Windows 95 N900'de deneyın

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
Windows 95 N900'de deneyın
,
,
,
,
merhaba yeniden arkadaslar hic uzatmadan baslıyalım ve n900 de win95 i calıstıralım

peki bize neler lazım ?

1-n900
2-windows 95 img dosyası
3-rootsh mameo depoda var
4-leafpad mameo depoda var
5-doxbox mameo depoda var

w95.img ı nerden temin edebiliriz?

veya google dan da w95.img olarak aratıp indirebiliriz

yaklasık 56 mb rar dosyası

nasıl yapacaz peki ?

evet arkadaslar win95 img dosyamızı indirdikden sonra n900 umuzun usb kablosunu takıp yıgın bellek olarak
secip rar cıkardıgımız w95.img dosyasını icine atalım ve usb kablomuzu cıkartıkdan sonra gelelim w95 i n900 de
acmaya

simdi xterminalimizi acıp su kodları sırasıyla gırecez
(dikkat edecek konu linuxde buyuk kucuk harf olayı)

" cd /home/user/MyDocs/ "

" mkdir dos "

" cd dos "

" mkdir 95 "

" cd /home/user/MyDocs/ "

" mv w95.img /home/user/MyDocs/dos/95 "

( bu kodlara w95.img dosyamızı dox box un icine yerlestirdik tabiki xterminal acık kalmalı
simdi ayarlarını yapalım )

" /home/user/.dosbox " " ls " terminalde bulacagımız dosya dosbox-0.73.conf bu olmalı

evet sımdı txt editorumuz olan leafpad le dox box un config yanı ayar dosyasını duzenliyelim

" leafpad dosbox-0.73.conf "

acıldakdan sonra

config dosyasında fullscreen , fulldouble , fullresolution , core, cputype , cycles, cycleup, cycledown
girdilerini assagıdaki gibi duzenlıyelım

fullscreen=true
fulldouble=false
fullresolution=640x480

core=auto
cputype=auto
cycles=2800
cycleup=100
cycledown=100

ve ardından

config dosyasının en assagısında " Lines in this section willbe run at startup " boyle bı metın var

onun altına da su kodları girelim

" mount c /home/user/MyDocs/dos
c:
imgmount e c:\95\w95.img -t hdd -fs fat
boot -l c "

ve kaydet deyip cıkalım simdi gelelim menu den dosbox ugulamasına

dosbox calıstıgı anda otomatik olarak windows 95 acılacakdır...

yazı meegotr 'den alıntıdır

Tepkiler: küresel ve dogande

Nadir

Emekli Yönetici
ya kardeş kaç defa uyardım şu başlıklarda işaret kullanma nolur..

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
sakıncasımı var... nedendır acaba

Nadir

Emekli Yönetici
konu açma kuralları site hakkında bölümünde okuyun lütfen..

c.alkan

Üye
ewt başlıklarda değişik semboller veya işaretler koymak rahatsız edici olabiliyor..

omeru47

Üye
sen yaptin mi bunu kendi telefonuna!

bence gereksiz bişey maemo duruken windows yüklemek

dogande

Üye
kardeş yazın çok iyi de şu boot -l c satırındaki -I dır nedir sembolü yazamadım açıklarmısın

akyzmn

Üye
    Konu Sahibi
bildigimiz le (l) harfi

xemix

Üye
" /home/user/.dosbox " " ls " terminalde bulacagımız dosya dosbox-0.73.conf bu olmalı

ben bu kismi nasil yapacam terminalde tam olarak ne yazacam

Diavole

Üye
Daha açık ve net bi şekilde anlatabilecek varmı. NURETTİN 'İn dedigi gbi kırmızıda baya karışık. tane tane anlatılırsa iyi olur.

NR6630

Üye
Daha açık ve net bi şekilde anlatabilecek varmı. NURETTİN 'İn dedigi gbi kırmızıda baya karışık. tane tane anlatılırsa iyi olur.
diavole kardeş bence kimse anlatmaz boşver yapmayalım zaten son derece karışık ve gereksiz bişi win95 nakadar yetenekliki kursak ne olacak bence. XP olsa hadi neyse değilmi

NR6630

Üye
akayozmen emeğine sağlık ama yapmaya uğraşıyorum teşekkürler konuların için

NR6630

Üye
en son aşamada geliyorum kopyala yapıştır yaptığım halde x-termde hatalı yazmamak için ama son komutu verdiğimde leafped programı boş açılıyo yaaw oliste bende çıkmıyor düzenleme listesi çıkmıyorrrr10 kere denedim yardımmmmmmmmmmmmmmm

mryseb

Üye
"cd /home/user/.dosbox"
"ls" ( komutunuda girince dosbox-0.73.conf dosyası görünmesi lazım sonra)
"leafpad dosbox-0.73.conf" ( bu sefer açılması lazım sonra vbektas arkadasın anlattığı gibi bu dosya üzerinde ki değişiklikleri yap. ) Hata şurda ( cd ) komutunu kullanmamışsın arkadaşımda orda düzeltme yaparsa iyi olur
( cd ) komutunu girmeyince basına dosbox un içine giremiyorsun o yüzden Permission denied hatası alıyorsun.

NR6630

Üye
teşeekür ederim aynı yanıtı meego türkiyeden aldım sizede teşekkür ederim hallettim açılıyor

kuavo15

Üye
bulutyg arkadaş meego sitesindeki mysd aynı kişi yani