Windows Phone 8'in Çalışma Prensibi Nasıl..?

Konu Sahibi
Windows Phone 8'in Çalışma Prensibi Nasıl..?
merhaba arkadaşlar...başlıkta da belirttiğim gibi windows phone 8 nasıl çalışıyor bunu öğrenmek istiyorum...
malum ben şu an androidli bir cihaz olan glaxy s3 kullanıyorum...
sizlerde biliyorsunuz ki android platformu arka planda çok uygulama çalıştırıyor...
cihaz ilk açıldığında en fazla 350-400 mb boş ram kalıyor zaten 200-250 mb rami grafik işlemci kullanıyor...
bir kaç oyun açıp kapatınca da ram şişiyor anlayacağınız eninde sonunda telefonda 200 mb ramla kalakalıyorsunuz...
ve arasıra kasılmalar olmuyor değil bazen telefonu tekrar başlatmam gerekiyor...

peki windows phone da bu çalışma sistemi nasıl bilgili arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum...
mesela telefon ilk açıldığında boş ram ne kadar...
grafik işlemci ne kadar ram kullanıyor..oyunlardan sonra takılmalar oluyormu...
bu ve buna benzer konularda beni aydınlatırsanız memnun olurum...
çünki sabırsızlıkla lumia 925 in ülkemize gelmesini bekliyorum...

Gerçekten değişik bir soru olmuş şu an sana hangi işlem için ne kadar RAM harcandığıyla ilgili tam net olarak bişey söyleyemesem de, Microsoft'un yaptığı çalışmalar ve yeni güncellemelerle birlikte daha stabil bir sistem yaratacağına emin olabilirsin.

orian

Üye
Sistemin androide göre daha stabil olduğunu biliyoruz birden fazla uygulama arkaplanda iken kasılma yaşamadan ana menüye geçiş ve programlar arası geçiş yapılabiliyor. S3 kullanırken sorunlar yaşıyordum belki sebebi sizin dediğiniz ram şişmesi bellide androidin her gelen programa "gel buyur" demesi. Sistemin açık olması ve virüslere davetiye çıkarması. Ben bilgim kadar cvp verdim ama sana daha ayrıntılı ve terimsel şekilde cvp verecek arkadaşlarımız var tabi ki

Tepkiler: Zafer Arslan
    Konu Sahibi
Hiiiiim insallah dediginiz gibi daha akici ve stabil olur gerci videolarda izledigim kadari ile gercekten akici bir arayuze sahip ama kullanicilarin deneyimlerinden haberdar olmak daha iyi...bahsettigim gibi android cok fazla ram tuketiyor...insallah WP8 de boyle bir sorun yoktur...bunu olcen bir program varmi yani bos rami gosteren..arkadaslardan ricam bu konuda...

IVI-Elia

Üye
Bakın telefonum 3 gündür kapanmadı ve web tarayıcı açıkken boş ram miktarı aşağıdaki gibi.(bir iki program var ikisi de hemen hemen aynı ancak program %100 mu doğrru bilemem.Ama çok daha hızlı Bi sistem wp.Ben 6 aydır kullanıyorum hiç şişme olmadı.Kuzenimin HTC ONE ilk aydan hafif hafif şişmeye başladı.

İşte toplam 1024 mb ram varsa 898 mb kullanılabilir toplam ram kalıyor birazda diğerleri harcıyor boş ram bu kadar.Telefonum 920..

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu soruya teknik olarak "budur" diyebilecek kişiler wp takımında görevli ve teknik olarak bir kelime bile açıklama yetkileri yok.

Benim araştırmalarımda gördüğüm ise Microsoft'un bu sistemdeki ram yönetimi alışılagelmişin dışında. Özellikle son bir kaç gündür dikkat ettiğim bazı şeyler sistemin bazı görevler için otomatik sanal ram oluşturduğu şüphesini oluşturdu. Tabi emin değilim ama cihazdaki yerleşik ram' in sürekli bu kadar boş olması bana normal gelmiyor.

IVI-Elia

Üye
Ama şu bir gerçek ki eksiklikleri vs. Bi şey diyemem ama çok hızlı Bi sistem hızı en basit kilit ekranı, klavye den bile hissedilebiliyor.Orneğin Bi htc ONe da kişileri menusunu açıyorsun efektle birlikte hemen açılıyor uyg. ancak içteki verilerin yüklenmesi birazcık sürüyor.920 de asla böyle Bi durum yok ki ben de ondan çok daha fazla uygulama yüklü.Aynı yavaşlık nexus 4 de bile var

- - - Eklendi - - -

abi yukardaki program doğru sonuçlar veriyor mu?Çunku ben ne yaptıysam 800 un altına düşmüyor.

