Windows Phone Deneyimim ve Yaşadığım Problemler

Sponsorlu Bağlantılar

rapman

rapman

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone Deneyimim ve Yaşadığım Problemler
Herkese merhaba. Uzun zaman üzerine açtığım bu konuda WP ile alakalı yaşadığım sıkıntıları dile getireceğim size. Siz de benim yaşadığım problemleri yaşayıp yaşamadığınızı belirtirseniz memnun olurum. Kullandığım telefon modeli Nokia Lumia 1320, kullandığım hafıza kartı ise SanDisk 16 GB microSD Class 10. Telefonu 1 ay önce Vatan'dan sıfır olarak satın aldım.

1. Mağazadan İndirme Problemi

Yaşadığım en büyük problem mağazadan bir şeyler indirirken başıma geliyor. Örneğin bir uygulamayı indir'e bastım. Bundan sonra herhangi bir şekilde telefonu rahatça kullanamıyorum. İndirme başladığı an telefon kasmaya başlıyor. Uygulama simgeleri kayboluyor. Programlar çalışmıyor. Ta ki indirme tamamlanana kadar. Eğer indirme bitmeden daha da zorlarsam telefon tamamen kilitleniyor ve reset atmadan kendine gelemiyor.

2. Multitasking Problemi

Telefonda kesinlikle multitasking diye bir şey yok. Tamamen göstermelik. Örneğin bir oyun oynarken oyunu arka plana alıp gelen mesajı cevaplıyorum. Tekrar oyuna girdiğim zaman 'Sürdürülüyor...' yazısı karşıma çıkıyor ve oyun baştan başlıyor. Bu sadece oyun için geçerli değil birçok uygulama böyle.

3. Internet Explorer Problemi

Üstteki maddede yer alan problemin benzeri var yine IE'de. Örneğin birkaç web sayfası açıyorum hiçbiri hafızada durmuyor, tekrar o sayfalara döndüğüm zaman sayfa yeniden yükleniyor. Bazen ise sayfa yeniden yüklenirken bir önceki sayfa açılıyor. Bazen ise sayfa komple kapanıyor.

4. Kamera Problemi

Mesela bir video kaydettim. Video kaydını bitirdikten hemen sonra galeriye girmek istedim. Biraz bekletiyor. Belki bu kabul edilebilir bir şey fakat kaydettiğim videoyu izlemek istediğim zaman uygulama kapanıyor ve ana menüye atıyor.

5. Müzik Uygulaması Problemi

Müzik uygulamasını açtığımda bazen şarkılar gözükmüyor. Bazen ise bir şarkı seçiyorum çalmaya başlayınca telefonu kilitliyorum o sırada alakasız bir şarkıya geçiyor.

6. Xbox Uygulaması Problemi

'Güncelleştiriliyor...' yazısı nedeniyle uygulama bazen o kadar geç açılıyor ki bu insanın canını sıkıyor. Ayrıca önceki sürümde uygulama içerisinden oyun silmek mümkündü fakat sonra bunu kaldırdılar.

Son olarak nadir de olsa kilidi açıp menüye girdiğimde renkler bir garip olmuş oluyor. Aynı zamanda bazen 'Çok fazla arka plan görevi' mesajı çıkıyor ve bu da hoş değil.

Bunlar benim yaşadığım sıkıntılar. Dediğim gibi sizin telefonunuzda da durum aynı mıdır bilemem. Telefonu severek kullanıyorum burda amacım sistemi kötülemek değil fakat umarım yaşadığım problemler ilerki güncellemelerde düzelir. İyi günler

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefonunuzda bütün güncellemeler yüklü mü, kontrol ettiniz mi?
Eğer değilse güncellemeleri bir kontrol edin.
Yoksa Preview for Developers uygulamasını yükleyip Preview sürümüne geçerek sorunları tekrar inceleyin.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
1. sorunu hiç yaşamadım.
2. multitasking yapan biri sayılmam yada kullandıklarım sorun çıkarmıyor.
3. bazen can sıkıcı olabiliyor
4. büyük ihtimalle Lumia Kamera kullanıyorsun yerleşik kamera uygulamasında böyle bir problem yok.
5. bende bu durumdan şikayetçiyim ama fazla sıkıntı çıkarmıyor, windows 8 deki müzik uygulaması daha iyiydi
6. oyunlar zaten normal menüde var xbox'a gerek kalmıyor

• Beğen
Tepkiler: StartTheGame
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Yemin ediyorum ilk 5 e kadar yaşadığın sorunların hiç birini ne 920 im de, ne 1320 ne 1520 de yaşadım. 6. Madde herkes de var. Sen rom filan at telefonun da problem var bence. Ama önce en son sürümü yükle

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Valla 3 ve 6 klasik wp sorunları olsa bile saydığın geriye kalan maddeleri hiç yaşamadım. Cihazda sorun olabilir bence bir flash yap.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
eaagent

eaagent

Üye
Bahsettiklerinizin çoğu cihazın donanımını zorlamanızdan dolayı meydana gelen sıkıntılar gibi görünüyor. Elinizdeki cihaz bir 1520 değil. Ben incelemesini yaptığım 1320'de bu tarz sıkıntılar ile karşılaşmamıştım. Cihazı biraz daha rahat kullanıma eriştirecek işlemler yapmayı deneyin. Mesela kullanmadığınız uygulamaları silerek başlayın.

luckysleven

luckysleven

Üye
4 ve 5 disinda yasadigin butun problemleri harfi harfine bende yasadim.

