Windows 7 üzerine XP kurma sorunu.Yardım.

Sponsorlu Bağlantılar

okankoc

okankoc

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 üzerine XP kurma sorunu.Yardım.
arkadaslar benım bilgisayarıma xp kuramıyorum daha öncelerde kurulum yaptım ama vindovs 7 yükledikten sonra birdaha kuramadım ön izleme icin tusa basın diyor basıyorum donanım pcnizi inceliyor diyor ve orada kalıyor nedeni ndr arkadaslar bilen birisisinin yardımını beklıyorum simdiden tsk ediyorum saygılar maxicepciler:ağlarım:

• Beğen
Tepkiler: buronto

gaffarson

gaffarson

Üye
Öncelikle merhaba,

XP cdsini bilgisayarınıza taktığınızda "ön izleme" değil de sanırım "ön yükleme" için bir tuşa basınız yazıyor demek istediniz.

Bu sorunun bir kaç sebebi olabilir;

1) CD zarar görmüş olabilir başka bir XP cd si deneyebilirsiniz

2) Ram arızası olabilir (başka ram ya da ramler ile deneme şansınız varsa kontrol edebilirsiniz)

3) Harddiskte bazı bölümler hasar görmüş olabilir

4) CPU sorunu olabilir (biosta cpu dercesi çok yüksekse fanı temizlemenizi önerebilirim bios ile aranız pek yoksa yine de fanı temizleyiniz bence)

5) Bios ayarlarını sıfırlamak gerekiyor olabilir

6) CD rom ve bağlı olan kablolarını kontrol ediniz bunlarda da sorun olabilir ya da belki de değişmesi gerekiyor olabilir eğer çok eski ve yıpranık ise

7) Eğer bios konusunda deneyimliseniz ayarlardan usb kısmını kapatmayı deneyip kurulum eğer gerçekleşirse kurulumdan sonra tekrar aktif hale getirmeyi deneyebilirsiniz

8) Daha bir çok farklı sebep yine aynı hata ile sonuçlanabilir.

Bu seçeneklerden yapabileceklerinizi ve size en kolay geleninden başlayarak tek tek deneyebilirsiniz. Hepsine rağmen sonuca ulaşamazsanız bir servise göstermenizden başka alternatif göremiyorum. Kolay gelsin...

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
cd de sorun var değiştir.

okankoc

okankoc

Üye
    Konu Sahibi
cd de sorun yok baska pcde formatladık oldu yinede ilginiz icin tesekkür ederim denicem saolun maxicepciler mutlu yıllar:sarıl:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
cd sürücün de sorun vardır belki.Mesala bn bilgisayarımı dvd rw den format atamiyorum cd rw okuyor ancak o cd i.Cd de az sorun vardır sürücün bunu okuyamıyor olabilir.Cd i değiştirmende fayda var

okankoc

okankoc

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar bilen birisinin yardımını beklıyorum bu kadarnı bende biliyorum ama olmuyor lütfen bilgisayardan iyi anlayan birisinin yardımını beklıyorum

filozofurkan

Üye
abicim donanımsal olarak bi sorunun yok pc ni win7 ye yükselttikten sonra daha düşük bir işletim sistemi kuramazsın yani şuan vistada kuramazsın..

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bak onu görmemisim win7 den sonra xp e döndürmek zordur.Cd lere boot atman gerekir

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
BIOS'a gir , ana menüde (Main Menu) Sata Mode satırına gel muhtemelen Ahcı Mode'dadır.Onu IDE Mode yap.

okankoc

okankoc

Üye
    Konu Sahibi
yardımlarınız için tesekkürler arkadaslar denicem

okankoc

okankoc

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar pekı boot nasıl yapıcam xp yüklemek için :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
internetten arastır mutlaka bulursun:D

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Windows 7 'den XP Kurarken Dikkat Edilmesi Gerek Birşey Var Oda Disk'i Birleştirirken Çabuk Biçimlendirmeyi Seçme ;) Yoksa İşletim Sistemi Bozuk Hatası Alırsın PC Açılırken ;) Normal Olarak NTFS Veya FAT32 Biçimlendir ;) Ben Komşuda Anlattığım Şekilde Sorun Yaşamıştım :D Normal Biçimlendirince Düzeldi :d:

Takipçi Satın Al

Üst Alt