Windows Phone Tutar mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mcnpl4

mcnpl4

Üye
wp gelsin mutlaka alicam. uygulama oyun hersey degil. android sistemi yeterli degil wp yada meego gibi sosyal aglarla baglantisi iyi bi sistem lazim bana. cogu orta duzey kullanici da bunlara bakiyor zaten. wp bircok kisiye hitap edicek. androidde sagdan soldan uygulamalarla zar zor bi duzen kurdum ama yine yeterli degil market de bi yere kadar. facebooktan mesaj gelince tarayiciyla ugrasmak istemiyorum mesela. direkt mesajlara gelmesi daha iyi olurdu ama malesef ya yok ya da ben bulamadim.

futbol123

futbol123

Üye

senin nokia dediğin telefon gezegeninin kurucusu... Panasonicler vardı motorolalar vardı sony ericsonlar vardı hepsi yalan oldu nokia bugüne kadar çok telefon çıkarttı ve herkesi memnun etti insanların hayatını kolaylaştırdı son zamanlarda teknoloji çok gelişti ve rekabet arttı rakipler arttı nokianın başına geçenler saçmaladı bkz: elop...

Ben nokia iyi demiyorum şuan alınmayacak telefon android çok çok iyi ama emin olun nokia her türlü ayakta kalır bakın samsung nerdeyse satışı yoktu bir tek e250 satıyordu o da senede 3 kere servise gidiyordu sonra nokia hariç diğer markalar google anlaşma yaptı o kimsenin beğenmediği samsung şuan pazar lideri oldu bu seneye kadar kral kimdi ?

Samsung kendisi birşey yaptıdamı geçti başa ? Hayır tabiki google ile anlaştı da geçti nokia symbianı batırdı ve şimdi nokia microsoft ile anlaştı sence yazılım konusunda microsoftmu daha başarılı olur yoksa google'mi ? Şuan zaten android revaçta ama hızlı koşan atın akıbetini biliyorsunuz sizde androidde birden paladı.. İyi bir sistem desteği açısından ama şuan bir sıkıntı oldu diyelim nasıl nokianın yazılım şirketleriyle arası bozuldu da böyle çöküşe geçti düşünsenize android kullanan markaların google arası bozulduğunu kim kullanır şarj canavarı androidi ? Kötü demiyorum android için nokia fancılığıda yapmıyorum şuan durumum olsa gidip android alırım bende ama emin olun bu liderlik devam etmeyecek nokia yine gönülleri fethedecek wp çıkacak elop gidecek bakında görün o zaman ;)
Zaten nokia böyle bir akılsızlık yaptığı için batmadının eşiğinde.Android e nokia geçseydi eğer diğer markalar gibi samsung,lg,motorola vs.. şuan 1 numaraydı.Nokia naptı kendi işletim sistemi olan symbian ı oldukça düşük işlemcili telefonlar üretti senelerdir.Arm11 i e o/c yapıp durdu.örn:n95 332mhz 5800 arm11 369mhz,n97 424mhz,nokia c7,n8 vs.680mhz,603 1ghz,808 1.3ghz hep aynı eski mimari? valla nokia kadar o/c yapan bir firma görmedim adamlar iyi hız arttırmışlar.2006 yılından beri aynı çok eski bir mimariyi kullanan nokia batmayı kesinlikle haketmiş vaziyette.Bu arada andoidin şarj süresi 1-2saat oyun internet ile 1.5-2gün sürüyor.Bir tek nokia winphone a geçmiyor samsung,lg huawei firmalarıda var.Nokia okadar gereksiz bir inat yaptıki android e geçmemekle şimdi onu microsoft bile kurtaramaz.;)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
cesit cesit android var gecmese de olur. tasarim isteyen n9a kurar zaten. ama wp suan bile cok ilgimi cekiyor. android hic ilgimi cekmemisti ama oye boyle kullaniyorum. yeni ve kaliteli telefon alacak durum yok suan. :( telefon lafi acilinca evde savas cikiyor surekli telefon degistirince olay boyle oluyor.

aleranol

aleranol

Üye
Tehlike ";5147411][COLOR="DarkRed' Alıntı:

