Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

BaySerkan

BaySerkan

Üye
Ana sayfa haberinde Ali Kemal bey redstone 1 ve Redstone 2 güncellemelerinin 2026 da geleceğini söylüyor şaşırdımmı tabiki hayır işin içinde MS olduktan sonra 2026 da olur ancak...
Ali Kemal bey bi el atın habere..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ana sayfa haberinde Ali Kemal bey redstone 1 ve Redstone 2 güncellemelerinin 2026 da geleceğini söylüyor şaşırdımmı tabiki hayır işin içinde MS olduktan sonra 2026 da olur ancak...
Ali Kemal bey bi el atın habere..
Siz kendinizi 2026'ya ayarlayın erken gelirse sürpriz yaşamış olursunuz. :ehe

• Beğen
Tepkiler: ceza87 ve erhanercan
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bugün güncelleme yok

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Keloğlan bi de fotoğraf paylaşmış ıphone'undan çekti herhalde :bottom:

Son düzenleme:
serinaga

serinaga

Üye
@Sensation bu arada Aksesuarlar uygulamasına yeni güncellemeden sonra kulaklık takıldığında Groove Müzik uygulamasını başlatma seçeneği gelmiş.

Sadece Groove Müzik değil, birçok uygulama seçilebiliyor. Hatta şimdi Bluetooth kulaklıkile denedim, bağlantı kurulunca istediğimiz uygulamayı başlattığı gibi, alternatif seçenekler de sunulmuş (Aksesuarlar uygulamasını aç gibi) . Ms güzel şeyler çıkartmaya başladı, haydi bakalım işte böyle kullanıcı arayüzlü, hayatı kolaylaştıran özellikler işin tadı tuzu oluyor, şimdi olmaya başladı :)

• Beğen
Tepkiler: Sensation
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Farkı hissettiriyorlar sana hocam ay sonu :)
Faturadan bi defa ağzım yandı.bi daha tövbe :D

Yeni güncellemeler geldikçe yavaşlamalar geç tepki vermeler arttı.telefon iyice kafayı yemeye başladı.aöılmaz olana kadar güncellemeyi verseler de bi sıfırlasam

flutewoddy

flutewoddy

Üye
Son yapıyı yükledikten sonra telefonu sıfırladım ancak hiçbir uygulama kamerada dahil olmak üzere hiçbiri açılmadı şimdi tekrardan 8.1'e geri dönüyorum.

mami_61_29

mami_61_29

Üye
Sadece Groove Müzik değil, birçok uygulama seçilebiliyor. Hatta şimdi Bluetooth kulaklıkile denedim, bağlantı kurulunca istediğimiz uygulamayı başlattığı gibi, alternatif seçenekler de sunulmuş (Aksesuarlar uygulamasını aç gibi) . Ms güzel şeyler çıkartmaya başladı, haydi bakalım işte böyle kullanıcı arayüzlü, hayatı kolaylaştıran özellikler işin tadı tuzu oluyor, şimdi olmaya başladı :)

Ben normal kulaklığı takınca bişey olmuyor aksesuarlarda da bişey bulmuyo Bluetooth kulaklık felan için mi bu acaba.normal kulaklıkta seçenek felan çıkmıyor

mTalk'tan gönderildi

• Beğen
Tepkiler: versino2
YkPkY

YkPkY

Üye

Güncellendi

mTalk'tan 920 gönderdi

serinaga

serinaga

Üye
Ben normal kulaklığı takınca bişey olmuyor aksesuarlarda da bişey bulmuyo Bluetooth kulaklık felan için mi bu acaba.normal kulaklıkta seçenek felan çıkmıyor

mTalk'tan gönderildi

Normal kulaklığı takınca da aynı, ancak ilk etapta ayar yapmanız gerekebilir, kulaklığı takınca aksesuarlar uygulamasını açtığınızda, orada kulaklık karosu çıkacak, tıkladığınızda, hangi uygulamaların çalıştıracağı görünüyor, buradan ayarlar seçeneğiyle uygulamanın kulaklık takılınca neler yapabileceğini seçmeniz gerekiyor ...

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Benden duymuş olmayın:ehe

Bu hafta neden yeni yapı gelmediği anlaşıldı. Microsoft'un OSG (İşletim Sistemleri Grubu) ekibi Cuma gününden itibaren toplanarak 10.0.11082.rs1_release.151210-2021 Yapı numaralı Windows 10 Redstone sürümünü test etmeye başlamış. Ve ilk Windows Insider sürümünü de yılbaşından önce dağıtmak için çalışılıyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı, bedby ve suyunsesi
dakamon

dakamon

Üye

Bu hafta neden yeni yapı gelmediği anlaşıldı. Microsoft'un OSG (İşletim Sistemleri Grubu) ekibi Cuma gününden itibaren toplanarak 10.0.11082.rs1_release.151210-2021 Yapı numaralı Windows 10 Redstone sürümünü test etmeye başlamış. Ve ilk Windows Insider sürümünü de yılbaşından önce dağıtmak için çalışılıyormuş.
Pc için gelir herhalde ilk başta. Mobile e vermezler yılbaşından önce

braayn

braayn

Üye

Peki bu redstone ilk partında arayuzde değişikliğe giderler mi ? Mesela aylar önce gösterilen ha gelecek ha gelecek dediğimiz patlayan karolar yada büyük karo ile uzun karo live tilesler gibi

mami_61_29

mami_61_29

Üye
Normal kulaklığı takınca da aynı, ancak ilk etapta ayar yapmanız gerekebilir, kulaklığı takınca aksesuarlar uygulamasını açtığınızda, orada kulaklık karosu çıkacak, tıkladığınızda, hangi uygulamaların çalıştıracağı görünüyor, buradan ayarlar seçeneğiyle uygulamanın kulaklık takılınca neler yapabileceğini seçmeniz gerekiyor ...

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

Kulaklığı taktım aksesuar uygulamasını açtım ama karo gelmedi cihaz bulunamadı yazdı.lumia 820

mTalk'tan gönderildi

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Peki bu redstone ilk partında arayuzde değişikliğe giderler mi ? Mesela aylar önce gösterilen ha gelecek ha gelecek dediğimiz patlayan karolar yada büyük karo ile uzun karo live tilesler gibi
İlk buildde uzun ve kare kutucuklar vardı en büyüğü pek kullanışlı değildi ama uzun olan iyiydi bence uzun bi süre geri dönmeyecekler.
İnteraktif kutucuklar gelirse büyük karo gayet güzel iş görür aslında. Messenger, Whatsapp gibi uygulamalarda desteklerse bu özelliği bence sohbet balonlarından daha kullanışlı olur.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Pek olası görünmüyor. İlk bir kaç yapıda geriye dönük uygulama ve ara yüz uyumluluğu üzerine çalışılır.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bugünkü hataları bölüm bölüm yazacağım.
Yazımı yazarken s
istemdeki eksikliklere değinmeyeceğim, bunları zaten herkes biliyor ve defalarca konuşuldu. Mağaza'dan güncellenen Microsoft uygulamalarını da dikkate almayacağım, çünkü onlar her zaman düzelebilir.
Cihazımı en son yapı 10586'da sıfırladım ve bu yazdıklarım sadece son yapıda değil, dünden bugüne fark ettiklerimdir.

Cihaz: Lumia 735
RAM: 1 GB
Yapı: 10586.29

Ses modları

- Birkaç yapıdır seçtiğim ses modu bir süre sonra kendini unutuyor. Mesela titreşim açık ve simgesi varken telefon titremiyor veya titreşim açıkken telefon titriyor ama titreşim simgesi olmuyor. Birçok kombinasyonda bu sorun var sadece titreşime özgü bir durum değil.

Ayarlar

- Yamalı bohça gibi. Şöyleki hala bazı yerlerde Windows Phone 8.1 kalıntıları duruyor. Efektlerden bile belli oluyor. Bunlar: Sürüş modu, Bluetooth, NFC, Wi-Fi, Uçak modu, Mobil etkin nokta, İş yeri erişimi, Çocuk Odası, Uygulama Odası, Dil, Bölge, Klavye.
- Türkçe çeviri yanlışlıkları mevcut. Uçak moduna girince yukarıda Uçuş modu(WP8.1'den kalıntı olduğunun kanıtı) yazıyor. Bildirimler ve eylemlerde hızlı işlem seçerken "Hücresel veri" yazması gerekirken "Cep telefonu" yazılmış. "Mobil etkin nokta" yazması gerekirken "Mobil etkin alan" yazıyor.

Kilit ekranı ve Hızlı işlemler
- Kilit ekranını açmadan hızlı işlemlerden bazılarına uzun basınca hala ayarlarına gitmiyor. Üstüne üstlük bazılarına basılı tutunca kilit ekranı sapıtıyor ve başlangıç ekranındaki bazı kutucukların simgesi kayboluyor.
- Alarm çalarken kilit ekranından kapatınca, alarm simgesinin kaybolması için illaki kilit ekranını bir kere açmak gerekiyor.
- Hızlı işlemlerden sessiz saatlere basınca Yandex uygulaması açılıyor.

Başlangıç ve Tüm uygulamalar ekranı
- Nadir de olsa bazı uygulamaları açınca ekranda sadece arka plan kalıyor. O uygulamanın çalışması için telefonu kapatıp açmak gerekiyor.
- Herhangi bir şeyden çıkıp direkt tüm uygulamalar ekranını dönülünce, uygulamalar ekranının arka planı kararmıyor ve yazıların okumasını zorlaştırıyor.
- Tüm uygulamalar ekranında arama yaparken karakter sıkıntısı var. "işcep" yazınca bulamıyor, "İşcep" yazınca bulabiliyor.

Microsoft Edge
- Nadir de olsa uygulamadan geri tuşuyla çıkmak imkansız.
- 2 sekme ile gezinme neredeyse imkansız. Bir sekmeden diğerine geçince çoğu zaman yeniden yükleme oluyor.

Ekran
- Otomatik parlaklıktan Düşük'e geçişte önce parlaklığı yükseltip sonra düşüyor.
- Nadir de olsa ekranda anlık patlamalar oluyor.

Gezinti Çubuğu
- Her uygulamada gizlenemiyor. Uygulamanın Windows 10'a optimize edilmesi gerekiyor. Böyle olunca da bazı uygulamaları kullanmak imkansız olabiliyor.
- Ekranı çift tıkla kapatırken arada Güç tuşu+Windows tuşuna basılmış olarak algılayıp "Bir şeyler değişti..." uyarısı geliyor. Uyarıdan sonra güç tuşu veya çift tıklayarak ekranı kilitlemeye çalışınca da uyarı devam ediyor. Geçmesi için ekran ışığının kendisi sönüp kilitlemesi ya da telefonu kapatıp açmak gerekiyor.

Bu hatalarla karşılaşmayan var mı aramızda? Ya da sizin gördüğünüz, benim görmediğim hatalar var mı?

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, flutewoddy, kamil5028347 ve 7 diğerleri
sahanemir

sahanemir

Üye
ses kaydı yapamayan var,mı!

Üst Alt