Windows Telefonların Klavyesindeki Harika Özellik Nedir? İşte Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Windows Telefonların Klavyesindeki Harika Özellik Nedir? İşte Cevabı

Windows Phone 8 telefonlarında her akıllı telefonda olduğu gibi bilgisayar klavyesine benzer bir klavye bulunur. İlk bakışta Iphone veya Android klavyesinden farkı olmayan bu klavye aslında harika bir mühendislik barındırmaktadır. Microsoft yaptığı araştırmaalarda telefon klavyesi kullanırak yazılan metinlerde üç kelimede bir hata yapıldığını bulmuş. Bunu engellemek ve hata sayısı azaltmak için bugün Windows Phone 8′lerde bulunan klavyeyi geliştirmiş. Öncelikle dillerdeki kelimeler listelenerek kütüpahaneler oluşturulmuş. Siz kelimeleri yazmaya başladığınızda tavsiyeler ile kelimeyi kolayca tamamlamanız sağlanmış. Ayrıca kelime sonrasında gelecek kelime için tahmin sistemi geliştirilmiş. Örneğin “çık” kelimesini yazınca size “çıkınca” kelimesini öneriyor ve bu kelime sonrasında da “ararım” kelimesini size öneriyor.

Bu iki özelliğin diğer plarformlarda da olduğunu biliyoruz. Ancak şimdi vereceğimiz özellik ise diğerlerinde bulunmuyor, bu harika özellik tahmine göre değişen tıklanabilir alan. Siz bir kelimeyi yazarken klavye bir sonraki harflerinizi tahmin ediyor ve o harflerin klavyede bulunan ve görülmeyen tıklanabilir alanlarını büyütüyor. Bu şekilde yanlış harf yazımı en aza indiriliyor ve daha hatasız bir yazım sağlanıyor. Örneğin, “ara” yazdıktan sonra gelmesi tahmin edilen harflerin tıklanabilir alanı büyütülüyor. Bu durumda “r” harfinin tıklanabilen alanı, bulunduğu kutudan daha büyük ve daire şeklinde oluyor. Böylece daha sorunsuz olarak “r” harfine basabiliyorsunuz. Bu özelliği kısaca yazı ile açıklamaya çalıştık, sanırız çalışmasını en iyi şekilde aşağıdaki video ile anlatabiliriz.

[video=youtube;3k4ZdafcVxY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3k4ZdafcVxY[/video]

Siz klavye ile yazarken telefonunuz bir sonraki harfi tahmin ediyor ve onun tıklanabilir alanını (videoda renkli alanlar) sizin için büyütüyor. Harika değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve nanotex

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
MicroSoft Ve Nokia'dan Daha Cok Boyle Yenilikler Bekliyorum ..
Ve Geleceginede Inaniyorum .. Tesekkurler .. =]

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bunun benzeri bir haberi Ali Kemal daha önce vermişti.
Burada biraz daha detaylandırılmış.
Evet, haberde de belirtildiği gibi klavye gerçekten bir mühendislik harikası.
Tahmin yeteneği olağanüstü.
Özellikle arada bir klavyeyi ingilizceye çevirip kullandığınızda bunu daha net görebilirsiniz.
Örneğin ingilizcede bir kalıp vardır.
"It would be great if you ....." (Eğer ...... yaparsanız çok iyi olur) gibisinden.
"It would be great" yazdığınızda "if" kelimesini otomatik olarak öneriyor size :kıskıs:

komando04

komando04

Üye
haber için teşekkürler

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Apk ye portlanmis hali varsa paylaşalım.

Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
serinaga

serinaga

Üye
MicroSoft Ve Nokia'dan Daha Cok Boyle Yenilikler Bekliyorum ..
Ve Geleceginede Inaniyorum .. Tesekkurler .. =]

Tamamen katılıyorum bende, gerçekten klavye inanılmaz çok kolay oldu, öteki telefonlarda da kendimi kaptırıyorum ve tabii tahmin olmayınca kıymetini daha çok anlıyorum, paylaşım için teşekkürler ... Buyrun bu yazıyı wp8 telefonumdan yazdım ve 3-5 yeri tıklayıp, gerisini tahminler ile tamamladım, yahu süper Ötesi bir şey ...

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
aleranol

aleranol

Üye
Benim için çok kötü olurdu. Ben belki arkadaşıma küfür edicem ya da bir konu hakkında farklı terimler kullanıcam. Klavyeye bu durumda alışmak imkansız. Ha normal kullanımda çok iyi ancak herkes için değil. Peki bu özelliği kapatma Şansı varmı?

- - - Eklendi - - -

Ayrıca benim klavyemde de yazıların üstünde kaydırma yaparak kelime yazma veya imleci hareket ettirme özelliği stock ta var.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Benim için çok kötü olurdu. Ben belki arkadaşıma küfür edicem ya da bir konu hakkında farklı terimler kullanıcam. Klavyeye bu durumda alışmak imkansız. Ha normal kullanımda çok iyi ancak herkes için değil. Peki bu özelliği kapatma Şansı varmı?