Zaten nokia böyle bir akılsızlık yaptığı için batmadının eşiğinde.Android e nokia geçseydi eğer diğer markalar gibi samsung,lg,motorola vs.. şuan 1 numaraydı.Nokia naptı kendi işletim sistemi olan symbian ı oldukça düşük işlemcili telefonlar üretti senelerdir.Arm11 i e o/c yapıp durdu.örn:n95 332mhz 5800 arm11 369mhz,n97 424mhz,nokia c7,n8 vs.680mhz,603 1ghz,808 1.3ghz hep aynı eski mimari? valla nokia kadar o/c yapan bir firma görmedim adamlar iyi hız arttırmışlar.2006 yılından beri aynı çok eski bir mimariyi kullanan nokia batmayı kesinlikle haketmiş vaziyette.Bu arada andoidin şarj süresi 1-2saat oyun internet ile 1.5-2gün sürüyor.Bir tek nokia winphone a geçmiyor samsung,lg huawei firmalarıda var.Nokia okadar gereksiz bir inat yaptıki android e geçmemekle şimdi onu microsoft bile kurtaramaz.;)

sanırım bilgilerini güncellemen gerek. Nokia wo ye geçince en iyi uygulamalrı özel olarak kendi cihazlarına hazırlatıyor. Yani diğerlerinden çok farkı var. Özellikle de donanım olarak. Ayriyetten oc yapmadı nokia daha hızlı ama eski mimari olan işlemciler koydu.
[/COLOR]

futbol123

futbol123

Üye
cesit cesit android var gecmese de olur. tasarim isteyen n9a kurar zaten. ama wp suan bile cok ilgimi cekiyor. android hic ilgimi cekmemisti ama oye boyle kullaniyorum. yeni ve kaliteli telefon alacak durum yok suan. :( telefon lafi acilinca evde savas cikiyor surekli telefon degistirince olay boyle oluyor.
çeşit çeşit android mi var? n9 da düzgün çalışmıyor android zaten gpu ve işlemci düşük kalıyor android için.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Tehlike ";5147411][COLOR="DarkRed' Alıntı:

haklısın ama symbian donanım yormayan bir sistem olduğu için işlemciler androidlere göre düşük yapıyor ama bir de şu yönden bak kendi adına söyle eğer nokia androide geçseydi nokiayı kim tutabilirdi şuan ? Yani n8'de o kameranın üstüne android sistem olsaydı işlemciside 1 üzeri olsaydı şuan n8 2000 tl'den aşağı olmazdı ve kimse nokia varken başka bir marka tercih etmezdi eskidendi öyleydi zaten ama rekabet olmadığı için 3000-4000 tl'ye bile android alınabilirdi nokia android kullansa ios bile olmayabilirdi ya da çok daha ucuz olurdu bugün yanılmıyorsam iphone 4s'in değeri 209 dolar ama hep desteği para ;) nokiada desteği az verdiğinden strateji hatasından kaybetti.[/COLOR]

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Tehlike ";5147452][COLOR="DarkRed' Alıntı:

çeşit çeşit android mi var? n9 da düzgün çalışmıyor android zaten gpu ve işlemci düşük kalıyor android için.
[/COLOR]

android telefon anlaminda soyledim. kisa olsun diye. cok da dusuk sayilmaz senin beklentilerini karsilamayabilir. ben olsam android yuklemezdim. ben oyun oynamam mesaj internet muzik. fazla bisey istemem ama hepsini bi butun seklinde yapmali. androidde internette mesaj geliyo cevap yazarken opera kapaniyo bazen ne anladim ondan. wp daha cazip geliyor kendi ozellikleriyle

futbol123

futbol123

Üye

sanırım bilgilerini güncellemen gerek. Nokia wo ye geçince en iyi uygulamalrı özel olarak kendi cihazlarına hazırlatıyor. Yani diğerlerinden çok farkı var. Özellikle de donanım olarak. Ayriyetten oc yapmadı nokia daha hızlı ama eski mimari olan işlemciler koydu.
Senin düzgün okuman gerek.Aynı şeyler symbian 3 içinde deniyordu ;) e kendin diyorsun işte oc anlamını bilmiyorsun heralde? hız aşırtma deniyor yani hızlandırma oluyor.Ayrıca benim mesajlarıma yanıt bile yazma.

- - - Eklendi - - -

android telefon anlaminda soyledim. kisa olsun diye. cok da dusuk sayilmaz senin beklentilerini karsilamayabilir. ben olsam android yuklemezdim. ben oyun oynamam mesaj internet muzik. fazla bisey istemem ama hepsini bi butun seklinde yapmali. androidde internette mesaj geliyo cevap yazarken opera kapaniyo bazen ne anladim ondan. wp daha cazip geliyor kendi ozellikleriyle
sgx530 gpu çok çok düşük bir gpu.N9 da tam stabil çalışmıyor android.Senin dediğin sorun yok bende?

mcnpl4

mcnpl4

Üye
senin dedigin 808de n95 islemcisi var ama modifiye edilmise geliyor. ayni mimari diye oc yapilmis olmaz.

