Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

cadde19

cadde19

Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Bende bugün itibari ile 8.1 e kesin dönüş yapanlardanım.
Sistem de w10 da yani nasıl desem böyle sanki bir emanetlik,her an göçüp gidecekmiş gibi,çökecekmiş gibi,sanki donacakmış gibi his uyandırdı bende.
Acaba dışarı çıksam yarı yolda bırakır mı diye düşündüm hep.
Bana göre bu yapı RTM falan değil arkadaşlar ( Microsoft rtm demedi sadece aynı yapı numarası ile pc ye geldi,eğer rtm dediyse de ben hiç görmedim rtm yazan resmi bir yazı)
Kamera kötü çekiyor bence.
Günlük kullanıma uygun değil.
Şarjı sıkıntılı aksini iddia eden 8.1 e geçsin görsün.
Ayrıca yavaş şarj problemi var ( daha önce 8.1 dw kullandığım şarj aleti w10 a geçince yavaş şarj demeye başladı kaç tane şarj aleti denedim olmadı bir türlü ama şimdi 8.1 de aynı şarj aleti yavaş şarj demiyor)
Kilit ekranına koyduğum şifreyi bazen istiyor bazen istemiyor.
Hotspot shield çalışmıyor(açıyorum Connect deyince çöküyor.
Klavye tahminleri berbat bence.
Naçizane fikrim bu yapı rtm falan değil bence sadece Microsoft oyalıyor bizi her zaman ki gibi.
Amaaaa eğer ki gerçekten rtm ise işte o zaman yandık.

Not: Abi şarj 8.1 de çok iyi ya :)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,
Bende bugün itibari ile 8.1 e kesin dönüş yapanlardanım.
Sistem de w10 da yani nasıl desem böyle sanki bir emanetlik,her an göçüp gidecekmiş gibi,çökecekmiş gibi,sanki donacakmış gibi his uyandırdı bende.
Acaba dışarı çıksam yarı yolda bırakır mı diye düşündüm hep.
Bana göre bu yapı RTM falan değil arkadaşlar ( Microsoft rtm demedi sadece aynı yapı numarası ile pc ye geldi,eğer rtm dediyse de ben hiç görmedim rtm yazan resmi bir yazı)
Kamera kötü çekiyor bence.
Günlük kullanıma uygun değil.
Şarjı sıkıntılı aksini iddia eden 8.1 e geçsin görsün.
Ayrıca yavaş şarj problemi var ( daha önce 8.1 dw kullandığım şarj aleti w10 a geçince yavaş şarj demeye başladı kaç tane şarj aleti denedim olmadı bir türlü ama şimdi 8.1 de aynı şarj aleti yavaş şarj demiyor)
Kilit ekranına koyduğum şifreyi bazen istiyor bazen istemiyor.
Hotspot shield çalışmıyor(açıyorum Connect deyince çöküyor.
Klavye tahminleri berbat bence.
Naçizane fikrim bu yapı rtm falan değil bence sadece Microsoft oyalıyor bizi her zaman ki gibi.
Amaaaa eğer ki gerçekten rtm ise işte o zaman yandık.

Not: Abi şarj 8.1 de çok iyi ya :)
Microsoft zaten RTM demedi ki. Ayrıca son yapıyı yükledikten sonra telefonunuzu sıfırladınız mı?

OzkDmr

OzkDmr

Üye
8.1 ve tüm win10 yapılarını kullandım. Hiçbir uygulama android ve iostaki gibi pat diye açılamıyor bunun nedenini bilen var mı? Final sürümünde değişir mi bu durum? En dandik android telefon bile daha hızlı uygulama çalıştırıyor nerde stabillik nerde hız ? Güzelim platformdan soğutan şeyler bunlar.

mTalk'tan gönderildi

Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
8.1 ve tüm win10 yapılarını kullandım. Hiçbir uygulama android ve iostaki gibi pat diye açılamıyor bunun nedenini bilen var mı? Final sürümünde değişir mi bu durum? En dandik android telefon bile daha hızlı uygulama çalıştırıyor nerde stabillik nerde hız ? Güzelim platformdan soğutan şeyler bunlar.

mTalk'tan gönderildi
Lumia 640Lte kullanıyorum gayette pat diye açılıyor.

OzkDmr

OzkDmr

Üye
Lumia 930 kullanıyorum 8.1de whatsapp açıyorum en eski android telefonda da açıyorum aradaki fark net ortada. Bence sen alışmışsın bu duruma karşılaştırma yapman gerekiyor.

mTalk'tan gönderildi

Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
Lumia 930 kullanıyorum 8.1de whatsapp açıyorum en eski android telefonda da açıyorum aradaki fark net ortada. Bence sen alışmışsın bu duruma karşılaştırma yapman gerekiyor.

mTalk'tan gönderildi
1 saniyede açılıyor bende sende sd karta kurulu olabilir ondan yavaştır.

volumezoom

volumezoom

Üye
Lumia 930 da sd kart yok, uygulamaların yavaş açıldığı bi gerçek maalesef, windows 10 u şu aşamada pek beğenmesem de uygulamaların açılma hızı 8.1 e göre daha iyi durumda gibi.

