System X
Üye
pin sayısını nokia veya microsoft değil usb standartları belirler.her usb kablosu aynıdır. yani teknik olarak birinin fazla veya eksik pin sayısına sahip olmasının mümkünatı yok.bazı ucuz kabloların temassızlık gibi sorunları olduğu için eğer data kablosu kontak yapmazsa telefonun 500mah standart usb akımı ile şarj olur yani yavaş şarj olur.dostum elimde 3 tane 2.1 şarj cihazı ve sayısını bilmediğim kadar luna kablo var. Neyin ne olduğunu neye yaradığını bende biliyorum. Kablo seçme olayını geçen hafta 1520 de bi arkadaş daha yaşıyordu. Buraya da yazmıştı ama görmediniz her halde . Seçme sebebi de her luna girişlerin pin sayısının aynı olmaması. Problemi yaşamadığınız için size anlatmak çok zor ama şu aşamada yapacak bir şeyim yok. Şarj cihazı olayına gelince de şuan bile deneyebilirsin. Grrçek 2.1 amper değer veren bi şarj cihazını ( araba yada gp gibi markaların şarj cihazı mesela ) windows 8.1 ve windows 10'un ir önceki durumunde test et. Şarj cihazı bağlandıktan sonra 30sn içinde yavaş şarj oluyor uyarısı verecek ve cidden yavaş şarj edecek. Ama 10586.36 da bu problem yok. Denemediğim bilmediğim birşeyi laf olsun diye yazmadım denemesi bedava![]()
benim bahsettiğim normal şartlar altında olması gereken mevzular.telefon çekeceği akımı kendisi belirlediği için yazılım farklılıkları farklı tepkilere yol açabilir.ama 2.0 amper ile şarj olan bir cihazın 2.1 amper şarj cihazıyla yavaş şarj oluyor oluşu normal şartlar dışında sayılan istisna belki de yazılımsal bir bug olarak değerlendirilmesi daha doğru olacaktır.hatta senin cihazına özel bir problem veya geçici bug bile olabilir.mesela androidin özellikle samsungun cihazları bazen şarj olmuyor reset atmadıkça...
830'u %2'den %100'e 1 saat 15 dakikada tam şarj yapıyor.wifi açık.Hiç sorun çıkarmadı bana.Geçen hafta 2 amperlik bi şarj cihazı aldım.denedim üç defa ve sonuç olarak 1 saat 40 dakikada yaptı aynı şarjı.Ölçtüm akımda doğru.Çakma şarj aleti değil yani.Bu gün de PC'ye takınca yavaş şarj uyarısı veriyor.2amperlik şarj cihazında da yavaş şarj uyarısı veriyor.usb 3.0'da da uyarı veriyor.1 amperlik şarj aletinde uyarı vermiyor ve gayet düzgün şarj ediyor.neye göre bu sorun oluyor bende anlamış değilim valla
bunlardan biri kendi kutusundan öıkan kablo.biri samsungun kutudan çıkan kablosu.diğeri sony kutudan çıkan kablosu.bir tanesi de çok dandik şarj kablosu.daha dandiğini arasan bulamazsın