- - - Eklendi - - -

Tehlike ";5147479][COLOR="DarkRed' Alıntı:

Senin düzgün okuman gerek.Aynı şeyler symbian 3 içinde deniyordu ;) e kendin diyorsun işte oc anlamını bilmiyorsun heralde? hız aşırtma deniyor yani hızlandırma oluyor.Ayrıca benim mesajlarıma yanıt bile yazma.

- - - Eklendi - - -

sgx530 gpu çok çok düşük bir gpu.N9 da tam stabil çalışmıyor android.Senin dediğin sorun yok bende?
[/COLOR]

512 mb ramle bu kadar oluyor iste.

- - - Eklendi - - -

ayrica bu ram wp7 icin gayet de iyi

futbol123

futbol123

Üye

haklısın ama symbian donanım yormayan bir sistem olduğu için işlemciler androidlere göre düşük yapıyor ama bir de şu yönden bak kendi adına söyle eğer nokia androide geçseydi nokiayı kim tutabilirdi şuan ? Yani n8'de o kameranın üstüne android sistem olsaydı işlemciside 1 üzeri olsaydı şuan n8 2000 tl'den aşağı olmazdı ve kimse nokia varken başka bir marka tercih etmezdi eskidendi öyleydi zaten ama rekabet olmadığı için 3000-4000 tl'ye bile android alınabilirdi nokia android kullansa ios bile olmayabilirdi ya da çok daha ucuz olurdu bugün yanılmıyorsam iphone 4s'in değeri 209 dolar ama hep desteği para ;) nokiada desteği az verdiğinden strateji hatasından kaybetti.
İosda donanım yormuyor bunda örnek olarak iphone 3g örnek verilir.İşlemcide önemli bir telefon için Arm11 teknolojisi ile iphone 3gs Cortex a8 kullanıyor 3gs ye fark attı.Baya bir fark %50 daha hızlı çalışıyordu.Nokia android e geçseydi eğer tabi donanımı yüksek tutup şuan 1.numaraydı n8 ede çok yakışırdı.İos zaten 2007 den beri var ;) oyüzden android kullanması hiçbir şey değiştirmezdi.

- - - Eklendi - - -

senin dedigin 808de n95 islemcisi var ama modifiye edilmise geliyor. ayni mimari diye oc yapilmis olmaz.

- - - Eklendi - - -

512 mb ramle bu kadar oluyor iste.

- - - Eklendi - - -

ayrica bu ram wp7 icin gayet de iyi
Hızını arttırıp koyuyorlar kardeşim işte oc diyoruz buna hız arttırılmasına.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Tehlike ";5147519][COLOR="DarkRed' Alıntı:

İosda donanım yormuyor bunda örnek olarak iphone 3g örnek verilir.İşlemcide önemli bir telefon için Arm11 teknolojisi ile iphone 3gs Cortex a8 kullanıyor 3gs ye fark attı.Baya bir fark %50 daha hızlı çalışıyordu.Nokia android e geçseydi eğer tabi donanımı yüksek tutup şuan 1.numaraydı n8 ede çok yakışırdı.İos zaten 2007 den beri var ;) oyüzden android kullanması hiçbir şey değiştirmezdi.

- - - Eklendi - - -

yakışırdı diyorsun ama kaç paraya alırdın o zaman n8'i haberin varmı ? ayrıca android kullansa nokia daha çok tutulurdu millet şimdi iphone ile androidli cihazlar arasında kalıyor ikisinden birini alıyor ama eğer nokiada android olsaydı sadece nokia alırlardı çünkü sistem arasında kararsız kalırlardı sonra nokia daha sağlam kamerası güzel derlerdi yine nokia alırlardı alacak olanlar ;)
[/COLOR]

aleranol

aleranol

Üye
Tehlike ";5147519][COLOR="DarkRed' Alıntı:

sana birşey söyleyeyim mi? Sanırım sen ocnin anlamını bilmiyorsun. Over clock demek yeni hızı artmış işlemci değil aynı işlemcinin önceden belirlenin üzerine çıkarılmasıdır. Hiçbirşey bilmeden nasıl olur da mesaj yazma dersin. Senin gibiler yüzinden insanlar yanlış şeyler öğreniyorlar ve forumdaki bu kargaşa oldukça rahatsız edici oluyor. Rütbeni gören inanıyor.
[/COLOR]

mcnpl4

mcnpl4

Üye
oc yazilimla yapiliyor over clock. ama nokianin yaptigi o degil mimari ayni ama daha gelismis islemci. oc dedigin 603 de felan oldu galiba. 1ghzden 1.3 e cikti. oc bu iste.

