Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Her yapıda bazı şeyler düzelecek sistem performansı artacak diyoruz . bu sefer sağlam olanlar kafayı yiyor. Acaba mühendisler kafayı çektikten sonra mı işe geliyorlar
Bizi diğer işletim sistemlerine yönlendirmeye çalışıyorlar gibi, bize bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar sanki

• Beğen
Tepkiler: symbianbelle ve YasirTaHazal

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Bu gidişle gidiciyim ben

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Arkadaşlar henüz yolun başında olan microsoft a karşı sabırlı olmaz isek,
Hem hatalı iş yapmış oluruz, hem de karşı tarafa iş yapma fırsatı vermemiş oluruz.
Unutmayalım ki bu bir Teknik Preview sürümü.
Tekliflerimizi yapalım, eleştirilerimizi, önerilerimizi ortaya koyalım.
Buna göre şekillensin, sonuca gelinsin. İşte o zaman son sözümüzü söyleyelim, kızalım, bağıralım. ve yolumuz nereyse oraya gidelim.
Belki de şu anda microsoft ta bu konuyla ilgili bir değil birkaç ekip birden çalışıyor. ve bu ekiplerce ortaya konulan çalışma kısıtlı da olsa hatalı da olsa denemeye açılıyor.
Şayet bir kaç ekip çalışmasa bir yapı içindeki sorun sonraki yapıda düzelmiş olur,
bir yapı içindeki türkçeye çevrilmiş menü, sonraki yapıda ingilizce görünmez.
Bunun anlamı şu en güzeli, en iyiyi bulmaya çalışıyorlar. Tek bir ekibin ilerlemeye kapalı gözüyle işe bakmıyorlar.
Ayrıca, cep telefonunu kullanırken ekranda ğördüğünüz uygulamaların altında binlerce kod çalışıyor. Bunlardan bir tanesinin en küçük bir yerinde hatalı bir if-else şeklinde eksik bir komut olsa hiç olmadık yerde sorun çıkarabiliyor. Bu sorun da microsoft içi deneme aşamasında ortaya çıkmıyor, sahaya sürülünce çıkıyor. Çünkü işin içinde tek tek telefon, tek bir yapı yok.
Eski nokiadan kalma kodlar ve cep telefon modelleri de var, microsoft un sonradan ortaya sürdüğü modellerde var.
Birinin üzerinde fiziki menü olduğu gibi, diğerinin üzerinde sanal menü var. Tüm bunların içerisindeki farklı donanımlarda ayrı.
Meseleyi diğer şirketlerle karşılaştırmayalım. Onlar emekleye emekleye bu güne geldiler. Hatta kimileri de yarıştan çekildi.
Şimdi microsoft yılların tecrübeli kurtları arasında sahaya çıktı. O'nun sistemini ve modellerini seviyoruz ki onlar şu anda elimizde duruyor. Öyle ise bekleyelim ve o'na biraz fırsat verelim.

• Beğen
Tepkiler: cadde19, BLasTeaR ve sahanemir
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Hem hatalı iş yapmış oluruz, hem de karşı tarafa iş yapma fırsatı vermemiş oluruz.
Buna göre şekillensin, sonuca gelinsin. İşte o zaman son sözümüzü söyleyelim, kızalım, bağıralım. ve yolumuz nereyse oraya gidelim.
Belki de şu anda microsoft ta bu konuyla ilgili bir değil birkaç ekip birden çalışıyor. ve bu ekiplerce ortaya konulan çalışma kısıtlı da olsa hatalı da olsa denemeye açılıyor.
Şayet bir kaç ekip çalışmasa bir yapı içindeki sorun sonraki yapıda düzelmiş olur,
Bunun anlamı şu en güzeli, en iyiyi bulmaya çalışıyorlar. Tek bir ekibin ilerlemeye kapalı gözüyle işe bakmıyorlar.
Ayrıca, cep telefonunu kullanırken ekranda ğördüğünüz uygulamaların altında binlerce kod çalışıyor. Bunlardan bir tanesinin en küçük bir yerinde hatalı bir if-else şeklinde eksik bir komut olsa hiç olmadık yerde sorun çıkarabiliyor. Bu sorun da microsoft içi deneme aşamasında ortaya çıkmıyor, sahaya sürülünce çıkıyor. Çünkü işin içinde tek tek telefon, tek bir yapı yok.
Eski nokiadan kalma kodlar ve cep telefon modelleri de var, microsoft un sonradan ortaya sürdüğü modellerde var.
Birinin üzerinde fiziki menü olduğu gibi, diğerinin üzerinde sanal menü var. Tüm bunların içerisindeki farklı donanımlarda ayrı.
Meseleyi diğer şirketlerle karşılaştırmayalım. Onlar emekleye emekleye bu güne geldiler. Hatta kimileri de yarıştan çekildi.
Şimdi microsoft yılların tecrübeli kurtları arasında sahaya çıktı. O'nun sistemini ve modellerini seviyoruz ki onlar şu anda elimizde duruyor. Öyle ise bekleyelim ve o'na biraz fırsat verelim.
Abi eylülde bitirecekti hani böyle mi bitiyor ? 7 ayda insan hiç mi bir şey yapamaz bıraksınlar win10u 8.1i geliştirsinler bence

