Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

serinaga

serinaga

Üye
Bildiğiniz üzere son Redstone yapılarında FM radyo yok. FM radyo kaldırılacak ve üçüncü parti uygulamalar kullanılabilecek.

Yahu ne zararı vardı da sisteme sildiler, ne güzel bir köşede duruyordu, gayet de güzeldi ...

Son düzenleme:

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Bildiğiniz üzere son Redstone yapılarında FM radyo yok. FM radyo artık kaldırıldı ve Mağaza'daki üçüncü parti uygulamalar kullanılabilecek. Kararlı sürüm geldiğinde de FM radyo olmayacak.
sebebini bende anlamadım ? vergisinden muaf olmak için yeni sürümlerde resmi yazılımda vermeyerek harici yazılımlarla mı kullandırtacaklar acaba? erçi yazılımsal olarak olmasa da donanımsal olarak mevcut olduğu için vergisi veriliyordu herhalde siz daha iyi bilirsiniz?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sebebini bende anlamadım ? vergisinden muaf olmak için yeni sürümlerde resmi yazılımda vermeyerek harici yazılımlarla mı kullandırtacaklar acaba? erçi yazılımsal olarak olmasa da donanımsal olarak mevcut olduğu için vergisi veriliyordu herhalde siz daha iyi bilirsiniz?
O konuda bilgim yok fakat 920, 820 gibi ilk Lumialara FM radyo sonradan gelmişti. Kutuda da bandrol yok diye biliyorum.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
lg g2 de donanımsal olarak var ama tr de fm radyo yok sebebide vergiden muaf olmak için diyorlar.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl

dark_13

Üye
O konuda bilgim yok fakat 920, 820 gibi ilk Lumialara FM radyo sonradan gelmişti. Kutuda da bandrol yok diye biliyorum.
peki donanımsal olarak telefon ile birlikte gelen FM radyo uygulamasınıda kapsıyormu bu durum

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Esendağlı

Esendağlı

Üye
OneDrive güncellendi

dücane

dücane

Üye
Microsoft sanki dalga geciyor, önce uygulamayi tamamen kaldiracagiz diyor, sonra da uygulama geri gelsin diye geri bildirimde bulunun, oylama yapin diyor...

kaynak:

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Microsoft sanki dalga geciyor, önce uygulamayi tamamen kaldiracagiz diyor, sonra da uygulama geri gelsin diye geri bildirimde bulunun, oylama yapin diyor...

kaynak:

Şu Microsoft'un kafaya hastayım . Sistemi iyice geliştirecekleri yerde olanları da tek tek kaldırıyor.
Gidenler :
Radyo
Here Maps
Here Drive
Bilen Göz
Mix Radyo
Vs Vs vs.....
En çok işe yarayan uygulamalar. Bilen gözü bayağı arıyorum. Eksikliği hissediliyor bence.

• Beğen
Tepkiler: dark_13 ve Krnl386
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şu Microsoft'un kafaya hastayım . Sistemi iyice geliştirecekleri yerde olanları da tek tek kaldırıyor.
Gidenler :
Radyo
Here Maps
Here Drive
Bilen Göz
Mix Radyo
Vs Vs vs.....
En çok işe yarayan uygulamalar. Bilen gözü bayağı arıyorum. Eksikliği hissediliyor bence.
Yalnız bunlar Microsoft'un değil, başka şirketlerin. MixRadio tüm platformlarda tamamen kapandı zaten. HERE ise araba şirketlerinin ve onların da kendi kararı destek vermemek. FM radyoyu kaldırıp da üçüncü parti kullanabilirsiniz demek ise tamamen saçmalık.

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Gidenler :
Radyo
Here Maps
Here Drive
Bilen Göz
Mix Radyo
Vs Vs vs.....
Here Maps'de LiveSight yani BilenGöz'ü gömmüşler.
Harita seçeneklerinde görebilirsin. Tabii 30 Haziran'da ne yazık ki uygulamalar kaldırılacak.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bugün Yapı 10586.318(toplu güncelleştirme), PC ve Mobile için hem kararlı hem de Release Preview olarak gelecek.
Bir ihtimal Yapı 14342 de bu hafta gelebilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Krnl386, dark_13 ve Esendağlı
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
En az 512 MB RAM ve 4 GB depolama olan Windows 10 Mobile sistem gereksinimleri 1 GB RAM ve 8 GB depolamaya yükseltildi.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386 ve Esendağlı
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evrensel Facebook ve Messenger uygulamaları:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: flutewoddy ve Esendağlı
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Gidenler :
Radyo
Here Maps
Here Drive
Bilen Göz
Mix Radyo
Vs Vs vs.....

Yalnız bunlar Microsoft'un değil, başka şirketlerin. MixRadio tüm platformlarda tamamen kapandı zaten. HERE ise araba şirketlerinin ve onların da kendi kararı destek vermemek. FM radyoyu kaldırıp da üçüncü parti kullanabilirsiniz demek ise tamamen saçmalık.
Nokia Bilen Göz uygulaması Nokia zamanında Here Maps içine Livesight özelliği olarak eklenmişti. Mix Radyo da Vine tarafından satın alındıktan yaklaşık 6 ay sonra tamamen kapatıldı.

Here servisleri hakkında ek bir bilgilendirme de yapalım.
Microsoft, Here Harita servislerini satın alan Bmw, Daimler ve Audi gibi otomobil üreticilerinden olan konsorsiyuma yakın zamanda hissedar ortak olarak katılacak. Bu ortaklığın Windows platformunun otonom araçlar için de geliştirilmesi aşamasında kullanılacağı belirtiliyor. Yani telefonlar için HERE uygulamalarından ziyade otomobiller için Windows 10 işletim sistemini yakında görebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Evet Instagram gibi Facebook kendi uygulamalarını port etmeye devam ediyor. WhatsApp'ı da etse fena olmaz.
WhatsApp'ın masaüstü uygulamasının Windows ve Mac Bilgisayarlar için hazırlandığı bilgileri geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Windows Uygulaması Evrensel de olabilir.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, Krnl386 ve Esendağlı
.BlueTR

.BlueTR

Üye
Evet Instagram gibi Facebook kendi uygulamalarını port etmeye devam ediyor. WhatsApp'ı da etse fena olmaz.
Sanmam adamlar hala betayı native uygulama olarak geliştiriyor. Boşuna uğraştıklarını anlayıpta port etme çalışmalarını ne zaman başlatacaklarını merak ediyorum.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yapı 10586.318 (Release Preview) yayınlandı.

İyileştirmeler:
  • Reliability, performance and stability improvements.
  • Fix for a problem that could result in unexpected battery drain while the phone screen is off.
  • Improvements to the update system to prevent phones getting into a state where attempting to take an update may lead to errors 0x800f081f or 0x80070570.
  • Fix for a problem that caused some phones to finish the initial setup wizard with an incomplete set of app tiles on the Start screen.
  • Improvements to the reliability of USB-C connections.
  • Improvements to Cortana, including a fix for a problem where music playback would not resume after dismissing an incoming text, and a problem with Quiet Hours not setting automatic rules for every day.
  • Fix for a problem that could result in the phone to hang or restart when visiting certain web pages in Microsoft Edge.
  • Fix for a problem that caused recorded video to be lost when answering an incoming call on some phones.
  • Improvements for reliability of internet connection sharing (ICS) and tethering.
  • Fix for a problem that caused the navigation bar to overlay and hide part of the screen for some apps on certain phones.

• Beğen
Tepkiler: gardi, sazobalı, n000k ve 1 kişi daha

Üst Alt