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
Lumia 930 da sd kart yok, uygulamaların yavaş açıldığı bi gerçek maalesef, windows 10 u şu aşamada pek beğenmesem de uygulamaların açılma hızı 8.1 e göre daha iyi durumda gibi.
Androidde nasıl açılıyor whatsapp bastığın andamı?

symbianbelle

symbianbelle

Üye
Tp sürümlerine yeni aldığım ama hala elime ulaşmamış 830 ile devam edeceğim tabi slow seçeneğiyle... Android almaya elim gitmedi :)

serinaga

serinaga

Üye
Şimdi test ettimde arkadaşın galaxy s3'de daha hızlı açılıyor whatsapp.

Bende şimdi test ettim Galaxy S4'e göre L1520 daha çabuk açıyor, o zaman kıstas neye göre ?

Lumia 1520 ile mTalk'tan gönderildi

Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
OzkDmr

OzkDmr

Üye
Bilmiyorum.Yakınan arkadaş ne der bu duruma?

Sizin beklentiniz farklı sanırım. Whatsapp vs androidde açtığında sanki zaten açıkmışta geçiş yapmış gibi oluyor farkı inkar etmek imkansız.

mTalk'tan gönderildi

rcxy

Üye
Yanımdaki arkadaşımın Xperia Z2'siyle hemen bir karşılaştırma yapma fırsatım oldu. Whatsapp 1520'de 1,5-2 saniyede açılıyor, Z2'de çok daha hızlı. Asıl sıkıntı twitter'ın resmi uygulamasında. Bizdeki ilk açılışta baya baya yavaş. Yalnız şu da var ki bizim sistemin böyle bir özelliği var mı tamamen varsayım yapıyorum ama, internet bağlantımın hızlı olduğu evde kullandığım zamanlarda bir çok uygulamayı, şebeke internetiyle kullandığım zamana göre daha hızlı kullanıyormuşum gibi geliyor. Tabi tamamen sanrı da olabilir benimkisi.

Twitter videolarını edge'in açamaması beni en çok kızdıran durum diyebilirim. Sıkı bir sosyal ağ kullanıcısı olmadığım için birçok arkadaşa sıkıntı yaratan şeyler beni etkilemiyor. Daha temel bir akıllı telefon kullanıcısı olduğum için sanırım, şuanki insider yapılarıyla idare edebiliyorum. Kullanımım açısından olumlu yönden bakarsam Mail hub'ı, office entegrasyonu, spotify'ı sorunsuz kullanmam, kameranın açık alan, manzara performansı, günü çıkaran batarya performansı tatmin ediyor beni. Ama sistemin oturmadığı, rakiplerine göre tamamlanmak bilmeyen bir sürü eksiği olduğu da aşikar.

• Beğen
Tepkiler: sahanemir ve OzkDmr
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Android 5.1 Lolipop yüklü Motorola Moto G 4G ve Windows 10 Mobile Yapı 10586.11 yüklü Lumia 640 tarayıcı benchmark testinde karşı karşıya. Bu iki cihazın seçilmesindeki neden ise hem birebir aynı donanıma sahip olmaları hem de kendi platformlarında en çok satan cihazlar olmaları.
  • Qualcomm Snapdragon 400
  • Adreno 305
  • 720p Ekran

Google’ın Octane6 ve Apple'ın Jet Stream3 Java Script benchmark test sonuçları.

• Octane:
    • Edge (Windows 10): 2522
    • Firefox 42 (Android 5.1): 2384
    • Chrome 46 (Android 5.1): 2284
Google’ın Java Script benchmark testinde Windows 10 Mobile yüklü Lumia 640 ile Microsoft Edge birinci olurken, ikinci Firefox 42 oluyor. Garip olan ise Google’ın kendi benchmark testinde sonuncu sırada yer alması.

• Jet Stream:
    • Firefox 42 (Android 5.1): 15.545
    • Chrome 46 (Android 5.1): 15.115
    • Edge (Windows 10): 14.919
Apple'ın Jet Stream3 Java Script benchmark testinde ise bu sefer Firefox 42 birinci oluyor. Microsoft Edge tarayıcı ise Google Chrome 46'nın hemen ardında üçüncü sırada yer alıyor.

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR ve 4MaGuS
Bruce Lee QQ

Bruce Lee QQ

Üye
Sizin beklentiniz farklı sanırım. Whatsapp vs androidde açtığında sanki zaten açıkmışta geçiş yapmış gibi oluyor farkı inkar etmek imkansız.

mTalk'tan gönderildi
Amaan benim için sıkıntı yok beklentimi fazlasıyla karşılıyor konuyu saptırmıyalım daha fazla.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hani şu önceki yapıda ekran ilk açılışta karmakarışık geliyordu ya, bugün telefonun ekranı 1 saniyeliğine öyle olup düzeldi :hmmm @Sensation
Kamera uygulamasında yine enteresan şeyler oluyor. Ekranda çerçeve ve kareler gelip gidiyor arada bir.

Başta Mesajlaşma olmak üzere birkaç uygulamada yerli yersiz duraksama veya atmalar olabiliyor.

Sistemin kararlılığı hepten cortladı :kop2:

Üst Alt