Windows 10 - Sağ tıklayınca ekran donuyor!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Cuneyt47

Cuneyt47

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10 - Sağ tıklayınca ekran donuyor!!!!!
Selamun aleyküm
ben geçenlerde win7 olan pcmi bilgisayarcıda win10 a yükselttim....
Her şey çok güzel gidiyor derken 1 hafta sonra masaüstündeki dosyalarıma sağ tıklayınca sağ tık menüsü açılmadığı gibi ekranı dondurduğunu gördüm.
google da arama yaptım bu sorun için çeşitli çözüm yolları vardı. kimisi ccleanner la buldu çözümü kimisi de regedit le halletti. Ancak ben bu yöntemlerin hemen hemen hepsini denedim fakat hiçbir şekilde sorun çözülmedi. Virüs vardır dedim, tarattım tertemiz....
Şimdi henüz görülmemiş bir çözüm sunabilecek var mı aranızda? yoksa teknik servise mi götüreyim.
Şimdiden teşekkürler.

0MG90

0MG90

Üye
Bir uygulamaya sağ tıkladığında diğer uygulamaların kısayolları gözüküyor mu? Mesela bende ACDSee Pro 9 yüklüydü. Sağ tıklayınca onun kısayolu gözüktüğü için sendeki gibi geç açılıyordu. Uygulamayı sildim düzeldi.

Cuneyt47

Cuneyt47

Üye
    Konu Sahibi
Bir uygulamaya sağ tıkladığında diğer uygulamaların kısayolları gözüküyor mu? Mesela bende ACDSee Pro 9 yüklüydü. Sağ tıklayınca onun kısayolu gözüktüğü için sendeki gibi geç açılıyordu. Uygulamayı sildim düzeldi.
Valla dostum ben dosyaya sağ tıklayınca hiç bir şey açılmıyor. başka bir şeyin de kısayolu görünmüyor. 1-2 dk donuk kaldıktan sonra eski haline geliyor.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Arka Plandaki Çalışanlara Bak Olmazsa.Bana Kalırsa Harici Bir Uygulama Kilitleblir.

furyzer0

furyzer0

Üye
Sağ tık menüsüne seçenek ekşeyen bir program yüklediysen o yapmış olabilir. Ccleanerdan sağ tık menusune eklenen programları engelleyip yeninden başlat sorun bundan kaynaklı ise çözülür.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]

Cuneyt47

Cuneyt47

Üye
    Konu Sahibi
Sağ tık menüsüne seçenek ekşeyen bir program yüklediysen o yapmış olabilir. Ccleanerdan sağ tık menusune eklenen programları engelleyip yeninden başlat sorun bundan kaynaklı ise çözülür.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]
bunu daha önce denedim ancak sonuç: başarısız.

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Kurduğun Windows 10 ile ilgili olabilir, eğer modifiye edilmiş bir işletim sistemi kurmuşsan, hata verme olasılığı yüksek olur. Bu durumda farklı bir iso indirip tekrar temiz bir kurulum yapman sorunu bence çözecektir. Ama bunu yapmadan önce aşağıdaki uyarılarımı dikkate almanda yarar olabilir.

1- Windows 10'u güncelleştirip yeniden başlat ve tekrar kontrol et.

2-- Arka planda çalışan uygulamaların ne olduğuna bakıp onları denetle. bunu en kolay başlat çalıştır butonuna "msconfig" yazıp enter tuşuna bastıktan sonra açılan ekrandan "Başlatma" sekmesinden görebilirsin. bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar dene. eğer olmazsa:

3- Seni şüphelendiren ve sonradan yüklediğin tüm uygulamaları kaldırıp bilgisayarı yeniden başlat ve tekrar dene.

4-- Büyük boyutlu bir dosyayı bir yerden başka bir yere kopyala. Kopyalama esnasında bilgisayarın donup donmadığından emin ol. Eğer kopyalama esnasında hata veriyorsa ve PC donuyorsa o zaman büyük bir tehlike seni bekliyor demektir. (çünkü bu sorun bilgisayarın donanım ile ilgili olduğunun işaretidir. ve Anakart, Ram veya harddiskte sıkıntı var demektir. kopyalama ensasında eğer PC donmuyorsa ve sorunsuz atlatıyorsan, oh çekip rahatlayabilirsin.

Bu durumda en iyisi temiz ve farklı bir İSO dosyası ile format çekmektir.

Benim aklıma gelenler bunlar, daha iyi bir fikri olan varsa, ondan bilgi almaya hazırız.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
king662002

king662002

Üye
Ram ve ekran kartı değerlerin çok iyi değilse olabilir olmassa birdaha format at oda olmadı tekrar w7ye dön

SM-G361H ile uygulamasından gönderildi.

snapdroid

snapdroid

Üye
Bi terraclick adlı programı yüklesene. Program sağ tık menüsünü degistiriyor. Belki senin sorununu çözer.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@Cuneyt47
Bab-ı Umut 'un onerdiklerini yaptığın halde gelişme olmaz ise ve yeni bir iso dosyası bulmanda sıkıntı olur ise
Bilgisayarını sıfırlama'yı deneyebilirsin..
Çoğunlukla bu yöntem işe yarıyor.
(Sağ alt köşedeki bildirim ekranında ... Ayarlar, Güncelleştirme ve güvenlik,Kurtarma ve Sıfırla )

curtaincall

curtaincall

Üye
Aleykümselam,
Arkadaşların dediği gibi yeni Windows 10 yükle.
Antivirüs olarak sadece webroot ve malwarebytes yükle. İkisi muhakkak kurulu olsun.
Ondan sonra keyifle kullan bilgisayarını
2 aydır kullanıyorum çok fazla uygulama yükledim böyle bir problem ile karşılaşmadım

LG-D801 ile uygulamasından gönderildi.

Üst Alt