Windows klasör izinleri nasıl kaldırılır

Sponsorlu Bağlantılar

Cross.FireX

Cross.FireX

Üye
    Konu Sahibi
Windows klasör izinleri nasıl kaldırılır
İşletim sistemim şuan win7 64bit. Klasör izinlerini biraz karıştırdım ve varsayılan yani eski ayarlarına nasıl sıfırlayabilirim. Bazı dosyaları açamıyorum mesala. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler..

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Yaptığın değişiklikleri geri yapmaktan başka çözüm yok gibi, yedek yada geri yükleme noktası varsa onu denemen gerekir bu ayarlamaları yapmadığın bir tarihe gidebilirsin.

Cross.FireX

Cross.FireX

Üye
    Konu Sahibi
Geri yükleme yok çünkü ikinci harddiskte yapmıştım. O zaman win10 yüklüydü. Format attım. Win7 den erişemiyorum şimdi.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
CD/DVD den onarmayı denedin mi ?

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Eğer sadece özel bir klasör üzerinde ayar yapmadıysan, kişiselleştirmeden klasör ayarlarının hepsini varsayılan ayarları geri yükle deyip deneyebilirsin.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@Cross.FireX ,
Administrator kullanicisi ile bilgisayara giriş yap
ve ardından da yeni bir kullanıcı ekle..
Ekleyeceğin kullanıcı ya YEREL KULLANICILAR ve GRUPLAR menüsünden giriş yaparak administrator yetkisi ver..
Bilgisayarı kapat ve açtıktan sonra yeni eklediğin kullancı ismiyle giriş yap
ve dene bakalım WINDOWS klasör izinleri default değerlere dönmüş mü?

Cross.FireX

Cross.FireX

Üye
    Konu Sahibi
CD/DVD den onarmayı denedin mi ?
Yerel disk d içinde bir klasör sadece. İçinde 224 klasör 2192 dosya var. İçindeki bazı dosyalara erişemiyorum. Ana klasörden hepsini düzeltemiyormuyuz. Onarma ile nasıl yapcam?
Eğer sadece özel bir klasör üzerinde ayar yapmadıysan, kişiselleştirmeden klasör ayarlarının hepsini varsayılan ayarları geri yükle deyip deneyebilirsin.
Sadece bir klasörde. Varsayılanı geri yükle nerde acaba tam anlayamadım.

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Sisteminiz 8 veya 10 ise; denetim masası-görünüm ve kişiselleştirme-dosya gezgini seçeneklerini yolunu takip ederek, açılan pencerede tüm sekmelerde varsayılanı geri yükle yapmayı deneyin.

Cross.FireX

Cross.FireX

Üye
    Konu Sahibi
@Cross.FireX ,
Administrator kullanicisi ile bilgisayara giriş yap
ve ardından da yeni bir kullanıcı ekle..
Ekleyeceğin kullanıcı ya YEREL KULLANICILAR ve GRUPLAR menüsünden giriş yaparak administrator yetkisi ver..
Bilgisayarı kapat ve açtıktan sonra yeni eklediğin kullancı ismiyle giriş yap
ve dene bakalım WINDOWS klasör izinleri default değerlere dönmüş mü?
Dediğinizi yaptım. Yine aynı. Klasör d yani ikinci diskte. Windows 10 yüklüyken değiştirmiştim. Şimdi win7 yüklü hala erişim engeli var
Sisteminiz 8 veya 10 ise; denetim masası-görünüm ve kişiselleştirme-dosya gezgini seçeneklerini yolunu takip ederek, açılan pencerede tüm sekmelerde varsayılanı geri yükle yapmayı deneyin.
Win7 yüklü ama dediğinizi yaptım ne kadar varsayılan varsa tıkladım ama olmadı. Dosyaların izinlerine tek tek düzenlersem oluyor ama klasör ve dosya sayısı fazla iç içe geçmiş vaziyette. Ana klasörden tek seferde yapamıyorum.
Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Uzun uğraşlar sonucu sorunu çözdüm. Aynı sorunu yaşayanlar için nasıl yaptığımı yazacağım. Öncelikle klasörün sahipliğini değiştireceğiz. Bunun için klasörün özellikleri -> güvenlik -> gelişmiş -> sahip -> düzenle -> diğer kullanıcı yada gruplar'a tıklayıp everyone yazın. Ardından ise tamam deyip nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir kutucuğuna tik atıp tamam diyoruz. Tamam deyip pencereleri kapatıyoruz. Yine tekrardan özellikler -> güvenlik -> gelişmiş -> izinleri değiştire tıklıyoruz. Administrators'a tıklayıp tüm bağımlı nesne izinlerini bu nesneden devralınabilen izinlerle değiştir kutucuğuna tik atıyoruz. Tamam -> evet -> tamam -> tamam diyoruz. Administrator'un izinlerinin tam denetim olduğuna dikkat edin. Ben böyle hallettim.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen ve BRKTNL
cihanata_1

cihanata_1

Üye
neden tekrar windows 7 ye geçtinki?:)

Cross.FireX

Cross.FireX

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10 kendi kendine reset atmaya başladı. :)

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Win10 un ufak tefek sancıları hala sürüyor ne yazık ki. Geçecek inşallah.

Üst Alt