Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Ses modları
- Birkaç yapıdır seçtiğim ses modu bir süre sonra kendini unutuyor. Mesela titreşim açık ve simgesi varken telefon titremiyor veya titreşim açıkken telefon titriyor ama titreşim simgesi olmuyor. Birçok kombinasyonda bu sorun var sadece titreşime özgü bir durum değil.

Başlangıç ve Tüm uygulamalar ekranı
- Nadir de olsa bazı uygulamaları açınca ekranda sadece arka plan kalıyor. O uygulamanın çalışması için telefonu kapatıp açmak gerekiyor.
- Herhangi bir şeyden çıkıp direkt tüm uygulamalar ekranını dönülünce, uygulamalar ekranının arka planı kararmıyor ve yazıların okumasını zorlaştırıyor.

Microsoft Edge
- Nadir de olsa uygulamadan geri tuşuyla çıkmak imkansız.

Ekran
- Otomatik parlaklıktan Düşük'e geçişte önce parlaklığı yükseltip sonra düşüyor.

Gezinti Çubuğu
- Ekranı çift tıkla kapatırken arada Güç tuşu+Windows tuşuna basılmış olarak algılayıp "Bir şeyler değişti..." uyarısı geliyor. Uyarıdan sonra güç tuşu veya çift tıklayarak ekranı kilitlemeye çalışınca da uyarı devam ediyor. Geçmesi için ekran ışığının kendisi sönüp kilitlemesi ya da telefonu kapatıp açmak gerekiyor.

Bu alıntıladığım hatalar kullandığım hiçbir yapıda olmadı bende abi . Ama diğerleri bende de var .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sensation

afwerker

afwerker

Üye
Bugünkü hataları bölüm bölüm yazacağım.
Yazımı yazarken s
istemdeki eksikliklere değinmeyeceğim, bunları zaten herkes biliyor ve defalarca konuşuldu. Mağaza'dan güncellenen Microsoft uygulamalarını da dikkate almayacağım, çünkü onlar her zaman düzelebilir.
Cihazımı en son yapı 10586'da sıfırladım ve bu yazdıklarım sadece son yapıda değil, dünden bugüne fark ettiklerimdir.

Cihaz: Lumia 735
RAM: 1 GB
Yapı: 10586.29

Ses modları

- Birkaç yapıdır seçtiğim ses modu bir süre sonra kendini unutuyor. Mesela titreşim açık ve simgesi varken telefon titremiyor veya titreşim açıkken telefon titriyor ama titreşim simgesi olmuyor. Birçok kombinasyonda bu sorun var sadece titreşime özgü bir durum değil.

Ayarlar

- Yamalı bohça gibi. Şöyleki hala bazı yerlerde Windows Phone 8.1 kalıntıları duruyor. Efektlerden bile belli oluyor. Bunlar: Sürüş modu, Bluetooth, NFC, Wi-Fi, Uçak modu, Mobil etkin nokta, İş yeri erişimi, Çocuk Odası, Uygulama Odası, Dil, Bölge, Klavye.
- Türkçe çeviri yanlışlıkları mevcut. Uçak moduna girince yukarıda Uçuş modu(WP8.1'den kalıntı olduğunun kanıtı) yazıyor. Bildirimler ve eylemlerde hızlı işlem seçerken "Hücresel veri" yazması gerekirken "Cep telefonu" yazılmış. "Mobil etkin nokta" yazması gerekirken "Mobil etkin alan" yazıyor.

Kilit ekranı ve Hızlı işlemler
- Kilit ekranını açmadan hızlı işlemlerden bazılarına uzun basınca hala ayarlarına gitmiyor. Üstüne üstlük bazılarına basılı tutunca kilit ekranı sapıtıyor ve başlangıç ekranındaki bazı kutucukların simgesi kayboluyor.
- Alarm çalarken kilit ekranından kapatınca, alarm simgesinin kaybolması için illaki kilit ekranını bir kere açmak gerekiyor.
- Hızlı işlemlerden sessiz saatlere basınca Yandex uygulaması açılıyor.

Başlangıç ve Tüm uygulamalar ekranı
- Nadir de olsa bazı uygulamaları açınca ekranda sadece arka plan kalıyor. O uygulamanın çalışması için telefonu kapatıp açmak gerekiyor.
- Herhangi bir şeyden çıkıp direkt tüm uygulamalar ekranını dönülünce, uygulamalar ekranının arka planı kararmıyor ve yazıların okumasını zorlaştırıyor.
- Tüm uygulamalar ekranında arama yaparken karakter sıkıntısı var. "işcep" yazınca bulamıyor, "İşcep" yazınca bulabiliyor.