Konu Sahibi
gerçekten bu programı doğruysa boş ram bir hayli çok demek bu kadar boş ram android cihazda bulmak imkansız galaxy s4 2 gb ram ile en fazla 500 veya 600 megabayt ram ile çalışıyor sistem bütün rami harcıyor

tapatalk

Üye
linuxun matığıyla tamamen farklıdır. linuxda boşta duran ram çöp işe yaramayan ramdir. iosda boşta ne kadar ram varsa o kadar performans alıyosun ama wp biraz karışık

Konu Sahibi
IVI-Elia kardes eger senin telwfondaki degerler dogruysa yani o kullandigin program gercek verileri gosteriyorsa gelmis gecmis en hızlı sistem diyebilirim o kadar rami android de gornek ucin cihaza 4 gb ram koymak gerek insallah dogrudur

papakudioflu

Emekli Yönetici
ie ve uc browserlar açık,twitter açık,arka plan görevlerinde insider ve Facebook açık durum bu. Cihaz lumia720

Konu Sahibi
ie ve uc browserlar açık,twitter açık,arka plan görevlerinde insider ve Facebook açık durum bu. Cihaz lumia720

kardeş dediğin programlar açık ve aradaki farkı hesaplayınca o kadar işlem için sadece 23 mb ram farkı var inan bu gerçekten çok iyi bir değer üstelik 512 mb toplam rami düşününce sadece 105 mb sistem ram kullanıyor bu değerler android ile karşılaştırılınca inan android sistemi sırf boşta beklerken neredeyse 300-400 mb ram yiyor

PureFood

Üye
Windows'un karışıklığı falan yok. Zaten bu Google Android ile mobil piyasanın deyim yerindeyse içine etti. İos'ta bugüne kadar donanım muhabbeti yapılmadı, çünkü sistem gerek görmüyordu. Aynı şey Windows Phone'da da var. Ama Android geldi ortalık bozuldu, bir sorun kendinize Allah aşkına; boş ram çöp demektir kadar gereksiz bir söz var mı ? Adamlar telefon kasılmasın diye 2 gb ram veriyorlar. Anca kurtarıyor kendini sistem. Nexusları ayrı tutuyorum. Ha burada olan Wp ve ios'a oluyor. Onlar da donanım koymak zorundalar. Koymazsa ne olacak ? Android donanımı yüksek, diğerleri fıs. Uzun lafın kısası, Windows Phone ve ios performans ve stabilizasyon konusunda çığır açmıştır. Ancak gözü kapalı Android kullanıcı arkadaşlar daha bunu idrak edebilmiş değiller.

Tepkiler: antdn ve Zafer Arslan

microsoft sitesinde şöyle bir döküman var

Konu Sahibi

dediklerine katılıyorum dediğin gibi cihaz çalışabilsin diye dünyaca ram bırakıyorlar ama yine aynı...
bir android kullanıcısı olarak ben bile bu durumdan memnun değilim çünki kıytırık web tarayıcısını kapatınca bile ekrandaki simgeler ve widgetler ancak 3-5 saniye sonra geliyor çünki ram kendini zor toparlıyor...
hepsi bir yana nokia yı çoooooook özlüyorum ama inşallah özlemim kısa zamanda lumia 925 ile sona erecek

Tepkiler: PureFood
buna hangi programla baktın?

Lenneth

Üye
Uygulamalar ve oyunlar genelde diğer sistemlerden port olduklarından performansları iOs ve Android e göre zayıf ama mesela Asphalt 7 oynarken menüye dokunup tarayıcıyı anında açıp kaydırma yapınca takılma olmuyor. Bu konuda sağlam temelleri olduğu söylenebilir

IVI-Elia

Üye
buna hangi programla baktın?

System View diye Bi uyg. başkaları da var ama en iyisi bu.

- - - Eklendi - - -

Ali Kemal abi sana zahmet olmazsa hem 720'inde hem de 920'inde aynı uygulamalar açıp ram durmunu koysan Bi kıyaslasak.

- - - Eklendi - - -

drakoja1

Üye
Galaxy s3 den L920 ye geçmiş biri olarak söylüyorum, sistem hiç beklemediğim kadar stabil. sırf android'i özlediğim için kendime tablet aldım karşılaştırınca farklar ortada. wp de eksikler tabiki var uygulama vs. gibi ama beni memnun ediyor bu sistem

Konu Sahibi
valla ben öyle oyun uygulama hastası değilim facebook ve bir iki vakit geçirecek oyun bana booool booool yeter şimdi galaxy s3 telefonumda da facebook ve 3 oyun var neme lazım bana telefonun kendisi ve multimedia özellikleri lazım kiii ben 5800 ve wave 2 gibi telefonlardan da fazlasıyla memnun kalmış biri olarak öyle windows phone mağazasında sıkıntı çekecek biri değilim...bada işletim sisteminden daha kötü olamaz zannetmiyorum...