enessrsy

enessrsy

Üye
Dün İstanbul'dan Aydın'a gitmek üzere yola çıkmadan önce telefonu şarj ettim. Arabaya binmeden 2dk önce %100 iken fişten alıp yola çıktım. 5 dakika sonra whatsapp mesajı geldi ve mesajı açtığımda telefon kapandı, açmaya çalıştığımda şarjın %14e düştüğünü gördüm, sonra 10 dakika içinde kapandı zaten. Evet TP sürüm şarjı sömüyürou ama problemin bataryada olma olasılığı nedir sizce?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Abi eylülde bitirecekti hani böyle mi bitiyor ? 7 ayda insan hiç mi bir şey yapamaz bıraksınlar win10u 8.1i geliştirsinler bence
Geçenlerde anlattım. Nasrettin hoca 'nın oğlu ile eşeğe binme sınavı diye.
Ne yaparsa yapsın hiç kimseye yaranamamak gibi bir şey.
Belki de bu konuda hiç birimizin tahmini doğru değil.
İşin aslını bilmediğimiz için sonuçta yorum yapıyoruz.
Cep telefonu ve sistem yazılımı ile ilgili elbette sorunlar var.
Belki de(yine yoruma girdim) windows 10 Mobile yazılımını bitirdikten sonra sahaya girecekler ama tam girecekler.
Ama bir şey var ki o konuda haklısın.. Kitlileri enforme etme konusunda büyük eksiklikleri var.
Zaten bu kızgınlıklar ve öylemi, böylemi diye yorumlar da hep bu enformasyon eksikliğinden kaynaklanıyor.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Şimdi hocam ben 2 senedir bekliyorum, şans veriyorum ki ben geç başladım WP'ye.

Global bir firmada IT leader olarak çalışıyorum, 2009'dan beri MCPD,MCSE'yim. Kodlamanın zorluğunu da, istenilince yapılmasını da bilirim tavsiye almak istemiyorum belirteyim. Kolaysa sen yaz o zaman diyenlere de cevap vermiyorum, benim işim değil, işi olanın yapması gerekli.

Şahsi görüşüm çok yavaş ilerlediği, WP'de durmak zorunda değilim, istediğim an geçerim istediğim sisteme.

Sadece WP'yi ve microsoft'u seviyorum, sevdiğim için kalıyorum ve sert eleştiriyorum.

Ben zaten kalacağım WP'de sıkıntı yok WP8'deyim, denim sürümü. işimi görüyor sonuçta.

Ancak gönül isterdi ki lider bir sistemde duralım, TP kullanırken avantajlı olalım.

Herşeyin hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, sahanemir, ArMaGeDdOn_87 ve 2 diğerleri
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Şimdi hocam ben 2 senedir bekliyorum, şans veriyorum ki ben geç başladım WP'ye.
Global bir firmada IT leader olarak çalışıyorum, 2009'dan beri MCPD,MCSE'yim. Kodlamanın zorluğunu da, istenilince yapılmasını da bilirim tavsiye almak istemiyorum belirteyim. Kolaysa sen yaz o zaman diyenlere de cevap vermiyorum, benim işim değil, işi olanın yapması gerekli.
Şahsi görüşüm çok yavaş ilerlediği, WP'de durmak zorunda değilim, istediğim an geçerim istediğim sisteme.
Sadece WP'yi ve microsoft'u seviyorum, sevdiğim için kalıyorum ve sert eleştiriyorum.
Ben zaten kalacağım WP'de sıkıntı yok WP8'deyim, denim sürümü. işimi görüyor sonuçta.
Ancak gönül isterdi ki lider bir sistemde duralım, TP kullanırken avantajlı olalım.
Herşeyin hayırlısı
zaten bu düşünceler kişiseldir. İnsan her türlü davranışın çıktığı bir canlı değil midir?
Kimisi sabırlı, kimisi sabırsız, kimisi kavgalı, kimisi hiç ses çıkarmayan olacak.
Ben bugün sabırlı olacağım, yarın sabırsız olacağım. Hayatın güzelliği ve anlamı da bu değil mi?
Bir düşünce adamı der ki
"Tartışan iki insan aynı graniti yontan iki heykeltraştır. Hedefi ayrıştırmak değil, birleştirmektir bu kavganın. Parçadan bütüne, karanlıktan aydınlığa geçiştir. Yanıldığını kabul etmek yeni bir gerçeğin fethiyle aydınlanmaktır.". Eski dilde yazılmış günümüz türkçesine çevirdiğim için biraz cümle düşüklüğü oldu. : ( (

• Beğen
Tepkiler: sahanemir
Rainesto

Rainesto

Üye
O kadar uzun zamandır preview kurmuyorum ki unutmuşum bu sürümü kurunca dosyalarım ve uygulamalarım gitmiyor demi :D

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

skynet

Üye
Hangi sürümde gidiyordu ki

Rainesto

Rainesto

Üye
Hangi sürümde gidiyordu ki
hocam win10 ilk çıktığında kaçak kuruyorduk onda kurdum en son emin olamadığım için sordum neyse işimi garantiye alayım yedekleme yapayım

skynet

Üye
hocam win10 ilk çıktığında kaçak kuruyorduk onda kurdum en son emin olamadığım için sordum neyse işimi garantiye alayım yedekleme yapayım
Bu zamana kadar kurduğum hiç bir ön izlemede bu sorunla karşılaşmadım ama bekleyin bugün yarın yayınlanacak sürümü yükleyin

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
Rainesto

Rainesto

Üye
Bu zamana kadar kurduğum hiç bir ön izlemede bu sorunla karşılaşmadım ama bekleyin bugün yarın yayınlanacak sürümü yükleyin
artık canıma tak etti twitter uygulaması işim yokken şimdi geçmeyi düşünüyorum fastı mı tavsiye edersin slowu mu arasında pek fark var mı ?

skynet

Üye
artık canıma tak etti twitter uygulaması işim yokken şimdi geçmeyi düşünüyorum fastı mı tavsiye edersin slowu mu arasında pek fark var mı ?
Slowu hiç denemedim ama zaten yeni gelecek olan yapıda fast ile gelecektir muhtemelen o yüzden fast seçeneği ile yükleyin.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Rainesto

Rainesto

Üye
  • Beğen
Tepkiler: skynet
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Geçenlerde anlattım. Nasrettin hoca 'nın oğlu ile eşeğe binme sınavı diye.
Ne yaparsa yapsın hiç kimseye yaranamamak gibi bir şey.
Belki de bu konuda hiç birimizin tahmini doğru değil.
İşin aslını bilmediğimiz için sonuçta yorum yapıyoruz.
Cep telefonu ve sistem yazılımı ile ilgili elbette sorunlar var.
Belki de(yine yoruma girdim) windows 10 Mobile yazılımını bitirdikten sonra sahaya girecekler ama tam girecekler.
Ama bir şey var ki o konuda haklısın.. Kitlileri enforme etme konusunda büyük eksiklikleri var.
Zaten bu kızgınlıklar ve öylemi, böylemi diye yorumlar da hep bu enformasyon eksikliğinden kaynaklanıyor.
Abi sen haklısın evet zor iş ama win10un başına 10 kişi koysalar 7ayda neler yaparlar ama benim fikrim Ms Windows 10 mobile ile ilgilenmiyor.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Abi sen haklısın evet zor iş ama win10un başına 10 kişi koysalar 7ayda neler yaparlar ama benim fikrim Ms Windows 10 mobile ile ilgilenmiyor.
İnşallah yanılırız.
Seni bilmem ama 10 sene sonra da olsa en fazla 8.1 ile yetinirim.
Nedense diğerlerine ısınamadım.

Rainesto

Rainesto

Üye
İnşallah yanılırız.
Seni bilmem ama 10 sene sonra da olsa en fazla 8.1 ile yetinirim.
Nedense diğerlerine ısınamadım.
aynı şekilde bende ısınamadım ama uygulamalara dayanamaz oldum artık instagram rezalet 6tag var ondada reklamlar video yükleme sınırı var android ve iosta bedava olan bir özelliğe para vermek istemiyorum twitter uygulamasıda çok eksik alternatifleri bile eksik mağazada video yükleyebilen hiçbir twitter istemcisi yok

yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
Bence bizim verdiğimiz değeri ms vermiyor windows mobile

• Beğen
Tepkiler: symbianbelle ve Rainesto

gkhntlbs

Üye
Bu akşam gelme ihtimali yüksek diyorlar 8 gibi gelir herhalde?

Üst Alt