İnsanlar güncelleme desteği nedeni ile almayacak olsa en başta Android işletim sistemi şimdiye bu hale gelmezdi. Misal ben ilk Android telefonumu 2008'de almıştım. HTC'nin kuru küçük bir modeliydi. Bluetooth var ama kullanılamıyordu. Hatta cihazın kitapçığını güncelleme ile aktif edileceği belirtiliyordu. Sonra bir güncelleme çıktı Androide, Bluetooth geldi ama güncelleme mevcut cihazların hiç birine gelmedi

Bu ne zamana kadar devam etti? Ta ki Android 4.0 yayınlanan kadar. Daha yeni yeni eski modeller yeni Android güncellemelerini almaya başladı. Yeni dediysem de güncelleme yine de firmaların insafına almış bir durum.
Mevcut kullanıcıların bir çoğu bu sistemi Microsoft'un en başta bu düzeni değiştireği intibası oluşturduğu için seçti. Ama Microsoft bugünlerde oluşturduğu en iyi algıyı da yerle bir etmeye başladı. Bundan sonra sırf Microsoft yaptı diye, sırf Windows 10 diye insanları telefon almaya ikna etmek çok kolay olmaz. Fakat dünyada yazılım desteğine dikkat etmeden tercih yapan on milyonlarca insan var. O yüzden yine de Windows 10 Mobile cihazlar satış yapmaya devam edecektir.