Arkadaşlar 10. betayı yükledim yaşadıklarımı yazmak istiyorum.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Telefonu bayağı bir doldurdum günlük kullanım için nasıl diye deneyebilmek için. şu aşamada sıkıntılı olsa da iş görüyor.
sorunlar şunlar.
mağazanın kendi içinde işleyişi çok yavaş kanser etme seviyesinde. arama yapıyorsun geç geliyor herşeye geç tepki veriyor falan. bu mağaza hiç mi düzelmeyecek diyor insan.
indirme yaparken telefonda bariz bi yavaşlama oldu.
edge bir önceki sürümde çok iydi. mağazada bulunmayan uygulamaları burda ki linkten yüklemek aynı şekilde insanı kanser ediyor. şuan açmak bile istemiyorum edge.
çok fazla uygulama yükledikten sonra bunları ana ekrana atarken bi yerden sonra kasılmalar oluyor ana ekrana kısayollar gelmiyor. telefonu kapatıp açınca falan geliyor.
göz atma ekranın bildirim takılı kalmıştı sonradan kendiliğinden gitti. göz atma ekranında ilk iki sıra haricinde atama olmuyor.
bu telefonu alma sebebim kamerasıydı şu aşamada arka kamera berbat çekim yapıyor. düzeltirler mi hiç zannetmiyorum. bir de 1520 de oıs donanım olarak destekli değil mi neden ayarlarda dijital olarak ayar var?? bu kameranın çekim kalitesi düzelmeyecek mi? bunun hakkında bir gelişme bişey yok mu açıklama falan?
pil önceki sürümde daha iydi şuan çok hızlı bitiyor.
grove müzikde yaşadığım bir sorun şarkılarımı telefona attım fakat. bazı şarkılarda karışıklık oldu şarkı ismi başka çalan şarkı başka. ayrıca şarkıları taraması çok uzun sürüyor. çıkınca tarama yapmıyor.
kilit ekranına iki kere tıklayın yukarı doğru aşağıdan hafif açık kalıyor. ekranı aşağı doğru kapatmıyor. arkadaş incelerken fark etti. ufak bi ayrıntı.
arama yaparken bir kaç yerde ş harfini kabul etmedi.
ekran görüntüsü çekiyorum whatsappdan atmak için ama önce galeriye girip o resmin oraya gelmesini beklemek zorunda kalıyorsun. ilk sürümden beri şu hatayı bile düzeltememişler.
bazı uygulamalar bazen tepki vermiyor ilk açıldığında atıyor. örnek wordu ilk açtım açılmadı attı sonra tepki vermedi kendiliğinde açıldı. ekranı tvye yansıtmaya çalıştım ilk seferde telefon yeniden başlattı sonra yansıttı.
bazı uygulamaların olmaması da çok can sıkıcı lumia panorama, lumia selfie, glance background, gestures beta, live lock screen beta, here city lens. böyle güzel uygulamalar hiç gelmeyecek mi merak ediyorum.
messasing skype beta mı ne vardı yükledim şuan çok kötü durumda geliştirilmesi lazım.
EDİT:
bir de şunları eklemek istiyorum üst mesaj da arkadaş reklam olayını söylemiş maxicepde o küçük çıkan reklamı kapatana kadar ne çekiyorum.
birde bugün minibüse bindim 100 liralık teyibe telefonu şarj olması için usbden bağladım. içindeki müzikleri okudu. bu bir
güvenlik açığımıdır? daha önce böyle olmuyordu diye hatırlıyorum.
beta bir işletim sistemi bunları yazacaksınız neden yüklüyorsunuz gibi şeyler söylemeyin. yükleyecek arkadaşlar görsünler diye yazdım.
evet bu sürüm günlük kullanımda iş görür. ama çok titizseniz yüklemeyin.
Sistem güzel olacak ama bu gidişle çok uzun sürecekmiş gibi. birşeyleri yaparken diğer tarafı bozuyorlar. geliştiricileri halen teşvik yok. oyun uygulama geliştirilmesi için.
bir telefonu beta bir işletim sistemi tanıtmak koca bir yazılım devi için ne kadar aciz bir durum göstergesidir.
bu sistemi böyle görünce 8.1de ki stabilite ve hızı yakalayamayacakmışız gibi geliyor.