Yardım Windows Uyanmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Windows Uyanmıyor.
Daha önce böyle bir problem yoktu sistemi uyku moduna alıp artık ne zaman istersem geri açardım mause yada kasadan güç tuşu ile; ancak artık olmuyor.
Windows 7 ve 8 de denedim ikisi de aynı şekilde.
Yakın bir zamanda Seagate 1 TB 64 mb cache barracuda hdd aldım bunu taktıktan sonra mı oldu onuda pek hatırlamıyorum açıkcası ama. Sistemde böyle bir sıkıntı var.

Bilgiler gerekli olur belki;
Asus P8H61-M LE >> Anakart
Zotac Nvidia GTS 250 ECO 1 gb 256 bit DDR3 >> Ekran kartı
4 GB 1333 MHZ DDR3 >> Ram
G840 2.80 GHZ >> İşlemci

Tam olarak şu şekilde oluyor;(normalde sadece ilk power tuşuna bastığımda ekran kartının verdiği tepki 1 sn'lik yüksek sesli dönüş sonrası açılır sistem) uyku moduna alıyorum birkaç dakika-saniye-saat fark etmiyor güç tuşuna basıyorum ekran kartı yarım tepki verip geri gidiyor, 5 sn sonra tam tepki verip gidiyor, 10 sn'ye sonra tam tepki verip açılıyor ancak kaldığı yerden değil ilk açılış yapıyor.
Bu durumda sisteme zarar veriyor görünen her açılışta daha bi hantallaşıyor sistem.

Konu hakkında fikir, öneri vs yardımlarınızı bekliyorum.

birol08

birol08

Üye
Benim pcde 7senelik win7 kurudugumdan beridir galiba bendede o sorun var neden bilmiyorum hiç uykuyada almadığım için araştırmadım:)
Senin için baktım kimisi bios default ayara çevirip düzeltmiş kimiside bios update ederek Çalışırmı bilmiyorum ama bunları yapıp düzeltenler var dene istersen

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Bios falan güncel zaten :) defaultu falanda denedim nafile. Öncesinde araştrdım ama kesin bilgi edinemedim

birol08

birol08

Üye
Bilemicem ozaman bilen biri çıkar ama elbet :)

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah :)

sena5135

sena5135

Üye
siyah ekranmı geliyo noluyo,?

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Tam olarak şu şekilde oluyor;(normalde sadece ilk power tuşuna bastığımda ekran kartının verdiği tepki 1 sn'lik yüksek sesli dönüş sonrası açılır sistem) uyku moduna alıyorum birkaç dakika-saniye-saat fark etmiyor güç tuşuna basıyorum ekran kartı yarım tepki verip geri gidiyor, 5 sn sonra tam tepki verip gidiyor, 10 sn'ye sonra tam tepki verip açılıyor ancak kaldığı yerden değil ilk açılış yapıyor.
Bu durumda sisteme zarar veriyor görünen her açılışta daha bi hantallaşıyor sistem.

bu kısımdan sonra dediğim gibi açılıyor ama en baştan, uyku ile alakası yok kapayıp açmış gibi. Ama düzgün başlatılamadı vs şeklinde hata veriyor.

Uhops

Uhops

Üye
bu kısımdan sonra dediğim gibi açılıyor ama en baştan, uyku ile alakası yok kapayıp açmış gibi. Ama düzgün başlatılamadı vs şeklinde hata veriyor.
Hatada windows/minidump yazıyor mu? Yazıyorsa dump dosyası ile sorunu çözülebiliyor ama nasıl bilmiyorum.

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Yok hocam windows üzerinde bi hata göstermiyor, ms dos (siyah) ekranda bazan varsayılan olarak başlat diyor bazan ön yükleme ile başlat diyor.sorunu buldum usb çoklayıcı sistemin uyanmasına izin vermiyor onu sökünce uyanıyor, şimdi usblerden gücü tamamen nasıl keserim uyku modunda iken ??sorunu tamamen hallettim aygıt yöneticisinden usbleri ve ethernet kartın güç yönetimini devre dışı bıraktım, yinede cevaplar için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Takipçi Satın Al

Üst Alt