Hatta o renklerin birbirine girmesi 925 ve 1320 de cok basima geldi. Tus kilidine alip tekrar acinca duzeliyordu.

Rainesto

Rainesto

Üye
2-3 e bende sinir oluyorum

Peocawe

Peocawe

Üye
1320 kullanıyorum bende. Sen cihazını lsrt ile sıfırlamalısın. Normal değil çoğu.

shifty

Üye
625 kullanıyorum 16gb class 10 hafıza kartı takılı.
1. 2. ve 3. sorunlardan ben de mustaribim. Bunların haricinde çok nadir olsa da bazen açma tuşuna basınca ekran açılmıyor. Uzun süre basınca kapatmak için aşağıya kaydırın ekranı geliyor ve yukarı kaldırıp ekranı açabiliyorum. Benden başka bu sorunu yaşayan var mı acaba?

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
625 kullanıyorum 16gb class 10 hafıza kartı takılı.
1. 2. ve 3. sorunlardan ben de mustaribim. Bunların haricinde çok nadir olsa da bazen açma tuşuna basınca ekran açılmıyor. Uzun süre basınca kapatmak için aşağıya kaydırın ekranı geliyor ve yukarı kaldırıp ekranı açabiliyorum. Benden başka bu sorunu yaşayan var mı acaba?

Telefonda yuklu olan uygulamalarla ilgili olabiliyor bu, yada parlaklığın otomatikte olmasıyla

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
3 numara bende de oluyor. Maxicep te diyelim bu konudayım. Yeni sekme açıyorum orada başka bir şey bakıyorum misal. Onu kapatıp buraya döndüğümde bir yada iki önceki gezindiğim sayfayı açıyor.

Diğer sorunlar bende yok. Size tavsiyem yedek alın. Hafıza kartını da kart okuyucu ile pc ye yedekleyin ve formatlayın.
Nsu veya Nsrt ile cihazın yazılımını yeniden indirip kurunuz. Telefon açılınca hiç bir şekilde yedek yüklemeyin.
Telefon açılınca bir daha sıfırlama yapınız. Yedek kurmadan cihazı yapılandırın.

shifty

Üye
Telefonda yuklu olan uygulamalarla ilgili olabiliyor bu, yada parlaklığın otomatikte olmasıyla

Cevabın için teşekkürler.
Parlaklık otomatik olsada olmasa da aynı şeyi yaşıyorum ama dediğim gibi çok nadir. En fazla haftada 1 veya 2 kere. Uygulamayla ilgili olabilir...

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
saydıklarının bir ikisi wp'nin sorunları demeyelim ama herkeste görülebilen aksaklıkları. ama diğerleri kesinlikle normal değil. onca sorun tek bir cihazda görülüyorsa ya yazılımında ya da donamınında sorun var demektir. cihazı tamamen sıfırlayarak işe başlayabilirsin. sd kartı da değiştir bence.

rapman

rapman

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Fakat telefona yazılım atma benzeri işlerle artık uğraşmıyorum, bilgim dahilindeki konular değil. Cihazı bilgisayara bile bağlamıyorum. Eğer iş içinden çıkılmaz bir hal alırsa telefonu garantiye gönderirim. İyi forumlar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Fakat telefona yazılım atma benzeri işlerle artık uğraşmıyorum, bilgim dahilindeki konular değil. Cihazı bilgisayara bile bağlamıyorum. Eğer iş içinden çıkılmaz bir hal alırsa telefonu garantiye gönderirim. İyi forumlar.
Bence sen hiç zaman kaybetmeden cihazını servise gönder. Çünkü anormal şeylerden bahsediyorsun. Lumia 1320 kullandığım dönem boyunca bu sorunlara şahit olmadım.

ArMaGeDdOn_87

Üye
2. ve 3. maddeler sistemden dolayı olan problemler bunu kimse inkar edemez zaten :) ama diğer problemlere hiç bir zaman rastlamadım,bence hemen servise gönder

Eduardo58

Eduardo58

Üye
:hmmm 1320 almayı düşünüyordum da bu sorunları görünce.. :( Bir şey sorayım: Müzik Çalar da şarkı bilgileri düzenleyebiliyor muyuz? :D

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
:hmmm 1320 almayı düşünüyordum da bu sorunları görünce.. :( Bir şey sorayım: Müzik Çalar da şarkı bilgileri düzenleyebiliyor muyuz? :D
Mp3 tag editör programı ile düzenleyebilirsiniz.

Windows Phone için "Tag Editor" uygulamasına göz atın

Dosyaların yeniden adlandırmak içinde dosya yönetici bir uygulama iş görüyor.
Tavsiyem aerize explorer olacaktır.

Windows Phone için "Aerize Explorer" uygulamasına göz atın
Tag editör kullanımı.

Aerize Explorer Kullanımı.

Uygulama içi ve canlı karo ekran görüntüleri

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33 ve Eduardo58
scorpion11

scorpion11

Üye
Hala beta olan bir sistemden ne bekliyorsun ki.

Üst Alt