Windows 7 De Kırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7 De Kırıldı
Windows 7 de "kırılanların" arasına girdi.

Korsancıların taze hedefi Windows 7 de seleflerinin de tecrübe ettiği o üzücü olaya maruz kaldı.

Daha önce Windows Vista'nın da başına gelen ve yapan Çinli hacker'ı meşhur eden olay tekerrür etti: Windows' 7'nin orijinalinden önce korsanı piyasada! Windows 7 daha piyasaya sürülemeden kırıldı. İnternet üzerinde, özellikle de torrent bağlantısı veren The Piratebay gibi sitelerde torrentini bulmak mümkün. Windows 7 Ultimate tamamen kırılmış ve çalışır halde P2P ağlar üzerinden paylaşılıyor.

Aslında haftalardır kırılmış Windows 7 torrentte geziniyor ama bu seferki bambaşka. Windows 7'nin bundan önce korsan olarak yayınlanan en iyi sürümü bile 2010 yılında yani sadece birkaç ay sonra çalışmayı durduracak. Kolayca tespit edilip devre dışı bırakılabilen daha önceki sürümlerin aksine Windows 7 bu sefer sağlam kırıldı.
Windows 7'yi kıranlar Lenovo'ya bir teşekkür borçlu. Lenovo'dan sızan bir OEM DVD'sinin imajı, ilk olarak bir Çin forumunda yayılmaya başladı. Master OEM aktivasyon anahtarı sayesinde de Microsoft'un kendi onayladığı Windows 7'lerden farkı kalmıyor. Ayrıca bu anahtar Dell, HP gibi diğer markaların OEM sürümlerini de aktive edebiliyor. Aslında korsanlar kırdık diye ilan edip dursalar da sadece kapının anahtarını ele geçirdiler.

Başta da söylediğimiz gibi olan olaylar Windows Vista'nın başına gelenleri anımsatıyor. Vista da OEM aktivasyonun sızması sonucu korsan kullanılabilmişti. Windows 7'yle Windows Vista aynı .xrm-ms uzantısını kullanan Microsoft dijital OEM sertifika imzasına sahip. Microsoft konu hakkında henüz yorum yapmadı.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

• Beğen
Tepkiler: Feel It

Feel It

Feel It

Üye
Adem abi Allah insanoğluna öyle bir yetenek vermiş ki; yaptığı şeyleri yıkabiliyor da. Yani teknoloji vız gelir ;)

Speedy

Speedy

Üye
Microsoft daha çok oemlerden kurumsal baz pazarda gelir elde ettiği için kişisel pclerde alayı korsan olduğu için kırılması pek şaşırtıcı olmamıştır.Nedenmi kurumsal şirketlerde orjinal yazılım kullanılmak zorunda zaten herşekilde satışını yapıyor kişisel pclere göre daha çok gelir elde ediyor kişisel pclerin alayında korsan olduğu düşünülürse microsoftun alışık olduğu bir durum .:)

fodder

fodder

Üye
sevindim...:)

arslansem

arslansem

Üye
Ben de şaşırmadım :ehe

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Microsoft daha çok oemlerden kurumsal baz pazarda gelir elde ettiği için kişisel pclerde alayı korsan olduğu için kırılması pek şaşırtıcı olmamıştır.Nedenmi kurumsal şirketlerde orjinal yazılım kullanılmak zorunda zaten herşekilde satışını yapıyor kişisel pclere göre daha çok gelir elde ediyor kişisel pclerin alayında korsan olduğu düşünülürse microsoftun alışık olduğu bir durum .:)

Aynen katılıyorum kardeşimAdamalr gelirini zaten ordan elde ediyor.Hatta microsoft piyasasını korumak için kendi çırağınıda kendi hazırlıyor diyorlar

Razercode

Üye
Kırılamayacak sistem, hacklenemeyecek web sitesi yoktur.:oke:

RocK_FaTiH

RocK_FaTiH

Üye
ne insanlar war şu dünyada

ArtOfVictory

ArtOfVictory

Üye
bekliyordum :ehe:ehe:ehe

RZA2105

Üye
Ya arkadaşlar buna nasıl inanırsınız be bu kişi kırdı veya başkası.bun yapanda üreticinin kendisi sanki orjinaliden iyi para kazanıyorda. Tabi krılmış şekilde de internetden downlad etdirerek para kazanıyorlar

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Haberi iyi okursak ; bilinen kırma işlemi değilde birden fazla kullanıcıya kullanma imkanı veren OEM anahtarı ele geçirilmiş sadece.. Dolasıyle sınırlı sayıda kullanıcı bu fırsattan faydalanacak veya faydalandı..

Bildiğim kadarı ile de SEVEN'in güvenlik önemli diğer windows işletim sistemlerine göre tamamıyle farklı diye okumuştum.. SEVEN.. sürekli olarak microsoft ile bağlantıda olacak ve kendisinin orjinal olup olmadığını doğrulayacak.. bu doğrulama değişik yöntemler ile yapacağından ve sürekli yöntem değiştireceğinden lisanssız kullanım imkansız hale gelecek..

Bir ay kadar sonra windows seven çıkacak.. ve bakalım ne olacak.. :sn:

mekanik

Üye
kullandığım kırılmış ingilizce versiyonu... hiç bi sıkıntı yok...

bayramtekgul

Üye
ben bulamadım bir şey

izmirligenc

izmirligenc

Üye
SAGLIK OLSUN NE YAPALIM:ehe:ehe

Freestyle.Cod

Freestyle.Cod

Üye
hayırlı olsun :naughty:

Takipçi Satın Al