Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Doğru zaten hiç yazmadık geliştiricilere. Mağaza da sadece benim Türkçeleştirdiğim belki 15 uygulama var. Uygulama isteklerini yazma diyorsun ama instagram 3 senedir beta. Twitter gif oynatamıyor. Buna ne diyeceksin? Kimse demesin geliştiriciye bağlı diye. iOS 9 çıktı uygulamalar direk güncellendi
abi ayfon 3500tl yaa onla kıyaslama.

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Arkadaşlar bu windows tan bişey olmaz sadece kullanmak farklı bir heyecan veriyor

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Arkadaşlar bu windows tan bişey olmaz sadece kullanmak farklı bir heyecan veriyor
Şubattan beri bekliyorum hep Windows 10 gerçekten söz verilen gibi olacak diye ama açıkçası şuana kadar gelen şeyler beni öyle çokta memnun etmedi. Oha adamlar yapmış diyebileceğim özellikler ancak 1-2tane. Keşke Insider olayını hiç duymasaydım da 8.1de mutlu mesut buna şükür diyerek yaşasaydım ama meraktan çatladım ve şubatta girdim bu yola. Adamlar o kadar çok şişirince beklentide haliyle yüksek oluyor. Kilit ekranı gelicek dedi gabe tweeti kendim gördüm ama hani nerde RTM aşamasına ulaştı sistem daha kilit ekranı yok wp7 den kalma kilit ekranı sadece 7.5te bildirim eklediler alta o kadar 2011 - 2015 arasında 7.5, 8.0, 7.8, 8.1 ve 3-4 tane gdr güncellemesi çıktı + Windows 10 insider programı başladı ama elde nerdeyse 0. Android denen lanetten kurtulmuşken Windows 10un bende artık heyecan uyandırmamasından dolayı sanırım androide geri döneceğim. Telefonu ilk aldığımda çok farklı geldi çok hoşuma gitti ilk 5-6 ay gayet güzeldi herşey ama bakıyorum o yok bu eksik haliyle sıkıldım. Bi oyun çıkıyor popüler oluyor 1-2 hafta dilsen düşmüyor ama bizde yok. Çakması çıkıyor 1 haftaya, gerçeği ya popülerliği bitince geliyor yada hiç. iPhone bu kadar pahalı olmasa alalım ama bi telefona 2000den fazlası bence verilmez aslında 2000 bile çok. Yani Z2 yi kullanırken bile kendi telefonumdaki rahatlığı, akıcılığı bulamıyorum nedense telefonlarımız gayet güzel ama 2015 yılında 8.1 ve 10la süper şeyler yapmayı beklemesinler ellerindeki %2.6 kalmış pazar payını kaybetmemeye baksınlar derim ben. Zamanının iyisi olan Blackberry gibi batarlar mobilde %0.2 ile kalırlar en sonunda.

ademoz05

ademoz05

Üye
Hayır 10 inç altına temel düzenleme açık. PC'de filan paralı.
12.yapıda oldu sanırım. Daha önce açıktı ama şuan üyelik istiyor. Ayrıca 640 xl için 1 yıl kampanyası da belli tarihlerde geçerliymiş ve şuan bitmiş.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
10586 nasıl RTM olur? Çok eksiği var sistemin :dry:

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
12.yapıda oldu sanırım. Daha önce açıktı ama şuan üyelik istiyor. Ayrıca 640 xl için 1 yıl kampanyası da belli tarihlerde geçerliymiş ve şuan bitmiş.
Sizin hakkında kısmı nasıl?

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şimdi denedim, açma, düzenleme ve kaydetme sorunsuz satın almadan yapılabiliyor.

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve ademoz05
trepcan

trepcan

Üye
Az önce denedim. Açılıştı hesabınız yükselti dedi ve düzenleme sorunsuz açıldı bende. (Lumia 1520 ile denedim)

• Beğen
Tepkiler: ademoz05
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Bu da PC'deki hali.

Ekli dosyalar

4MaGuS

4MaGuS

Üye
bende denedim telefonda sorunsuz düzenleme yapılabiliyor ancak pc için office 365 üyeliği gerekiyor

ademoz05

ademoz05

Üye

ilginç. (resimler büyük çıkıyor kusura bakmayın arkadaşlar)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ilginç. (resimler büyük çıkıyor kusura bakmayın arkadaşlar)
Çok eskiden böyleydi bende. Bilmem kaç yapı önceydi. Sonra Microsoft sorunu çözdü. Windows 10'a ilk ne zaman geçtiniz? O zamandan sonra sıfırlama yaptınız mı?

