WINDOWS 8 Turkce Beta Deneyimim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SheFy

SheFy

Üye
    Konu Sahibi
WINDOWS 8 Turkce Beta Deneyimim
Arkadaslar gün pc ye win8 kurdum. Ve açılışta direk metro arayüzlü başlangıç yeri geliyor. Metro arayüzü sade buldum ve beğenmedim. Kesinlikle masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanışlı olmamış. Bilgisayar açılışı hızlanmış. Dosya kopyalama hızı 3-4 katına çıkmış. Win7 kullanırken Kaspersky internet security 2012 kullanıyordum ve çok memnundum. Ama ne yazık ki win8 de uyumlu olmadığı için çalışmadı.kis 2013 setup ı da hata verdi bende nod32 5 kurdum. Ama bi kis yerini tutmuyor. Ve win8 çoğu programı açarken uyarı veriyor. Tabi uyarı durumunu azaltıp kapatabiliyorsunuz. Genel pencere Arayüzü ise win7+win98 olmuş. Biraz klasikleştirmişler arayüzü. Biraz kötü olmuş. Metro arayüzlü Başlat penceresinde pc yi kapat, yeniden başlat, beklemeye al yeri yok. Ayrıca bir program sayesinde bunları ekleyebildim. Programın ismini hatırlamıyorum. Pc ve laptop için düşünürsek win8 pek kullanışlı olmamış. Belki erken konuşuyoruz. Kullandıkça da alışabiliriz. Ama bana göre win7 şuanlık daha iyi. Nasıl win xp ,vistaya göre iyise bu da ona benziyor. Alıştıktan sonra umarım win7 yi tekrar kurmak zorunda kalmam. Ama Win8 dokunmatik cihazlarda kesinlikle iyi. Arkadaşlar benim düşüncem bunlar. Merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz.

El-CD

El-CD

Üye
bence preview sürümü bile win7 ' den birkaç şey haricinde çok daha iyi (Y)

SheFy

SheFy

Üye
    Konu Sahibi
iyi olabilir fakat suanlik pc ve laptop icin pek kullanisli gelmedi. Cunku alistigimiz bir baslat menusu ve pencereler vardi. belki de buna alisinca eskilerine bakmayadabiliriz

ecel54

ecel54

Üye
Bilgisayarı kapatmak için fareyi sağ tarafa getirip çıkan yerden güç yazan yere tıkla oradan kapat.
win 8 kullanımı çok kolay ama alışman gerekiyor :D

SheFy

SheFy

Üye
    Konu Sahibi
ecel biliyorum zaten ben baslat yerinde olmadigini soylemistim

ecel54

ecel54

Üye
Başlat penceresinde pc yi kapat, yeniden başlat, beklemeye al yeri yok. Ayrıca bir program sayesinde bunları ekleyebildim

burayı okuyunca öyle sandım :D

El-CD

El-CD

Üye
Alt+f4 yaparak da kapatirsiniz

ism@il 54

ism@il 54

Üye
Masaüstü ve laptoplarda kullanışlı olmamasının nedeni tabletler için tasarlanmış olmasıdır.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bilgisayarın açılışı çok hızlandı win8 ile.hem çabuk açılıyor hemde kasmıyor.

xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Bir tablet alacak olsam Windows 8 yüklü olanı almak isterim şahsen :) Bir teknoloji sitesinde metro arayüzünü kaldırmayla ilgili bir yazı vardı, sanırım programla mümkün olduğunu okumuştum. Yani bilgisayar açılınca direkt olarak masaüstü ekranı geliyor. Evet, Win8 ile gayet hızlanıyor: Her şey :)

jeet_burhan

jeet_burhan

Üye
bende win 8 kullanıyom kaspeksy calısyor ama bence kaspesky günceli indir sen bide öle dene

Dereck

Dereck

Üye
Tahmin ettiğim gibi çıktı bende Windows 8 e geçiş yapmayı düşünüyordum ama vazgeçtim bu yorumundan sonra. Windows 7 ye bile alışabilmiş değilim zaten daha :) 2014 e kadar xp ye devam

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Tahmin ettiğim gibi çıktı bende Windows 8 e geçiş yapmayı düşünüyordum ama vazgeçtim bu yorumundan sonra. Windows 7 ye bile alışabilmiş değilim zaten daha :) 2014 e kadar xp ye devam

windows 9'u bekle derim o zaman:)

ecel54

ecel54

Üye
kasperskynin sitesinden deneme sürümünü indirdim ama win 7 uyumluymuş yükledim sistem çöktü :D. mavi ekran hatası verip kapandı bir dahada açılıtken hep mavi ekran verdi. bende recovery yapmak zorunda kaldım :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt