Windows7 de Başlat Simgesini Değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi

Program hakkında bilgiler:
İşlemi yapmadan evvel C:\Windows\explorer.exe nin dosya sahipliğini almamız gerekiyor.Yoksa değişiklikler rededilir.Bunu yapmak için
Başlat >Çalıştır>cmd yazıp Enter butonuna basın.Sonra

takeown /f C:\Windows\explorer.exe

bu işlemden sonra

cacls C:\Windows\explorer.exe /G iZMiRLiGENC:F
iZMiRLiGENC yerine kendi bilgisayarınızdaki kullanıcı ismini yazın.

Gelen emin misiniz onaylama ekranında E harfine basıp enter tuşuna basın.

Şimdi esas işimize bakalım.
C:\Windows\explorer.exe yi bulup Resource Hacker ile açın.
Gerçek boyutundan [ 683 x 367 ] 93% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Ardından BMP kısmını çift tıklayp açın ve 6805 nolu bmp resmine sağ tıklayıp kaydet deyin

Gerçek boyutundan [ 683 x 369 ] 93% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Gerçek boyutundan [ 685 x 369 ] 93% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Şimdi kaydettiğimiz bmp resimini bir simge düzenleme programı ile açın.Bu programlar daha detaylı işlem yapmanızı sağlar.Şimdi resource hacker i görev çubuğuna küçültün.Ona sonra işimiz düşecek.

Açtığınız bmp dosyası 54 x 162 boyutundadır.Bu boyutları değiştirmeyin.Kafanıza göre düzenleyip farklı kaydet deyip yine bmp tipinde farklı simile kaydedin.(hata olursa orjinaline dönmek için)
Gerçek boyutundan [ 691 x 611 ] 92% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Gerçek boyutundan [ 692 x 610 ] 92% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Şimdi resource hacker'i tekrar açın.6805 nolu bmp dosyasını açın.Üst kısımdan Hareket >Bitmap değiştir deyip değişiklik yaptığınız resmi gösterin.Ve kaydet deyip resource hackeri kapatın.

Son olarak explorer.exe yi kapatıp yeniden başlattığınızda başlat simgeniz değişecektir.Saygılarımla

Gerçek boyutundan [ 682 x 373 ] 93% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Örnek iki resim bmp resim tipine çevirip kullanın.

expoleri değiştirme yetkisini üzerinize almanız için küçük bir bat dosyayı vereyim size.Aşivi açın ve çift tıklayın.Gelen komut ekranına E yazın ve Entere basın bu kadar.

BY;GeNç sundu

• Beğen
Tepkiler: Metinow44, YuZaRSiFTaN, matlia ve 1 kişi daha

yagizbogac

yagizbogac

Üye
teşekkürler güzel çalışma :oke:

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
tesekkurler

matlia

matlia

Üye
selam izmirli genç.ben bu konuda tüm anlattıklarını yaptığım halde bi türlü başarılı olamadım.bana yardım eder misin?
teşekkürler

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
win 7 hangi surum ultimate de sorun cikarabilir takildigin yokta nedir

matlia

matlia

Üye
sanırım windows 7 ultimate olduğu için yapamıyorum ben izmirli genç.her şeyden önce ilgin için çok sağol.
ben tuneup programıyla değişik temalar kullanıyorum.bir keresinde temayla beraber başlat simgesi değişti.temayı değiştirsemde başlat simgesi masmavi kaldı.çok sorun değil tabi ama acaba değişir mi diye merak ettim.başka da takıldığım bi nokta yok.dediğim gibi ne yazdıysan yaptım.çok çok sağol.belki ultimate içinde sonra bişey bulunur :hmmm

--------------- Ekleme ---------------

çoğunuza göre kızların kafası basmaz ya teknolojik konulara,ben sayende kendimi aklamış oldum.başlat simgesi değiştiremememin ultimate sürümünden dolayı olduğunu,gidip ultimate olmayanlarda yapıp bana laf söyleyenlere göstermiş oldum ve tabii sayende.bir de bi güzel hava attım :-) ama herkesin renkli renkli başlat simgesi oldu benim yok..... :-) tekrar teşekkürler

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
:ehe:ehe

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
teşk güzel paylasım lakin baska simge yokmu yani baska simge secemiyormuyuz ?

qamsin

Üye
arkadaşım windows a giriyorum ve explorer dosyası var ama explorer exe yazmıyo sadece expolerer yazıyo ve ona girdiğim zaman windows gezgini çıkıyo nasıl olcak acaba...

Takipçi Satın Al

Üst Alt