Düzelene kadar mı?
Bozuk olan ne kaldı ki burada bahsedilen sorunların en az 10 katı diğer platform ve cihazlarda zaten var. Üstelik çözümleri bizde ki kadar basitte olmuyor. En basitinden çoğu android telefonu pc ye gördürmek bile çin işkencesine dönebiliyor.
Sizin yapmanız gereken l925 ten daha üst seviye bir lumiaya geçmekti. Mi5 parasına 2. el temiz l950 gayet rahat bulunurdu.
Ben l925 ten l830 a zoraki geçiş yaptım ona rağmen performans farkı inanılmaz boyutta. Bildirim ekranı son derce akıcı ve kullanışlı telefonda artık eskisi gibi takılmalar ve kasmalar olmuyor. Eskiden bizi resmen kanırtıyordu her insiderdan sonra cihaz sıfırlama yoluna giderdik şimdi forum neredeyse sıfırlamanın nasıl yapıldığıunı unuttu.
Market gün geçtikçe daha hızlı gelişiyor öyle spesifik bir uygulama aramıyorsanız gayet doyurucu şuan. Üstelik pc ile aynı uygulamaları kullanabiliyor olmak son derece zevkli.
ben l830 aldığımdan bu yana ilk insider yapısı hariç hiçbir sorun yaşamadım. Şuan da gayet telden memnunum ki bir ara ben de Androide geçmeyi ciddi ciddi düşünmüş olmama rağmen iyi ki kalmışım şuanki hali ile Wp harici (iphone a param yetmez) tel alıpta kullanmam.
Pil keza resmen akü takılı telde. gece %70-80 lerde iken yatmadan 2 saat önce sürekli youtubeta müzik dinliyorum (ki ekranı hiç karartmıyorum) ve sims freeplay oynuyorum sabah kalktığımda şarj hala %30-40 larda oluyor. üstelik glance ekranı sürekli resim gösterecek şekilde açık benim telde.
işin özü ben gayet memnunum elbette ki daha fazlasını bekliyoruz çünkü muhatabımız Microsoft potansiyelini bildiğimiz için eldekiler yetersiz kalıyor.
Sorunlar elbette ki var örneğin facebook sürekli atıyor. Tubecast güzel olsada uzun kullanımlarda sorunlar çıkartıyor Whatsapp şuan nadir kullansamda sanki oda biraz randımansızmış gibi duruyor şu sıralar. Daha da önemlisi kullanıcı sayısı sanırım artmıyor.
Ama bunlara rağmen çok güzel gelişmelerde oluyor benim nazarımda. Haritalar uygulaması çok dahada güzelleşiyor ve güzel yenilikleri beraberinde getiriyor. CAS previev örneği beni sisteme bağlayan bir uygulama denemenizi tavsiye ederim (çıplaklık seçeneğini kapalı tutun

)
Yeni insider sürümler ile birlikte uzun süredir dikkati çeken yenilikler gelmedi ama bana göre eli kulağındadır. Ben MS in surface phone ile birlikte bombaları patlatacağını düşünüyorum.
Özellikle yenilenecek metro arayüzü sabırsızlıkla bekliyorum. Unutmayın Metro arayüzü ilk çıktığında ve hala devrim niteliğinde olarak nitelenen bir ara yüz. Pek çok yeniliğe ve gelişmeye gebe. Rakiplerin kopya ve benzetme çabaları çakma iphone kullanmaktan öteye gitmez.