Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

sahanemir

sahanemir

Üye
3uncu parti yazılımları da deneyebilirsiniz bolca var.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Takvim uygulaması live tile ı hareket etmiyo günü felan göstermiyor bi kaç güncelleme önce gösterirdi
Aktif olması için takvim uygulamasına giriş yapın + 'ya basarak gelen sayfaya rastgele bir etkinlik yazın, örneğin, bir sonraki güne "rastgele bir randevu veya hatırlatıcı bir kelime yazın" kapatın bu işlem sonucunda ana ekrandaki takvim uygulaması kutusuna o günkü tarih gelecektir.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
10. yapıyı L920'me yüklememin üzerinden daha bir gün geçti. Henüz işlerden fırsat bulup telefonu tam olarak toparlayabilmiş değilim. Hala daha arkaplanda Haritalar ve 30 küsür program yüklenmeye devam ediyor. Ara sıra yüklemelerin tamamını durdurup telefonu yeniden başlattım. Sağını solunu kurcaladım. Şu anki hali ile 9. yapının ilk bir haftası arasında pek fark hissettiğimi söyleyemem. Tabi ki daha erken, bakacağız. Hele telefon tam olarak bi otursun. Ben telefonu tam oturtamadan 11. yapı gelirmi bilemem. :P :D
Arkadaşlar sanki Edge'nin adres çubuğu üstte ve sekmeli halinin resimlerini paylaştılar. Bu yapıya ait miydi? Büyük ekranlar için mi? Yatay konum için mi? Yoksa hiçbiri mi? Bi açıklama rica ediyorum. :)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
10. yapıyı L920'me yüklememin üzerinden daha bir gün geçti. Henüz işlerden fırsat bulup telefonu tam olarak toparlayabilmiş değilim. Hala daha arkaplanda Haritalar ve 30 küsür program yüklenmeye devam ediyor. Ara sıra yüklemelerin tamamını durdurup telefonu yeniden başlattım. Sağını solunu kurcaladım. Şu anki hali ile 9. yapının ilk bir haftası arasında pek fark hissettiğimi söyleyemem. Tabi ki daha erken, bakacağız. Hele telefon tam olarak bi otursun. Ben telefonu tam oturtamadan 11. yapı gelirmi bilemem. [emoji14] :D
Arkadaşlar sanki Edge'nin adres çubuğu üstte ve sekmeli halinin resimlerini paylaştılar. Bu yapıya ait miydi? Büyük ekranlar için mi? Yatay konum için mi? Yoksa hiçbiri mi? Bi açıklama rica ediyorum. :)
1520'de öyle bildiğim kadarıyla. Bende hâlâ eskisi gibi Edge.

skynet

Üye
Finale yakın dedikleri kadar var mı :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Finale yakın dedikleri kadar var mı :)

9. yapıya göre daha iyi ama hâlâ kat edilmesi gereken çok yol var.
Kalan 1 aylık sürede yetiştirebilirler mi bilmiyorum.

Öncelikle sistemin final yapı öncesi epey bir makyaja ihtiyacı var.
Bu haliyle ordan burdan yamanmış kumaş parçası gibi yada sağdan soldan birleştirilmiş puzzle gibi duruyor.
Renk ve menülerde epey düzenleme yapılması gerek.
Öte yandan hala tam oturmamış ve aksayan sistem uygulamaları var.

Kısaca başlangıç menüsü, bildirim merkezi ve uygulama menüsü idare eder ama iç ve alt menülerin, ekranların, özelliklerin epey bir kozmik düzenlemeden geçmesi gerek.
Yani dışı fena değil ama iç organları darmadağınık şu an :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: bmw_m6, emz, suyunsesi ve 3 diğerleri
serinaga

serinaga

Üye
1520'de öyle bildiğim kadarıyla. Bende hâlâ eskisi gibi Edge.

Daha dün yükledim 10.yapıyı, L1520'ye. Ama Edge eskisi gibi, yan çevirsem de menüler üstte değil PC'deki gibi. Acaba bir ayarı mı var ki ? :allalla:

zaakaan

zaakaan

Üye
Daha dün yükledim 10.yapıyı, L1520'ye. Ama Edge eskisi gibi, yan çevirsem de menüler üstte değil PC'deki gibi. Acaba bir ayarı mı var ki ? :allalla:
Ayarlar>Sistem >Görüntü içerisinde boyut ayarlama var. Onu %175 yapınca olması lazım, bende oldu yani.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
merlin19

merlin19

Üye
Şarj olayı güzel şimdilik ama belirli aralıklar ile cihaz ya reset atıyor yada kapanıyor akşam şarja taktım yatarken sabah 7 de alarm çaldı kapattım biraz yatam dedim bi uyandım cihaz şarjda olduğu halde kapalı idi güç ve ses alçatmaya basılı tutup açtım akşamda bir kaç kez kendisi kapandı şarj konusu hariç bir cacık olmaz ☺ lm 930

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yazmayım yazmayım diyorum ama yazmadan da edemiyorum.
3 sene geçti hala varsayılan paylaşım seçenekleri arasında Bluetooth yok!
Taaa ilk çıkan akıllı telefonlarda bile bu seçenek vardı ve seçildiğinde (ayar kapalı olsa bile) bluetooth otomatik olarak açık hale geliyordu.

Bizde ise hala Bluetooth yok.
İlle de öncelikle gidip Bluetooth'u açacaksınız, ondan sonra seçenekler arasında görünecek!
Böyle aptallık olabilir mi!

Örneğin bir fotoğraf, müzik veya başka bir dosyayı bluetooth'la göndereceksiniz.
Tam "paylaş" diyorsunuz, bakıyorsunuz ki listede bluetooth yok.
E haydiii ordan gerisin geriye doğruca bluetooth'u açmaya. Önce açacaksın da, eşleştireceksin de, ondan sonra tekrar geri dönüp tekrar menüden paylaş deyip bluetooth'u öyle göreceksin. Bizim eşşek de sudan gelir o arada...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, bmw_m6, kaygisiz43 ve 9 diğerleri
emz

emz

Üye
Yazmayım yazmayım diyorum ama yazmadan da edemiyorum.
3 sene geçti hala varsayılan paylaşım seçenekleri arasında Bluetooth yok!
Taaa ilk çıkan akıllı telefonlarda bile bu seçenek vardı ve seçildiğinde (ayar kapalı olsa bile) bluetooth otomatik olarak açık hale geliyordu.

Bizde ise hala Bluetooth yok.
İlle de öncelikle gidip Bluetooth'u açacaksınız, ondan sonra seçenekler arasında görünecek!
Böyle aptallık olabilir mi!

Örneğin bir fotoğraf, müzik veya başka bir dosyayı bluetooth'la göndereceksiniz.
Tam "paylaş" diyorsunuz, bakıyorsunuz ki listede bluetooth yok.
E haydiii ordan gerisin geriye doğruca bluetooth'u açmaya. Önce açacaksın da, eşleştireceksin de, ondan sonra tekrar geri dönüp tekrar menüden paylaş deyip bluetooth'u öyle göreceksin. Bizim eşşek de sudan gelir o arada...
Sakin ol Özgür abi haklısın bunun gibi şeylere girersek varya daha neler var :(

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Sakin ol Özgür abi haklısın bunun gibi şeylere girersek varya daha neler var :(

Ya deli olmamak elde değil.
3 sene geçti hala 2000'li yılların başındaki "bluetoothla paylaş" özelliğini koymadılar şu seçenekler arasına.
Hayır W10M henüz test aşamasında anladık da, WP8.1'de de yok ki arkadaş, böyle saçmalık olabilir mi...
Seçeneği oraya koyarsın, kullanıcı seçince bluetooth otomatik olarak açık duruma gelir.
Bunu yapmak o kadar zor bir şey mi!

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
bende de çalışıyor kaldırılmadı zaten 8.1e dönünce vardı 10a güncelledim sonra da sıfırladım açtığmda yüklüydü
8.1 de iken standart veya olması gereken uygulamalar(sistemle ilgili) yüklendikten sonra
ve yine gözatma ekranı, ekran ayarları, çift tıklama ile açılma, gezinti tuşlarını kullanırken ses-çıkması veya çıkmaması gibi ayarları yaptıktan sonra Win 10 mobile nin yeni yapılarına geçiş yapmakta fayda var, yoksa sonradan sıkıntı olabiliyor..
Örneğin bazı durumlarda diyelim ki Lumia Camera 8.1 de o an yüklü değil ve siz w1n mobile 10 a geçtiniz.. Bakıyorsunuz Lumia Camera yok ve siz Mağazadan dahi yükleyemiyorsunuz..
Bunların yanında Sim Pin Kodu ile açmanın da yüklenmeden önce iptal edilmesinde yarar var.

erhanercan

erhanercan

Üye
bende de çalışıyor kaldırılmadı zaten 8.1e dönünce vardı 10a güncelledim sonra da sıfırladım açtığmda yüklüydü
Yeni yapıda yok o yüzden sordum ok
Ya bu edgeden maxiecepe çıkan salak Reklamlar yüzünden rahat forumda dolaşamıyorum kafayı yicem bu ne lan

• Beğen
Tepkiler: Dexter Morgan

rcxy

Üye
Ayarlar>Sistem >Görüntü içerisinde boyut ayarlama var. Onu %175 yapınca olması lazım, bende oldu yani.
Sen diyince denedim ben de şimdi. Böyle çok güzelmiş, bir de favorites bar dakileri pc deki gibi çubuk şeklinde ekleseler daha güzel olacak.

• Beğen
Tepkiler: zaakaan ve erhanercan
csH

csH

Üye
Yeni yapıda yok o yüzden sordum ok
Ya bu edgeden maxiecepe çıkan salak Reklamlar yüzünden rahat forumda dolaşamıyorum kafayı yicem bu ne lan
en alttan görünümü opera mini yap o zaman çok fazla reklam çıkmıyor.
ben de yeni yapıyı kullanıyorum 9. yapıdaydım 10. yapıya geçmek için 8.1e döndüm sonra 10. yapıya güncelledim güncelleme işlemi bittikten sonra sıfırladım açtığımda here drive+ yüklüydü ve çalışıyor ama here maps çalışmıyor bende de

erhanercan

erhanercan

Üye
Hmm bende sıfırlayınca here drive yüklü değildi aman neyse düzeltirler sanırım

Üst Alt