- - - Eklendi - - -

android kullaniyorum ama sevdigim bi iki sey var sadece. nokia androide gecse sogurdum.

aleranol

aleranol

Üye
oc yazilimla yapiliyor over clock. ama nokianin yaptigi o degil mimari ayni ama daha gelismis islemci. oc dedigin 603 de felan oldu galiba. 1ghzden 1.3 e cikti. oc bu iste.

- - - Eklendi - - -

android kullaniyorum ama sevdigim bi iki sey var sadece. nokia androide gecse sogurdum.

adam 5800dan 808e oc yaptı :kop::kop2:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

yakışırdı diyorsun ama kaç paraya alırdın o zaman n8'i haberin varmı ? ayrıca android kullansa nokia daha çok tutulurdu millet şimdi iphone ile androidli cihazlar arasında kalıyor ikisinden birini alıyor ama eğer nokiada android olsaydı sadece nokia alırlardı çünkü sistem arasında kararsız kalırlardı sonra nokia daha sağlam kamerası güzel derlerdi yine nokia alırlardı alacak olanlar ;)

Nokia Samsung'un F/P ürünleriyle eşit şartlar altında yarışabilir gibi konuşuyorsunuz yapmayın Allah aşkına.Wp dışında ortak bir pazarda Nokia var olamaz.Ya pahalı ürünlerini satamazdı ya da malzeme kalitesini düşürürdü.E malzema kalitesi düşünce zaten o Nokia Nokia olmaz.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

sana birşey söyleyeyim mi? Sanırım sen ocnin anlamını bilmiyorsun. Over clock demek yeni hızı artmış işlemci değil aynı işlemcinin önceden belirlenin üzerine çıkarılmasıdır. Hiçbirşey bilmeden nasıl olur da mesaj yazma dersin. Senin gibiler yüzinden insanlar yanlış şeyler öğreniyorlar ve forumdaki bu kargaşa oldukça rahatsız edici oluyor. Rütbeni gören inanıyor.
arkadaşlar lütfen saygı çerçevesi içinde tartışalım burda konuşuyoruz sadece symbianda iosta androidde babamızın değil sonuçta sinir yapmaya gerek yok ;)

oc denillen olayda işlemcinin maximum hızıdır örneğin nokia 2. nesilleri 1.3 olarak yaptı ama 1 ghz belle olarak sürdü piyasaya sonra sırf yenilik yapmış görünmek için gerçek hızına 1.3'e oc yaptı. Mesela 1. nesiller 800 mhz maximum ama 680 olarak kaldı çünkü artırıp şarj süresini düşürmek ve donanımsal arıza risklerini göze alamıyor ama 2. nesillerde bilerek yaptı bunu ;)

aleranol

aleranol

Üye

Nokia Samsung'un F/P ürünleriyle eşit şartlar altında yarışabilir gibi konuşuyorsunuz yapmayın Allah aşkına.Wp dışında ortak bir pazarda Nokia var olamaz.Ya pahalı ürünlerini satamazdı ya da malzeme kalitesini düşürürdü.E malzema kalitesi düşünce zaten o Nokia Nokia olmaz.

aramızda 3saniye var :hmmm: sanırım geneldeyiz birlikte.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

nokia symbianla birinciydi ve farklıydı bir tek symbiana pro vardı eskiden sonra symbian yavaş gelişti diğer markalar android ile adeta devrim yaptı bu sefer symbian geride kaldı nokiada bunu yediremedi farklı olmak istedi ama symbianı yaşatamadı şimdide wp'yle bunu yapacak.

CasuS_87

CasuS_87

Üye
İnş. tutar ama bana tutmaz gibi geliyor :hmmm Hayırlısı artık .. :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
[QUOTE=" Tehlike ";5147519]

- - - Eklendi - - -

[/QUOTE]

[QUOTE=" Tehlike ";5147411]
[/QUOTE]

Yalnız Nokia sadece aldığı patent paraları ile bile batmaz.Öyle olacak olsa Finlandiya hemen bir yardım yapar, olmadı MS yardım yapar veya satın alır.Hayal kurmaya gerek yok.Android'e geçseydi Nokia bir cacık olmazdı ama MeeGo'yu ya da Symbian'ı daha önce geliştirseydi Android'e fırsat vermeyebilirdi.Bunun sebebi ise rahata alışmış olması ve rakipsiz olması idi.Bu saatten sonra Symbian ve MeeGo'yu adam edemeyeceğinden mantıklı bir karar verip Wp'ye geçti.Huewai Samsung HTC Wp'de telefon üretse bile Nokia gibi olamaz üretse ne yazar.MS'nin elindeki Nokia'nın sahip olduğu avantajların 10'da biri diğer üreticilerde yoktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt