Yardım Windows 8 Ati Ekran Karti Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

sametsamets

sametsamets

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8 Ati Ekran Karti Sorunu
Arkadaşlar Casper Nirvana CMF-2450 8L35B-B Model bir Notebook kullanıcısıyım.
Orijinali Windows 7 olan bilgisayarıma Windows 8 64 Bit yükledim.
Bütün driverlarını (ATİ Ekran kartı hariç) Casperin sitesinden indirdim. Fakat Ati Ekran Kartı driverini casperden bulamadım.Aygıt yöneticisinden ATİ ekran kartını otomatik yükle dediğimde ise ekran simsiyah kaldı. Kapatıp açtığım halde bir türlü ana ekranım gelmedi. Tekrar format attım ATİ nin kendi internet sitesinden aratarak bulduğum driverı indirdim kurdum yeniden başlattım uyumsuz göründü. Kaldırdım yeniden başlattım otomatik bulu indirdim uyumsuz dedi. Ne yaptıysam bir türlü bu sorunu çözemedim. Otomatik bul veya indirdiğim driverlardıdaki hata nedeni is uygunsuz amd donaım yazılım şeklinde bir hataydı.
Ekran kartımı yükleyemediğim için tekrar Windows 7 e dönmek zorunda kaldım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı bu konu ile ilgili ?

exp_l0it

exp_l0it

Üye
donanım yazılımının windows 8 sürümü çıkmamış olabilir

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
sametsamets

sametsamets

Üye
    Konu Sahibi
Çıkma olasılığı nedir peki? Sonuçta elimdeki yıllanmış bir pc değil ki

exp_l0it

exp_l0it

Üye
yakında çıkar :spr

tarık_07

Üye
Aynı senin sorunun gibi bende yaşadım. Ekran kartının güncel windows 7 için olanını indir. Uyumluluk modundan windows 7 seçip tekrar denediğinde yüklenebiliyodu. Denedinmi bu yöntemi?

sametsamets

sametsamets

Üye
    Konu Sahibi
Onu denemedim, Windows 8 i tekrar kurduğumda denerim bu yöntemi. Ama denemek riskli, olmazsa tekrar en baştan Windows 7 kurmak zorundayım. Dediğini deneyeceğim kurduğumda.

tarık_07

Üye
Windows 7 üzerinde sanal pc oluşturup deneyebilirsin. Yeniden mevcut işletim sistemini silmene gerek yok.

sametsamets

sametsamets

Üye
    Konu Sahibi
Sanal 8 oluşturamadım fakat yakın zamanda 8 yüklediğimde dediğini deneyeceğim

MaxipmaN

Üye
benim pc samsung geçen sw uptade uygulaması ekran kartı güncellemesi va dedi benimki de syah ekranda kaldı 8.1den 8e döndüm

ismail

ismail

Üye
evet o sorun var. aslında o biraz casperın tembelliği bende win 8 ve 8.1 kurdum ama toshiba driverlerini RTM sürümü çıktıktan sonra 1 ay içinde sunmuştu bizlere..

sametsamets

sametsamets

Üye
    Konu Sahibi
Casper'ı arasam teknik destek almak istesem bir çözüme ulaşır mıyım sizce? Çünkü arkadaşının dediğini uygulayacam fakat olmazsa yine saatlerce uğraşmış olacağım :)

exp_l0it

exp_l0it

Üye
aklıma bir soru geldi aslında
windows 7 de underground 2yi lan çalışmıyordu xp sp3 modunda çalıştırdık
windows 8.1de yine aynı şekilde uyumluluk modunda cs 1.6 oynadık lan
acaba donanım için geçerlimi uyumluluk modu?

Üst Alt