Microsoft Edge
- Nadir de olsa uygulamadan geri tuşuyla çıkmak imkansız.
- 2 sekme ile gezinme neredeyse imkansız. Bir sekmeden diğerine geçince çoğu zaman yeniden yükleme oluyor.

Ekran
- Otomatik parlaklıktan Düşük'e geçişte önce parlaklığı yükseltip sonra düşüyor.
- Nadir de olsa ekranda anlık patlamalar oluyor.

Gezinti Çubuğu
- Her uygulamada gizlenemiyor. Uygulamanın Windows 10'a optimize edilmesi gerekiyor. Böyle olunca da bazı uygulamaları kullanmak imkansız olabiliyor.
- Ekranı çift tıkla kapatırken arada Güç tuşu+Windows tuşuna basılmış olarak algılayıp "Bir şeyler değişti..." uyarısı geliyor. Uyarıdan sonra güç tuşu veya çift tıklayarak ekranı kilitlemeye çalışınca da uyarı devam ediyor. Geçmesi için ekran ışığının kendisi sönüp kilitlemesi ya da telefonu kapatıp açmak gerekiyor.

Bu hatalarla karşılaşmayan var mı aramızda? Ya da sizin gördüğünüz, benim görmediğim hatalar var mı?
Çoğunu ben yaşadım hatta bugün alarm kurdum 8:00 e alarm 9 da çalmaya başladı o derece sapıttı bazen arkaplanda o kadar uygulama kalıyor ki telefon donma seviyesine geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Sensation ve kamil5028347
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
512lere işkence bu w10
6tagde sıkıntı yaşayan varmı fotoğraf eklerken?

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Ben bugün 09:30da şarjdan çıkardım 14:30 şarj meftah. Sadece wididen iki siteye girdim haber okudum o kadar. Şarj bitmeye yakın telefon cebimde ısınmaya başladı bir an korktum dedim noluyo. Sitem kötüye doğru tam gaz devam ediyor.telefonum 925

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
512lere işkence bu w10
6tagde sıkıntı yaşayan varmı fotoğraf eklerken?
512 mb olanlar 2gb ram olanların 3 ay önceki halini yaşıyor şuan. 1 gb ram olanlar da iki ay öncesinde. Bizim cihazlar da böyleydi zamanla düzeldi şuan kusursuz gibi bişey. Kısa zamanda sizinki de öyle olacaktır ...

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan
volumezoom

volumezoom

Üye
Lumia 930 kullanıyorum 8.1 in üzerine kurdum, sıfırlama yapmadım. Şuan ufak tefek sorunlar dışında iyi gidiyor. Şarj konusunda kıyaslama yapmak zor ama eski sürümlere göre daha iyi gibi.

mTalk'tan gönderildi

stockton

Üye
Ben bugün 09:30da şarjdan çıkardım 14:30 şarj meftah. Sadece wididen iki siteye girdim haber okudum o kadar. Şarj bitmeye yakın telefon cebimde ısınmaya başladı bir an korktum dedim noluyo. Sitem kötüye doğru tam gaz devam ediyor.telefonum 925
Bu şarj konusu bende de oluyor arada sırada, resmen su gibi gidiyor. Hiçbir uygulama açık olmamasına rağmen telefon çok sıcak oluyor. Sanırım 3g ile alakalı bir durum. Onu kapatınca kısmen normale dönüyor.

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Bu şarj konusu bende de oluyor arada sırada, resmen su gibi gidiyor. Hiçbir uygulama açık olmamasına rağmen telefon çok sıcak oluyor. Sanırım 3g ile alakalı bir durum. Onu kapatınca kısmen normale dönüyor.
İşin enteresan tarafı sadece wifi açıktı ama nete bağlı değildi
Bu arada redstone güncellemesi geliyormuş. Konu hakkında bilgisi olan varsa bize bilgi verebilir mi.

.BlueTR

.BlueTR

Üye

Bu hatayı fark eden olmadı sanırım. Groove'da çevrimdışı müziklerde bile sanki internetten dinlermiş gibi akış işareti çıkıyor.

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Gidişatımıza bakıyorum, geleceğe yönelik haberlere bakıyorum, Win10 Mobile'den de beklentim iyice azalıyor. Yakında Servisten sıfır değişim cihazı gelecek ( 930 büyük ihtimalle). Hiç kullanmadan satıp ikinci el iphone 5 falan mı alsam diye düşünmüyor değilim. Bu yavaşlık iyice can sıkar hale geldi. Gelecek içinde umutlandıran bir şey yok, bu yıl hep umutlanarak geçti ama çokta sevindirmedi daha şimdiden 2016 ikinci çeyreği, yarısı için vaatler çıkmaya başladı. Bu da umutlarımı daha çok kırıyor. Ne yapsam bilemedim.

