Windows Phone Tutar mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

nokia symbianla birinciydi ve farklıydı bir tek symbiana pro vardı eskiden sonra symbian yavaş gelişti diğer markalar android ile adeta devrim yaptı bu sefer symbian geride kaldı nokiada bunu yediremedi farklı olmak istedi ama symbianı yaşatamadı şimdide wp'yle bunu yapacak.

Dediğim gibi en büyük sebebi rekabetsizlikti.Bir sektörde rekabet biterse ne üretici ne tüketici kazanır.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

Yalnız Nokia sadece aldığı patent paraları ile bile batmaz.Öyle olacak olsa Finlandiya hemen bir yardım yapar, olmadı MS yardım yapar veya satın alır.Hayal kurmaya gerek yok.Android'e geçseydi Nokia bir cacık olmazdı ama MeeGo'yu ya da Symbian'ı daha önce geliştirseydi Android'e fırsat vermeyebilirdi.Bunun sebebi ise rahata alışmış olması ve rakipsiz olması idi.Bu saatten sonra Symbian ve MeeGo'yu adam edemeyeceğinden mantıklı bir karar verip Wp'ye geçti.Huewai Samsung HTC Wp'de telefon üretse bile Nokia gibi olamaz üretse ne yazar.MS'nin elindeki Nokia'nın sahip olduğu avantajların 10'da biri diğer üreticilerde yoktur.

bakın nokia bugüne kadar hep farklı statüde yer aldı önceden nokia vardı bir de başka markalar sonradan başka markalar androide geçti. Nokiada geçseydi farksız olacaktı onlardan eskisi gibi olamayacaktı bu yüzden geçmedi eski müşterilerine güvendi androidi tınlamadı ama geç olsada jetonu düştü baktı symbianla yetişemiyor onlarda bir devrim yaparak microsoft ile anlaşmaya girdi.

- - - Eklendi - - -

Dediğim gibi en büyük sebebi rekabetsizlikti.Bir sektörde rekabet biterse ne üretici ne tüketici kazanır.

evet işte onu anlatmaya çalışıyorum nokiada androide geçmiş olsaydı tek lider nokia olurdu diğerlerini sadece ucuz olduğu için belki alırlardı onun dışında nokia sağlam diye nokiayı tercih ederlerdi.

aleranol

aleranol

Üye
Tehlike ";5147587][COLOR="DarkRed' Alıntı:

Nokianın kullandığı işlemci mimarisi ARM 11 n95 ten kalma işlemci.Nokia naptı? oc yaparak hızını arttırıyorlar.Bir sürü örnek saydım adamlar hızını arttırıp koyuyor aynı işlemci üzerine örnek veriyim p4 2.00ghz bunu 2.20ghz yapıyorlar 2.60 yapıyorlar nokianın yaptığı gibi anlatabiliyormuyum ? rahat ol anlayana kadar anlatırım sana ;) insanlar gayet doğruları ögreniyor seni bilemem tabi sana son kez diyorum benim mesajlarıma cevap yazma oldumu? bu arada efendi ol laf salatalığı yapma ;)

sen merak etme ben de sana anlayana kadar anlatacağım :) demek istediğin doğru ama dediğin değil. Haklısın arm11 eski tabanlı. Ama adamlar 434mhz olan işkemciyi oclayarak 1.3 ghzye çıkarmadılar.:oke: daha hızlı ve FARKLI işlemcileri daha sonra ocladılar. Demek istediğimiz aynıydı ancak sen anlamıyorsun. Ayriyetten laf salatası demişsin ancak anlayamadığımız şeyler salata olmaz sorarak öğreneceksin. Yanlış söylediğin için yanlış anlayan kişiler olabilir diye ben bunu söyledim. Ama sen inat ettin yanlışına
[/COLOR]

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

bakın nokia bugüne kadar hep farklı statüde yer aldı önceden nokia vardı bir de başka markalar sonradan başka markalar androide geçti. Nokiada geçseydi farksız olacaktı onlardan eskisi gibi olamayacaktı bu yüzden geçmedi eski müşterilerine güvendi androidi tınlamadı ama geç olsada jetonu düştü baktı symbianla yetişemiyor onlarda bir devrim yaparak microsoft ile anlaşmaya girdi.

- - - Eklendi - - -

evet işte onu anlatmaya çalışıyorum nokiada androide geçmiş olsaydı tek lider nokia olurdu diğerlerini sadece ucuz olduğu için belki alırlardı onun dışında nokia sağlam diye nokiayı tercih ederlerdi.

İşte dediğim gibi Android'e ilk çıktığında geçseydi bir şeyler yapabilirdi.Şimdi geçmesi ya da 1 sene önce geçmesi bir anlam ifade etmiyor.Zaten Android çıktığında Android'e geçmek yerine kendi işletim sistemini adam akıllı geliştirseydide şuan piyasada Android olmazdı ama rahata alışan bir şirket kolay kolay toparlanamıyor.Allah'tan MS varda aklını biraz başına getirdi.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
anlamiyorum cok bilen bile kendinden suphe eder sen asiri emin konusuyorsun. ya da biz ayni dili konusmuyoruz

aleranol

aleranol

Üye

İşte dediğim gibi Android'e ilk çıktığında geçseydi bir şeyler yapabilirdi.Şimdi geçmesi ya da 1 sene önce geçmesi bir anlam ifade etmiyor.Zaten Android çıktığında Android'e geçmek yerine kendi işletim sistemini adam akıllı geliştirseydide şuan piyasada Android olmazdı ama rahata alışan bir şirket kolay kolay toparlanamıyor.Allah'tan MS varda aklını biraz başına getirdi.