ademoz05

ademoz05

Üye
Çok eskiden böyleydi bende. Bilmem kaç yapı önceydi. Sonra Microsoft sorunu çözdü. Windows 10'a ilk ne zaman geçtiniz? O zamandan sonra sıfırlama yaptınız mı?
8.1 de iken 10.yapıyı yüklemiştim. Sonra 12.nin gelmesini bekledim direkt yüklemek için. 10da sorun yoktu ama bu yapıdaki sorunu daha yeni farkettim.
Sıfırlama da yapmadım bu süreçte
Hepsini silip tekrar yüklemeyi deneyeyim.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
8.1 de iken 10.yapıyı yüklemiştim. Sonra 12.nin gelmesini bekledim direkt yüklemek için. 10da sorun yoktu ama bu yapıdaki sorunu daha yeni farkettim.
Sıfırlama da yapmadım bu süreçte
Hepsini silip tekrar yüklemeyi deneyeyim.
Muhtemelen düzelir. 1520'de bile düzgünken 640 XL'de olması ilginç :)

• Beğen
Tepkiler: ademoz05
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Şubattan beri bekliyorum hep Windows 10 gerçekten söz verilen gibi olacak diye ama açıkçası şuana kadar gelen şeyler beni öyle çokta memnun etmedi. Oha adamlar yapmış diyebileceğim özellikler ancak 1-2tane. Keşke Insider olayını hiç duymasaydım da 8.1de mutlu mesut buna şükür diyerek yaşasaydım ama meraktan çatladım ve şubatta girdim bu yola. Adamlar o kadar çok şişirince beklentide haliyle yüksek oluyor. Kilit ekranı gelicek dedi gabe tweeti kendim gördüm ama hani nerde RTM aşamasına ulaştı sistem daha kilit ekranı yok wp7 den kalma kilit ekranı sadece 7.5te bildirim eklediler alta o kadar 2011 - 2015 arasında 7.5, 8.0, 7.8, 8.1 ve 3-4 tane gdr güncellemesi çıktı + Windows 10 insider programı başladı ama elde nerdeyse 0. Android denen lanetten kurtulmuşken Windows 10un bende artık heyecan uyandırmamasından dolayı sanırım androide geri döneceğim. Telefonu ilk aldığımda çok farklı geldi çok hoşuma gitti ilk 5-6 ay gayet güzeldi herşey ama bakıyorum o yok bu eksik haliyle sıkıldım. Bi oyun çıkıyor popüler oluyor 1-2 hafta dilsen düşmüyor ama bizde yok. Çakması çıkıyor 1 haftaya, gerçeği ya popülerliği bitince geliyor yada hiç. iPhone bu kadar pahalı olmasa alalım ama bi telefona 2000den fazlası bence verilmez aslında 2000 bile çok. Yani Z2 yi kullanırken bile kendi telefonumdaki rahatlığı, akıcılığı bulamıyorum nedense telefonlarımız gayet güzel ama 2015 yılında 8.1 ve 10la süper şeyler yapmayı beklemesinler ellerindeki %2.6 kalmış pazar payını kaybetmemeye baksınlar derim ben. Zamanının iyisi olan Blackberry gibi batarlar mobilde %0.2 ile kalırlar en sonunda.

Muhtemelen beklenen özellikler final güncellemesinden sonra parça parça verilecek. Adamlar 10 ayda ancak düzgün çalışan sade bir sistem ortaya koyabildiler (onu da son 2 yapıda ancak toparladılar).
Ama insanların bekleyecek sabrı da tükeniyor.

Final güncellemesinin tüm cihazlara ulaşması zaten Şubat ayını bulacaktır.
Ondan sonra bir de beklenen özelliklerin verileceği güncellemeleri bekleyeceksin. Uzun iş...

Neyse bekleyip görelim bakalım.
Ben Ocak ortalarındaki duruma göre kararımı netleştirecegim.

ademoz05

ademoz05

Üye
  • Beğen
Tepkiler: trepcan, serinaga ve Sensation
thoak

thoak

Üye
Doğru zaten hiç yazmadık geliştiricilere. Mağaza da sadece benim Türkçeleştirdiğim belki 15 uygulama var. Uygulama isteklerini yazma diyorsun ama instagram 3 senedir beta. Twitter gif oynatamıyor. Buna ne diyeceksin? Kimse demesin geliştiriciye bağlı diye. iOS 9 çıktı uygulamalar direk güncellendi

Ben burada firmayı savunmuyorum. Benim de eleştirdiğim noktaları var WP nin ama kıyasladığın şeyler çok saçma geldi sadece. Kendin diyorsun benim Türkçeleştirdiğim 15program var belki de diye. Daha emeklemeye yeni alışmış bir çocuktan koşmasını bekliyorsun benim tepkim buna. Kıyasladığın yazılımların belirli bir temeli vardı. Ayrıca buraya yazma diye bir tabirde bulunmadım :) Eğer öyle algıladıysan kusura bakma.

Sent from mTalk

Son düzenleme:
eRdaL.

eRdaL.

Üye
Muhtemelen beklenen özellikler final güncellemesinden sonra parça parça verilecek. Adamlar 10 ayda ancak düzgün çalışan sade bir sistem ortaya koyabildiler (onu da son 2 yapıda ancak toparladılar).
Ama insanların bekleyecek sabrı da tükeniyor.

