Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sistem yazı ve boyutlarını ayarlamamıza olanak sağlamaları çok iyi olmuş ancak geri tuşu arka planda çalışan uygulamaları açmaması gibi birkaç küçük hata var. Bakalım iki günlük kullanım içerisinde nelere rastlayacağız.
4.5 inç sorunu galiba. 4.7'de sıkıntı olmadı bende.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Arkadaşlar 10. betayı yükledim yaşadıklarımı yazmak istiyorum.

Telefonu bayağı bir doldurdum günlük kullanım için nasıl diye deneyebilmek için. şu aşamada sıkıntılı olsa da iş görüyor.

sorunlar şunlar.
mağazanın kendi içinde işleyişi çok yavaş kanser etme seviyesinde. arama yapıyorsun geç geliyor herşeye geç tepki veriyor falan. bu mağaza hiç mi düzelmeyecek diyor insan.

indirme yaparken telefonda bariz bi yavaşlama oldu.

edge bir önceki sürümde çok iydi. mağazada bulunmayan uygulamaları burda ki linkten yüklemek aynı şekilde insanı kanser ediyor. şuan açmak bile istemiyorum edge.

çok fazla uygulama yükledikten sonra bunları ana ekrana atarken bi yerden sonra kasılmalar oluyor ana ekrana kısayollar gelmiyor. telefonu kapatıp açınca falan geliyor.

göz atma ekranın bildirim takılı kalmıştı sonradan kendiliğinden gitti. göz atma ekranında ilk iki sıra haricinde atama olmuyor.

bu telefonu alma sebebim kamerasıydı şu aşamada arka kamera berbat çekim yapıyor. düzeltirler mi hiç zannetmiyorum. bir de 1520 de oıs donanım olarak destekli değil mi neden ayarlarda dijital olarak ayar var?? bu kameranın çekim kalitesi düzelmeyecek mi? bunun hakkında bir gelişme bişey yok mu açıklama falan?

pil önceki sürümde daha iydi şuan çok hızlı bitiyor.

grove müzikde yaşadığım bir sorun şarkılarımı telefona attım fakat. bazı şarkılarda karışıklık oldu şarkı ismi başka çalan şarkı başka. ayrıca şarkıları taraması çok uzun sürüyor. çıkınca tarama yapmıyor.

kilit ekranına iki kere tıklayın yukarı doğru aşağıdan hafif açık kalıyor. ekranı aşağı doğru kapatmıyor. arkadaş incelerken fark etti. ufak bi ayrıntı.

arama yaparken bir kaç yerde ş harfini kabul etmedi.

ekran görüntüsü çekiyorum whatsappdan atmak için ama önce galeriye girip o resmin oraya gelmesini beklemek zorunda kalıyorsun. ilk sürümden beri şu hatayı bile düzeltememişler.

bazı uygulamalar bazen tepki vermiyor ilk açıldığında atıyor. örnek wordu ilk açtım açılmadı attı sonra tepki vermedi kendiliğinde açıldı. ekranı tvye yansıtmaya çalıştım ilk seferde telefon yeniden başlattı sonra yansıttı.

bazı uygulamaların olmaması da çok can sıkıcı lumia panorama, lumia selfie, glance background, gestures beta, live lock screen beta, here city lens. böyle güzel uygulamalar hiç gelmeyecek mi merak ediyorum.

messasing skype beta mı ne vardı yükledim şuan çok kötü durumda geliştirilmesi lazım.

EDİT:
bir de şunları eklemek istiyorum üst mesaj da arkadaş reklam olayını söylemiş maxicepde o küçük çıkan reklamı kapatana kadar ne çekiyorum.

birde bugün minibüse bindim 100 liralık teyibe telefonu şarj olması için usbden bağladım. içindeki müzikleri okudu. bu bir güvenlik açığımıdır? daha önce böyle olmuyordu diye hatırlıyorum.

beta bir işletim sistemi bunları yazacaksınız neden yüklüyorsunuz gibi şeyler söylemeyin. yükleyecek arkadaşlar görsünler diye yazdım.
evet bu sürüm günlük kullanımda iş görür. ama çok titizseniz yüklemeyin.
Sistem güzel olacak ama bu gidişle çok uzun sürecekmiş gibi. birşeyleri yaparken diğer tarafı bozuyorlar. geliştiricileri halen teşvik yok. oyun uygulama geliştirilmesi için.
bir telefonu beta bir işletim sistemi tanıtmak koca bir yazılım devi için ne kadar aciz bir durum göstergesidir.
bu sistemi böyle görünce 8.1de ki stabilite ve hızı yakalayamayacakmışız gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: dakamon, Rock Ve Roll ve kaygisiz43
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Lumia 1520 9. yapı kurulu. cihazı pc ye bağladığımda pc cihazı görüyor. Ama cihaz tanınamadı hatası veriyor. Tuşla format , normal format, ses açma ile açılan mod , ses kısma ile açılan mod , yazılım yükleme modu gibi bir çok yolu denedim. Her seferinde aynı hata . İstisnai olarak bikaç kere pc cihazı gördü ama yazılım yüklemek için bağlı olan cihaz kendine reset atıyor bağlantı kopuyor. 9. Yapıda olduğumdan bişi yapamıyorum. Yardımcı olabilecek bar mı?

StRonK

StRonK

Üye
Lumia 1520 9. yapı kurulu. cihazı pc ye bağladığımda pc cihazı görüyor. Ama cihaz tanınamadı hatası veriyor. Tuşla format , normal format, ses açma ile açılan mod , ses kısma ile açılan mod , yazılım yükleme modu gibi bir çok yolu denedim. Her seferinde aynı hata . İstisnai olarak bikaç kere pc cihazı gördü ama yazılım yüklemek için bağlı olan cihaz kendine reset atıyor bağlantı kopuyor. 9. Yapıda olduğumdan bişi yapamıyorum. Yardımcı olabilecek bar mı?
Nokia Care Suite kullanın benimde aynı olay başıma geldi ne yaptıysam olmadı tek çare Nokia Care Suite

serinaga

serinaga

Üye
8. yapıda çok fazla oluyordu. 9. yapıda düzeltmiş gibiydiler, 10. yapıda yine mi bozuldu!

Hayır bozulmadı, eğer space tuşuna basarken sağa yada sola kaydırma yaparsanız dili değiştiriyor, kaydırma yapmadan düz basmalısınız ...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sistem güzel olacak ama bu gidişle çok uzun sürecekmiş gibi. birşeyleri yaparken diğer tarafı bozuyorlar.

Aynen, hikayenin özeti bu.
Bu hızla bu sistemi toparlamaları en az 1 yıl daha sürer gibi duruyor.
Bu arada bir telefon daha sistemin gelişmesini beklerken eskiyip gider.

Eğer yılbaşına kadar umut verici bir şeyler olmazsa en mantıklısı diğer oturmuş sistemlere geçip daha sonra W10M oturunca geri dönmek.

İlk telefonlarımızı zaten bugün yarın oturur diye sabrede sabrede eskittik.
Ama insan artık telefonu kullanırken zevk almak, Android ve iOS'taki gibi işlerini pratik bir şekilde halledip zevk almak da istiyor.
Biz WP8'i hesap makinesi gibi idare ettik, WP8.1'de epey düzelme oldu ama özellik yönünden hala çok eksik vardı.
Derken gelecek durumu görmek için yapboz halindeki W10M önizlemeye gectik (resmi sürümün hala kararlı durumdaki WP8.1 olduğunu belirtelim).
Gördük ki gidişat çok yavaş. İstendiği gibi bir güncelleme yani sistem oluşturmaları epey zaman alacak gibi.
Önizlemede geçen 8-9 aylık sürede önemli işler yapılsa da tatminkar duruma gelmedi.
Eğer final halinde de insanlar bu sürdürülüyor, yükleniyor ekranlarıyla, yarım yamalak çalışan uygulamalarla karşılaşırsa bu kahra daha fazla dayanamaz.

Yeni gelecek telefonlar (950XL, 950 vs) gerçekten çok güzel, ama işletim sistemi o güzellikten akıcı bir şekilde yararlanmaya izin vermez ve ömür törpüsü olursa bir anlamı kalmaz.

Kötü bir donanımda iyi bir yazılımla harikalar yaratılabilirken, iyi bir donanımda kötü yazılımla işkenceye dönüşebilir.
O yüzden yazılım ayağı çok önemli.

Şimdi yerli yabancı bütün Windows Phone sitelerinde herkes bu soruyu soruyor:
950 ve 950XL donanım olarak çok güzel ama W10M'nin kendisi finalde (Aralık'ta) hazır olacak mı?

Şimdilik genel düşünce; bu ilerleme hızıyla çok zor.

Umarım Microsoft finali zamanında ve oturmuş olarak sunar da bizi şaşırtır.

O kadar sabrettik 2 ay daha bekleriz elbette.
Zaten yeni modeller de Ocak ayında gelecek.
Fikirler de o zaman netleşmiş olur.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, Dexter Morgan, bmw_m6 ve 4 diğerleri
ishanemir

ishanemir

Üye
Pc deki programı tekrar mevcut programın üstüne kurun

braayn

braayn

Üye
an itibari ile 8.1 denime geri döndüm bir iki gün daha kullanacaktım ama bu sabah yaşadığım olaydan sonra direk 8.1'e döndüm.
Sabah 06:00 sularında telefonumu açıp şirketin servis şoförünü aramam gerekiyordu lakin ana ekran sürdürülüyorda kalınca panik yaptım haliyle çevremde başka telefonda yok 5 dk uğraştım kapa aç vs derken sürdürülüyor ekranındayken servis şoförü beni aradı yoksa servisi kaçıracaktım ve avrupa yakasından anadolu yakasına git gidebilirsen...
Dedim aga bu sistem adamı yarı yolda bırakır ben en iyisi 8.1 e döneyim

yasirtaha

yasirtaha

Üye
Bu yapıda en iyi iki şey arka planda uygulamaların bataryayı sömürmeyişi ve klavye daha stabil olmuş.
Diğer şeyler vasat bir şekilde benim görüşüm diğer telefonlarda durum nasıl bilemiyorum.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Bilgisayarda yapı 10565'i türkçe kullanıyorum. İngilizce de olsa cortana'yı aktif edebilir miyim PC'de
klavye dilini, bölge dilini ve diller kısmını İngilizce yapınca pc baştan başlatın daha sonra konum açın cortana aktif iyi kullanımlar
çok iyi niyetlimiyim bilmiyorum ama belki şuan ki yapılarda bir sürü sorun varken cihaz için optimize edildiğinde sorunların çoğu gider inş, acaba olur mu anlamıyorum pc de genel olarak sorunsuz olarak kullanıyoruz bunu yapan aynı firma telefon için bu kadar zormu sistem geliştirmek sorunsuz

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Sabah 08.00 de %100 olan şarj şuan %78,doğru dürüst kullanmadım bile.
Bu 10.yapıda beni en çok rahatsız eden durumlar..sorunlar çıktıkça ekliyorum.
1-Şarj durumu(aynı zamanda da geç şarj oluyor)
2-Mağazada kitaplığım kısmı.
3-Arkada açık kalan uygulamaları tek tek kapatmak zorunda olmam..
4-Isınma sorunu.

Son düzenleme:

skynet

Üye
Açık olan uygulamaları tek seferde kapatma özelliği gelmeyecek herhalde

merlin19

merlin19

Üye
Windows logosuna basılı tutun bakın ne oluyor edg ile ne resim yükleniyor nede kopyalanıyor düzelecek derken hala bozmaya çalışıyorlar wp 8 bile bundan kat kat iyi idi benim gözümde bitti foto çekim kalitesine girmiyorum dahi wp 10 yapı 9 ile yapı 10 arasında dağlar kadar rezillik var

• Beğen
Tepkiler: serinaga
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Açık olan uygulamaları tek seferde kapatma özelliği gelmeyecek herhalde
Bu büyük bir eksiklik olur bence ve mantıklı bir açıklaması da olamaz sanırım.
İnsan şöyle düşünmeden de edemiyor,ben 8.1 den tp sürüme neden geçtim acaba, hani bazı özellikler ve yenilikler olurda onları daha önceden deneme ve kullanma merakından olursa bir mantığı var,öyle ahım şahım bir değişiklikte yok yeni özellik zaten yok,sahi ben w10 a neden geçtim:)

• Beğen
Tepkiler: merlin19
ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Sanal tuşlardaki titreşimi nasıl kapatıcaz bulamadım arkadaşlar

skynet

Üye
9. yapıdan sonra win10 saçmalığına noktayı koydum 8.1 ile mutlu mesut yaşıyorum :)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bu yapıda beklemede şarj çok iyi. 36 saatten fazladır şarjım bitmedi. Beklemede de ısınmıyor, normalde de ısınma azalmış.

• Beğen
Tepkiler: ishanemir, mami_61_29, sahanemir ve 2 diğerleri

Üst Alt