tamamen katılıyorum.

futbol123

futbol123

Üye

sen merak etme ben de sana anlayana kadar anlatacağım :) demek istediğin doğru ama dediğin değil. Haklısın arm11 eski tabanlı. Ama adamlar 434mhz olan işkemciyi oclayarak 1.3 ghzye çıkarmadılar.:oke: daha hızlı ve FARKLI işlemcileri daha sonra ocladılar. Demek istediğimiz aynıydı ancak sen anlamıyorsun. Ayriyetten laf salatası demişsin ancak anlayamadığımız şeyler salata olmaz sorarak öğreneceksin. Yanlış söylediğin için yanlış anlayan kişiler olabilir diye ben bunu söyledim. Ama sen inat ettin yanlışına
Adamlar 369mhz ARM11 olan hızı oc yaparak 1.3ghz sevilerine kadar taşıdı.İlk önce bunu anlaman gerekiyor.:) yavaş yavaş hızını arttırdılar.Hala devam etme laf salatalığına karşındakiyle saygılı ve efendi konusucaksın.Ortada yanlış olan yok kardeşim nokianın acı yüzü bu malesef aynı işlemciye oc yapıp satmak.Anladınmı?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

evet nokia yine pazar lideri olurdu ama pahalı olurdu çünkü nokianın adı vardı bir kere nokia varken kimse başka cihaz kullanmazdı.Allah aşkıma şu 2 kelimeyi hangimiz duymadık ' Nokiadan şaşma'.. Hala duyduğum oluyor...

mcnpl4

mcnpl4

Üye
aynen arastirdim 808de n95 ile ayni islemci varmis uygulamayla oc yapilmis isinma sorununu da gorilla glassla cozmusler

futbol123

futbol123

Üye
anlamiyorum cok bilen bile kendinden suphe eder sen asiri emin konusuyorsun. ya da biz ayni dili konusmuyoruz
Kardeşim çünkü senelerce telefonlar vs.. teknolojiyle ilgilendim herşeyi çok iyi bilirim.Bir hatam varsa söyleyin.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Tehlike ";5147636][COLOR="DarkRed' Alıntı:

Kardeşim çünkü senelerce telefonlar vs.. teknolojiyle ilgilendim herşeyi çok iyi bilirim.Bir hatam varsa söyleyin.
[/COLOR]

soyluyoruz iste oc yazilimsal bisey ayni mimari diye ayni islemciyi kullaniyo demen yanlis

- - - Eklendi - - -

ben de ilgileniyorum ama bilmedigim seyi galiba der belirtirim hic emin olamadim.

futbol123

futbol123

Üye
soyluyoruz iste oc yazilimsal bisey ayni mimari diye ayni islemciyi kullaniyo demen yanlis

- - - Eklendi - - -

ben de ilgileniyorum ama bilmedigim seyi galiba der belirtirim hic emin olamadim.
Araştırıyorum çünkü kardeşim emin olmadığım bir şeyi neden söylüyeyim? sende arastırmışsın aynı işlemci var nokia bunu oc yapıp satıp duruyor.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Beyler konu ile ilgili tartışmalarınıza bir şey diyemem ama lütfen kişisel çatışmalara dönmeyin.Konu boşu boşuna kapanıyor sonra :nono:

mcnpl4

mcnpl4

Üye
su isi bi orta yerde birlestirsek iyi olurdu. ayni tur islemciyi gelistirip sunuyor desek? oc yanlis oluyor.

aleranol

aleranol

Üye
Beyler konu ile ilgili tartışmalarınıza bir şey diyemem ama lütfen kişisel çatışmalara dönmeyin.Konu boşu boşuna kapanıyor sonra :nono:

dostum herkonuda aynı şeyi yapıyor düzeltme yapıyoruz adam diyoki sen şöyle böyle. Diyoz bak arkadaşım yanlışın var diyoki 3 kişiye tek dayanıyom :yarabbi gelde öldürme: modlarda sanırım son zamanlarda bundan rahatsız olmuşlardır.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

+1

arkadaşlar lütfen bakın son zamanlarda konular 5 sayfa görmez oldu hemen kapanıyor banlanan çok böylelikte hem maxicepin kalitesi düşüyor hemde gereksiz tattışmalarla huzursuzluk yatatıyorsunuz gerçekten gerek yok bunlara..

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
aleranol

aleranol

Üye
su isi bi orta yerde birlestirsek iyi olurdu. ayni tur islemciyi gelistirip sunuyor desek? oc yanlis oluyor.

işte bu anlatmaya çalıştığımız bu ama ne yazık ki efendi ol salata yapma gibi hitamlarla karşılaşıyoruz :(

mcnpl4

mcnpl4

Üye

işte bu anlatmaya çalıştığımız bu ama ne yazık ki efendi ol salata yapma gibi hitamlarla karşılaşıyoruz :(

bahsederken canim istedi:D neyse gece gece uykum yok tartismadan anlatirim ben sorun yok:D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Nokiayaya bak milleti birbirine düşürdü yine :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

dikkkat et uslubuna dostum kimse sana birşey demiyor sen hakaret ediyorsun banı sen yiyebilirsin gereksiz tartışmaya gerek yok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt