Windows 10 Uzaktan Kilitleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Windows 10 Uzaktan Kilitleme
Windows 10 işletim sistemine sahip cihazınız eğer çalınırsa veya kaybolursa bilgisayarınızda yer alan dosyaların başkaları tarafından ele geçirilmesinden korkuyorsanız bu yazımda yer alan Windows 10 uzaktan kilitleme işlemi sayesinde cihazınızı kilitleyebilir ve başkalarının cihazına erişmesini engelleyebilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle Windows uzaktan kilitleme yapabilmeniz için bilgisayarınızda orijinal lisanslı bir Windows bulunması ve bu lisansın herhangi bir Microsoft hesabı ile senkronize edilmiş olması gerekiyor. Aksi halde Windows uzaktan kilitleme yapamazsınız. Eğer lisanslı bir Windows işletim sistemine sahipseniz ve bu lisansınız outlook veya hotmail gibi herhangi bir Microsoft hesabı ile senkronize edilmiş ise aşağıdaki adımları takip ederek hesabınıza bağlı Windows işletim sistemine sahip bütün cihazları görebilirsiniz.

Windows Uzaktan Kilitleme

Öncelikle tıklayarak Microsoft'un resmi sitesine girin. Daha sonrasında sağ üst tarafta yer alan oturum aç seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızda kullandığınız Microsoft hesap adı ve şifresini kullanarak siteye giriş yapın. Ardından sağ üstteki adınıza tıklayın ve hesabımı yönet seçeneğine tıklayın. Karşınıza profil detaylarının yer aldığı bir sayfa gelecektir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu ekranda iken cihazlar sekmesinde hesabınıza bağlı olan bütün cihazları görüyor olmanız gerekiyor. Buradan Yönet butonuna basarak cihazı kontrol edeceğiniz sayfaya geçiş yapın. Sonrasında cihazla ilgili bütün detayları görebilir ve cihazın konum özelliği açık ise cihazın o anda nerede olduğunu sistem üzerinden görebilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Üstte görselde kendi cihazımı Microsoft sitesi üzerinden görüntüledim. Cihazımı bul özelliği kapalı olduğu için cihazın hangi konumda olduğunu göremedim fakat Yönet seçeneğini kullanarak cihaz üzerinde farklı işlemleri gerçekleştirebiliyorum.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt