Benim lumia maceram l800 le başladı arada bir çok model kullandım ben aldıgımda piyasada yoktu bile lumia diye bir cihaz windows a güvenerek ve geleceginin iyi olacagını düşünerek aldım bu cihazları fakat bi gelişme yok olacagını da sanmıyorum yapacakları şeyler belli dünyayı yeniden yaratmayacaklar sonuçta ama yıllardır basit şeyleri bile beceremedi dedigim gibi kullanmak farklı bir heyecen veriyor sadece
Sabır istiyor.
Süreç kullanıcıların beklediğinden yavaş ilerliyor.
Ancak hakkını vermek lazım, 10 aydan sonra çok şükür hızlı ve günlük kullanımda fazlasıyla idare edecek bir sistem oluşturmayı başardılar.
Açıkçası ben 12. yapıdan hız ve performans olarak oldukça memnunum.
Ama sistem bir Android veya iOS'tan aldığın zevk ve konforu verecek "özelliklere" kavuşmuş değil henüz, bunun için de sanırım gelecek yaza kadar beklenmesi gerekecek. Beklenen o özellikler ve yenilikler de geldiğinde tadından yenmez. Ama işte kimsede o sabır kalmadı.
Hele ki sizin ve benim gibi 2012'den bu yana Lumia kullananlar için daha zor.
Düşünün, elimizdeki cihazlar, sistemin gelişmesini beklerken eskiyip gitti.
Microsoft'un ilerleme hızı kaplumbağayla eşdeğer olunca, insan yeni çıkacak cihazları almaya da korkuyor.
Ya finalden sonra beklenen özellikler için yine 1 sene daha beklemek gerekirse?
Hele ki telefon piyasasında rekabetin hızlandığı, her yeni telefonun en fazla 5-6 ayda demode olmaya başladığı şu dönemde.
Günlük kullanımda sizi idare edecek ama istediğiniz diğer özellikler gelene kadar da telefon demode olup gidecek.
Diğer sistemler daha yeni donanımlarla ve yazılıma kazandırdıkları yeni özelliklerle yollarına devam ediyor olacaklar.
Ben de dahil pek çok kişi Lumia 950 ve 950 XL'i bekliyor. Çünkü donanım göz kamaştırıcı.
Ama yukarıda saydığım şeyleri düşününce insan tereddüt ediyor.
Elbette sistemin önümüzdeki günlerde çıkacak final sürümü günlük kullanımda fazlasıyla iş görecek.
Ama kullanıcılar telefonlarını diğer sistemlerin amiral gemilerindeki özellik ve konforla kullanmak da istiyor.
O kadar para verip de sadece günlük işlerde, sıradan bir telefonun da yapabildiği şekilde kullanmak zorunda kalacaksak; o kadar para vermemizin anlamı kalır mı?
Iris tarayıcı, gelişmiş kamera, üst düzey işlemci ve ram; gelişmiş bir yazılım ve kullanıcının istediği özelliklerle desteklenmedikten sonra ne kadar tat verebilir ki...
İnşallah Microsoft Final'den sonra kullanıcıların istediği özellikleri kısa zamanda halledip sisteme ekler.
Eğer onu da birkaç seneye yayacak gibi olursa, hiç beklemeden birkaç sene sonra dönmek üzere başka sistemlere göçmek en iyisi.
Şimdilik Microsoft'un final sürümünü vermesini ve sonraki güncelleme haritasının netleşmesini bekliyorum.
Eğer süreç uzun olacak gibi olursa, 2017'ye kadar Windows Mobile'a ara...