Bay H

Bay H

Üye
Benden duymuş olmayın:ehe

Bu hafta neden yeni yapı gelmediği anlaşıldı. Microsoft'un OSG (İşletim Sistemleri Grubu) ekibi Cuma gününden itibaren toplanarak 10.0.11082.rs1_release.151210-2021 Yapı numaralı Windows 10 Redstone sürümünü test etmeye başlamış. Ve ilk Windows Insider sürümünü de yılbaşından önce dağıtmak için çalışılıyormuş.
18 aralık sonrası, noel gibi gelebilir diyorlar abi :eller:

Tabi ne kadar doğru göreceğiz :ehe

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
braayn

braayn

Üye
Bende umudumu redstone güncellemelerine başlamıştım .Buradan da gol yiyeceğim belli oldu... Daralıyorum bu sistemin böyle yavaş gelişmesine ve MS'nin kullanıcılarını düşünmemesine...

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Bende umudumu redstone güncellemelerine başlamıştım .Buradan da gol yiyeceğim belli oldu... Daralıyorum bu sistemin böyle yavaş gelişmesine ve MS'nin kullanıcılarını düşünmemesine...
Tam olarak aynı kafadayım. Android almak kesinlikle istemiyorum, İphone tarafında alabileceğim max iphone 5 var onunda ufacık ekranda çekilecek iş değil. Geriye yine WP kalıyor ama bu hantallıkta nereye varacak MS anlamadım valla, bize Win10'un ulaşması mart ayını bulacak bence her cihaz için ama ulaşsa ne ki hala sistem yarım yamalak. Hala PC tarafına önem veriyorlar ama kaldı ki orada da yapılan çok bişey yok son kullanıcı için, kaç aydır Windows 10 kullanıyorum, Windows 8 e göre ne değişti diye sorsan kullanımımı etkileyen, neredeyse kocaman bir hiç, zaten PC alanında lidersin abi ne yapacaksan mobile yap PC ye bir şekilde zaten yaparsın kaç yıldır bu işin içinde olan bir firmasın sen.

MS biraz kolaya kaçan öğrenci gibi, en sevdiği dersi çalışıyor hep sevmediğine arada bir bakıyor. Pc de zaten lider hala oraya çalışıyor, Mobile bölüm matematik dersi gibi arada bir uğruyor öyle :D

• Beğen
Tepkiler: .BlueTR ve BLasTeaR

Frksylyc

Üye
Boyle giderse bende yaz ayında veda edeceğim wp'ye. Benim sıkıntım stabilite filan değil. Uygulama kalitesi. Facebook leş gibi twitter desen diğer platformların çok gerisinde. Bir tek üçüncü parti yazalım youtube uygulamaları güzel ( mytube, tubecast ). Bakalım yaza kadar gelişme olursa hem uygulama hem sistem de güncel bir wp cihaz alırım. Yada 1500 tlye kadar bir android veya fiyat ları baya düşmeye başlayan iphone 5s.

mTalk'tan gönderildi

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Fazla ümitlenmemekle birlikte, sanki son zamanlarda hissedilir derecede gayret içinde gibi görünüyorlar.

Diğer yandan,
Mağazada ünlü yazılımcı sıkıntısı var gibi görünüyor.
Ünlü, profesyonel yazılımcıları mağazaya iki şey çeker.
1- W.Phone nin popüler hale gelmesi
2- MS nin yazılımcıları gayrete getirecek derecede kesenin ağzını açması.
ve bir de diğer platformlardaki popüler uygulamaların WP de gelmesi .

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile güncellemesi henüz yayınlanmaya başlamadı fakat resmi dökümanlardan sızdırılan bilgilere göre ilk Windows 10 pc/Mobile sürümü 1602 versiyon numarasına sahip olacak ve bu da güncellemenin Şubat ayında yayınlanacağını gösteriyor.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Windows 10 Mobile güncellemesi henüz yayınlanmaya başlamadı fakat resmi dökümanlardan sızdırılan bilgilere göre ilk Windows 10 pc/Mobile sürümü 1602 versiyon numarasına sahip olacak ve bu da güncellemenin Şubat ayında yayınlanacağını gösteriyor.
Yılbaşında ikramiye çıkarsa ben ms.ye yapağımı biliyorum ☺

Üst Alt