nedir?
Rar ve rar4x arşiv farkı nedir? Yardımcı olurmusunuz?
az önce rar ve rar4 ile sıkıştırmayı karşılaştırdım ve ikisinin birbirinden dosya boyutu konusunda farklı olmadığını anladım. sadece sözlük boyutunu 32 mb yerine 4 mbye düşürüyor . ben eski sürümlerle uyumluluk için olduğunu düşünüyorum.
Hem dosya verilerinin hem de dosya üstbilgilerinin şifrelenebilir.
{birim adı}.rar, {birim adı}.r00, {birim adı}.r01, vb. dosya uzantılarını bunda {volume name}.part001.rar, {volume name}.part02.rar, vb. olarak değiştirmeniz lazım.
Dosya adları ve arşiv yorumları UTF-16 kodlama biçiminde saklanır.
Sıkıştırma sözlüğü 4 MB'a yükseltilsin diye önceki sürümlere göre geliştirilmiş sıkıştırma özelliği var.
RAR ise bildiğimiz arşivleme işte. 5. sürümü çıkmış diye biliyorum. Daha iyi olduğu yanları var 5'in.
RAR ve ZIP arşivlerindeki dosyalar için maksimum yol uzunluğu 2048 karaktere çıkarıldı.
UTF-8 formatında saklanan Unicode dosya adları için destek.
Daha hızlı sıkıştırma ve açma.
Çok çekirdekli dekompresyon desteği.
İyileşmeyi büyük ölçüde iyileştirir.
İsteğe bağlı AES şifrelemesi, 128-bit'ten 256-bit'e yükselmiştir.
Varsayılan 32 bit CRC32 dosya sağlama yerine isteğe bağlı 256 bit BLAKE2 dosya karması.
İsteğe bağlı yinelenen dosya algılama.
İsteğe bağlı NTFS sert ve sembolik bağları.
İsteğe bağlı Hızlı Açık Kayıt. Rar4 arşivleri, dosya adları arşiv boyunca yayıldıkça açılmadan önce ayrıştırılmalı, özellikle optik sürücüler gibi daha yavaş aygıtlarla çalışmayı yavaşlatmalı ve hasarlı arşivlerin bütünlüğünü azaltmalıydı. Rar5 isteğe bağlı olarak, dosyaların sonunda bulunan ve dosyaların daha hızlı açılmasını sağlayan özel bir arşiv bloğu olan "hızlı açık kayıt" oluşturabilir.
Özel metin, multimedya ve Itanium çalıştırılabilir sıkıştırma algoritmalarını kaldırır; Sonuç olarak, bu tipteki bazı dosyalar WinRAR 4.x (RAR4) ile WinRAR 5.x (RAR5) 'den daha iyi sıkıştırılır.
Maksimum sıkıştırma sözlüğü boyutu 1 GB'ye yükseltildi. (WinRAR 5.x için varsayılan, 32 MB ve WinRAR 4.x için 4 MB'dir.)
KAYNAKÇA:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
,
ve
Çevirerek anlatayım dedim hocam. Normal bir arşivciyseniz aslında çok aksiyona gerek yok bence.
MAERKEK
Admin
Rar ile dosya boyutu nasıl azaltılır ben atıyorum rar'a aynı değişiklil olmuyor
Hem dosya verilerinin hem de dosya üstbilgilerinin şifrelenebilir.
{birim adı}.rar, {birim adı}.r00, {birim adı}.r01, vb. dosya uzantılarını bunda {volume name}.part001.rar, {volume name}.part02.rar, vb. olarak değiştirmeniz lazım.
Dosya adları ve arşiv yorumları UTF-16 kodlama biçiminde saklanır.
Sıkıştırma sözlüğü 4 MB'a yükseltilsin diye önceki sürümlere göre geliştirilmiş sıkıştırma özelliği var.
RAR ise bildiğimiz arşivleme işte. 5. sürümü çıkmış diye biliyorum. Daha iyi olduğu yanları var 5'in.
RAR ve ZIP arşivlerindeki dosyalar için maksimum yol uzunluğu 2048 karaktere çıkarıldı.
UTF-8 formatında saklanan Unicode dosya adları için destek.
Daha hızlı sıkıştırma ve açma.
Çok çekirdekli dekompresyon desteği.
İyileşmeyi büyük ölçüde iyileştirir.
İsteğe bağlı AES şifrelemesi, 128-bit'ten 256-bit'e yükselmiştir.
Varsayılan 32 bit CRC32 dosya sağlama yerine isteğe bağlı 256 bit BLAKE2 dosya karması.
İsteğe bağlı yinelenen dosya algılama.
İsteğe bağlı NTFS sert ve sembolik bağları.
İsteğe bağlı Hızlı Açık Kayıt. Rar4 arşivleri, dosya adları arşiv boyunca yayıldıkça açılmadan önce ayrıştırılmalı, özellikle optik sürücüler gibi daha yavaş aygıtlarla çalışmayı yavaşlatmalı ve hasarlı arşivlerin bütünlüğünü azaltmalıydı. Rar5 isteğe bağlı olarak, dosyaların sonunda bulunan ve dosyaların daha hızlı açılmasını sağlayan özel bir arşiv bloğu olan "hızlı açık kayıt" oluşturabilir.
Özel metin, multimedya ve Itanium çalıştırılabilir sıkıştırma algoritmalarını kaldırır; Sonuç olarak, bu tipteki bazı dosyalar WinRAR 4.x (RAR4) ile WinRAR 5.x (RAR5) 'den daha iyi sıkıştırılır.
Maksimum sıkıştırma sözlüğü boyutu 1 GB'ye yükseltildi. (WinRAR 5.x için varsayılan, 32 MB ve WinRAR 4.x için 4 MB'dir.)
KAYNAKÇA:
,
ve
Çevirerek anlatayım dedim hocam. Normal bir arşivciyseniz aslında çok aksiyona gerek yok bence.