Klavye sadece yukarıda tahminleri sunuyor, yazdığın şeyi değiştirmiyor.
İstemiyorsan tahminleri kullanmak zorunda değilsin. Elle yazmaya devam edebilirsin. :dry:

• Beğen
Tepkiler: serinaga
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

Ayrıca benim klavyemde de yazıların üstünde kaydırma yaparak kelime yazma veya imleci hareket ettirme özelliği stock ta var.

Sözlüğüne istersen küfürleri de kaydedersin. Ne kadar farklı terimler kullansan da eğer sözlükte mevcutsa senin için senden önce tanıyor onu o. Ha beğenmedin mi, ayarlardan her türlü sözlük özelliğini kapatmak var. Şöyle ki;

Eğer amacın çamur atmak olmasaydı daha düzgün bir yorum yapabilirdin.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
mcnpl4

mcnpl4

Üye
wpdeki sozluk daha ozenli. mesela atasozlerini de iceriyor diye duymustum her dile ayrintili sozluk olusturmuslar

PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
wpdeki sozluk daha ozenli. mesela atasozlerini de iceriyor diye duymustum her dile ayrintili sozluk olusturmuslar

Aynen öyle. Güncel olsun olmasın her konudaki kelimenin devamını getirmeye çalışıyor. Başarıyor da.

Ben qwerty klavyeli bir telefon ilk kez kullanıyorum. En başta zorlandım çokça ama bu önerilere ayak uydurunca mesaj yazmak kolaylaşıyor.

yasirtaha

yasirtaha

Üye

Aynen öyle. Güncel olsun olmasın her konudaki kelimenin devamını getirmeye çalışıyor. Başarıyor da.

Ben qwerty klavyeli bir telefon ilk kez kullanıyorum. En başta zorlandım çokça ama bu önerilere ayak uydurunca mesaj yazmak kolaylaşıyor.

hatta senin yerine o yazıyor bazen:D

• Beğen
Tepkiler: serinaga
mcnpl4

mcnpl4

Üye
ben androidde kullandim iyi guzel gidiyo ama sinirim bozukken bekledigim kelime gelmiyor onerilere mi bakiyim kendim mi yazayim derken hatalar zaman kaybi felan iyice cildiriyorum en iyisi onerisiz kullanmak:D

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Wp de sıkıntı yok denecek kadar az meselâ sıkıntı dan sonra hep tahmin ile yazdım

PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft işine gerçekten özenle çalışmış arkadaşlar. Biraz daha zaman geçsin iyice kıymetlenecek WP8.
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

aleranol

aleranol

Üye

Sözlüğüne istersen küfürleri de kaydedersin. Ne kadar farklı terimler kullansan da eğer sözlükte mevcutsa senin için senden önce tanıyor onu o. Ha beğenmedin mi, ayarlardan her türlü sözlük özelliğini kapatmak var. Şöyle ki;

Eğer amacın çamur atmak olmasaydı daha düzgün bir yorum yapabilirdin.

Merak etme amacım çamur atmak değil. Ben senden çok lumiayi savunurum emin ol. Benim yazdığım yanlış anlaşılmış. Ben 3. özellik yani harf büyütme için yazdım asıl. Bendeki not2de de öneri gösterme tamamlama mevcut

PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Hem karalar gibi bir üslupla yazıyorsun hem de benim yazdığım yanlış anlaşılmış diyorsun. Ben telefonumu savunmadım, sadece var olan özelliği ve detayının ayarlarını gösterdim. Savunulacak bir şey yok ortada zaten. Note II'de de varsa mesele yok, amacı zaten kullanıcının işini kolaylaştırmak.

aleranol

aleranol

Üye
Hem karalar gibi bir üslupla yazıyorsun hem de benim yazdığım yanlış anlaşılmış diyorsun. Ben telefonumu savunmadım, sadece var olan özelliği ve detayının ayarlarını gösterdim. Savunulacak bir şey yok ortada zaten. Note II'de de varsa mesele yok, amacı zaten kullanıcının işini kolaylaştırmak.

Dikkat ederseniz ben 3. Özellikteki harf büyümeye özellikle vurgu yaptım. Ayrıca evet ilk 2 özellik diye anlatılan standart işlemler haberi doldurmak için yazılmış. Ben buna da dikkat çekmek amaçlı bir üslup kullandım. Herşeyin yanına gülücük koyup laf sokan birisi değilim. Kimseyi kırmadan açıkça belirttim. Çamur atmak veyahut karalamak gibi bir amacım olsaydı eğer direk yazabilirdim.

- - - Eklendi - - -

Sizlere birşey soracağım wp da sizin yazarken en çok ve arka arkaya kullandığınız sözcükleri zamanla tahmin etme özelliği var değilmi? Yani cümle yapısınıbir ssüre sonra kendisi tamamlamaya oldukça yardımcı oluyor sanırsam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt