Windows 10'dan vazgeçip Pardus işletim sistemine geçmemin geçerli sebepleri

Sponsorlu Bağlantılar

ertin

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10'dan vazgeçip Pardus işletim sistemine geçmemin geçerli sebepleri
Microsoft Destek biriminde şöyle bir konu açtım

Windows 10'dan vazgeçip Pardus işletim sistemine geçmemin geçerli sebepleri


Windows 2015'e kadar gayet güzel işimi gördü fakat windows 10'a yükselttikten sonra internet hızım bayağı düştü. Windows updateye girip baktığımda bir baktım ki resmen indirme listesi oluşturup internetimi sömürüyor. Güncelleme de kapatılmıyor erteleme çözüm olmuyor. Windowsu kullanmamızın amacı windowsdaki yenilikleri görmek değil. Dünyadaki gelişmeleri görmektir, bilimsel çalışmalar hazırlamak, uygulama geliştirmek, eğlenmek ve uygulamak geliştirmek vs gibi şeyler çalışmasına yardımcı olmaktır. Bunları yaparken uyarıları insan farkedemiyor ve bir bakıyorsun internet hızı düşüyor bi bakıyorsun bilgisayar yeniden başlıyor. Tabi ki arka planda kurulum yaparken de bilgisayar da yavaşlıyor. Bunlar Windows 10 ile gelen önemli sorunlardan bir kaç tanesi. Güncellemeyi kapatmayı önerilmez diyor windows 10 moderatörleri.


Windows 10 güncellemesi kapatılmaz mı tarzında bir soru göndermiştim Windows destek forumunuza Cem Altunbaş adlı bir moderatör den şöyle bir cevap geldi:

"Windows 10 bir hizmettir, yani otomatik güncelleştirmeler varsayılan olarak açıktır ve bilgisayarınız her zaman en yeni ve en iyi özelliklere sahip olur. Güncelleştirmeleri kapatmanız önerilmez ve kalıcı olarak kapatmanız için bir yöntem yoktur."

Bu cevap gelene kadar güncellemeyi kapatmayı başardım fakat bu cevap beni başka bir işletim sistemi arayışına götürdü. Tam istediğim işletim sistemi Pardus'da buldum.


Windows yöneticileri hep şunları öne sürerler: Yenilikleri görün, güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri falan. Bir rahat bırakın be. Windowsun hatalarıyla mı uğraşalım yoksa kendi işimize mi bakalım. Yenilikler mi yenilik dediğin şey hiç birşey değil.

Bunların Alternatiflerin hepsi Pardus'da kurulabiliyor.

  • Windows virüslerden koruyalım diye antivirüsler kuruyoruz. Pardus öyle mi.
  • Windowsta paint gibi komik bir çizim aracı paint var Pardusda profesyonel çizim aracı gimp var.
  • Windowsu kurarken beraberinde ofis programı kurmuyor word pad filan iş görmez o. Pardusta libre office harikası var.
  • Windowsta farklı işletim sistemlerine ait farklı programları üçüncü parti uygulamalar olmadan çalıştıramıyoruz. Pardusda windows uygulamalarını çalıştıran Wine var.
  • Ve windows çok hantal
 
  • Beğen
Tepkiler: Karacaahmet1993


DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Kısaca Linux
 
Karacaahmet1993

Karacaahmet1993

Kapalı Hesap
Hayırlı olsun Linux a geçmişsiniz.Pardus ta olsa iyidir ama ben olsam Ubuntu ya yada Pisi Linux a geçerdim.
Neyse eğer özel mühendislik programları vs şeyler kullanmayacaksanız çok iyi bir seçim olmuş.Ben de ileride Linux a geçmeyi düşünüyorum.
Hayırlı olsun tekrardan :)
 


Üst Alt