Final güncellemesinin tüm cihazlara ulaşması zaten Şubat ayını bulacaktır.
Ondan sonra bir de beklenen özelliklerin verileceği güncellemeleri bekleyeceksin. Uzun iş...

Neyse bekleyip görelim bakalım.
Ben Ocak ortalarındaki duruma göre kararımı netleştirecegim.

Benim lumia maceram l800 le başladı arada bir çok model kullandım ben aldıgımda piyasada yoktu bile lumia diye bir cihaz windows a güvenerek ve geleceginin iyi olacagını düşünerek aldım bu cihazları fakat bi gelişme yok olacagını da sanmıyorum yapacakları şeyler belli dünyayı yeniden yaratmayacaklar sonuçta ama yıllardır basit şeyleri bile beceremedi dedigim gibi kullanmak farklı bir heyecen veriyor sadece

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Benim lumia maceram l800 le başladı arada bir çok model kullandım ben aldıgımda piyasada yoktu bile lumia diye bir cihaz windows a güvenerek ve geleceginin iyi olacagını düşünerek aldım bu cihazları fakat bi gelişme yok olacagını da sanmıyorum yapacakları şeyler belli dünyayı yeniden yaratmayacaklar sonuçta ama yıllardır basit şeyleri bile beceremedi dedigim gibi kullanmak farklı bir heyecen veriyor sadece

Sabır istiyor.
Süreç kullanıcıların beklediğinden yavaş ilerliyor.

Ancak hakkını vermek lazım, 10 aydan sonra çok şükür hızlı ve günlük kullanımda fazlasıyla idare edecek bir sistem oluşturmayı başardılar.
Açıkçası ben 12. yapıdan hız ve performans olarak oldukça memnunum.

Ama sistem bir Android veya iOS'tan aldığın zevk ve konforu verecek "özelliklere" kavuşmuş değil henüz, bunun için de sanırım gelecek yaza kadar beklenmesi gerekecek. Beklenen o özellikler ve yenilikler de geldiğinde tadından yenmez. Ama işte kimsede o sabır kalmadı.
Hele ki sizin ve benim gibi 2012'den bu yana Lumia kullananlar için daha zor.
Düşünün, elimizdeki cihazlar, sistemin gelişmesini beklerken eskiyip gitti.

Microsoft'un ilerleme hızı kaplumbağayla eşdeğer olunca, insan yeni çıkacak cihazları almaya da korkuyor.
Ya finalden sonra beklenen özellikler için yine 1 sene daha beklemek gerekirse?
Hele ki telefon piyasasında rekabetin hızlandığı, her yeni telefonun en fazla 5-6 ayda demode olmaya başladığı şu dönemde.
Günlük kullanımda sizi idare edecek ama istediğiniz diğer özellikler gelene kadar da telefon demode olup gidecek.
Diğer sistemler daha yeni donanımlarla ve yazılıma kazandırdıkları yeni özelliklerle yollarına devam ediyor olacaklar.

Ben de dahil pek çok kişi Lumia 950 ve 950 XL'i bekliyor. Çünkü donanım göz kamaştırıcı.
Ama yukarıda saydığım şeyleri düşününce insan tereddüt ediyor.
Elbette sistemin önümüzdeki günlerde çıkacak final sürümü günlük kullanımda fazlasıyla iş görecek.

Ama kullanıcılar telefonlarını diğer sistemlerin amiral gemilerindeki özellik ve konforla kullanmak da istiyor.
O kadar para verip de sadece günlük işlerde, sıradan bir telefonun da yapabildiği şekilde kullanmak zorunda kalacaksak; o kadar para vermemizin anlamı kalır mı?
Iris tarayıcı, gelişmiş kamera, üst düzey işlemci ve ram; gelişmiş bir yazılım ve kullanıcının istediği özelliklerle desteklenmedikten sonra ne kadar tat verebilir ki...

İnşallah Microsoft Final'den sonra kullanıcıların istediği özellikleri kısa zamanda halledip sisteme ekler.
Eğer onu da birkaç seneye yayacak gibi olursa, hiç beklemeden birkaç sene sonra dönmek üzere başka sistemlere göçmek en iyisi.

Şimdilik Microsoft'un final sürümünü vermesini ve sonraki güncelleme haritasının netleşmesini bekliyorum.
Eğer süreç uzun olacak gibi olursa, 2017'ye kadar Windows Mobile'a ara...

serinaga

serinaga

Üye
şimdi denedim, açma, düzenleme ve kaydetme sorunsuz satın almadan yapılabiliyor.

Birkaç kullanımdan sonra satınalma geliyor zaten, eğer ki paralı yaparlarsa telefonda Office'i o gün bu platformu veda ettiğim an olur. Gidişata bakılırsa bundan böyle Office aboneliği dönemi başlıyor ve aylık, yıllık sürekli para ödenecek, elektrik su parası öder gibi :(

• Beğen
Tepkiler: braayn

Üst Alt