Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

braayn

braayn

Üye
Kulaklığı takınca telefonu titreşime al.Sonrasında her çıkarıp taktığında telefon titreşim moduna geçer ve titreşim işareti görünür.sende kulaklığı algılayıp algılamadığını anlarsın :)
o işi manuel ben yapacaksam elimdeki telefonun akıllı sıfatı kayboluyor. . . :) sen öyle kullanıyorsan akıllıca birşey yapıyorsun demektir.

• Beğen
Tepkiler: BomberMAn_01 ve ceza87

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
o işi manuel ben yapacaksam elimdeki telefonun akıllı sıfatı kayboluyor. . . :) sen öyle kullanıyorsan akıllıca birşey yapıyorsun demektir.
Görsellik konusunda veya tamamen sadelik konusunda her ikisinin de ortasını bulmak lazım.
Çünkü tamamen sadelikte bir akıllı telefona yakışmıyor.
Tamamen görselliğin hakim olduğu, animasyonların top koşturduğu bir ortam da yakışmıyor.
Şu andaki Windows 10 Mobile TP sürümlerinden anlaşılan ve görülen o ki microsoft'ta görselliğe önem verme yoluna girmiş.
Kararlı sürümü ya da bir iki yapı sonrasına bakmak lazım.
Aşırıya kaçılmaması ve kendisi olması, kendisini kaybetmemesi, android kopyası olmaması koşulu ile görselliğe evet..

• Beğen
Tepkiler: ON9, OnurYurdakul ve sahanemir

emir1888

Üye
parola ekranında kaldım :/ yazıyom yazıyom ne hatalı diyo, ne tuşları açıyo, resetledim çözülmedi.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Bu Perşembe'e gelir mi?
parola ekranında kaldım :/ yazıyom yazıyom ne hatalı diyo, ne tuşları açıyo, resetledim çözülmedi.
Sim Şifresinden söz ediyorsanız..
Başka bir telefona sim kartını taktıktan sonra sim şifresi ile açılmayı iptal ederek kurtulabilirsiniz..

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Gelsin gelsin, İnternetimi paylaşamamak gibi bir seçenekten yoksun olmak ile sessiz saatlerin yanıp sönmesi beni çok üzüyor : ) )

• Beğen
Tepkiler: sahanemir ve skynet

skynet

Üye
W10 finale kadar hep TP sürümü olarak mı devam edecek ?

emir1888

Üye
Bu Perşembe'e gelir mi?

Sim Şifresinden söz ediyorsanız..
Başka bir telefona sim kartını taktıktan sonra sim şifresi ile açılmayı iptal ederek kurtulabilirsiniz..
sim değilmiş, parolaymış, orayı geçtim, yaklaşık 1 saattir başlanıç ekranını bekliyorum, sizce normal mi? :D :O

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
sim değilmiş, parolaymış, orayı geçtim, yaklaşık 1 saattir başlanıç ekranını bekliyorum, sizce normal mi? :D :O
Windows Mobile 10 TP yi yükledikten sonra
ilk anlarda telefon arka planda önemli sistem ayarlarını yapmakta ve bunun yanında da güncelleştirmeler yapmaktadır.
Bu nedenle de telefon kasar ve bu işlemler bittikten kısa zaman sonra da kendine gelir.
Bu işlemler sırasında güncelleştirmeler her bittiğinde telefonu kapatıp açmanızda yarar var(Tıpkı Windows gibi)
Bu nedenden dolayı telefonu fazla kurcalamayın..Bekleyin..
Yaklaşık yarım saat veya 1 saat geçtikten sonra yine başlangıç ekranı gelmiyor ise
GÜÇ + Ses kısma tuşlarına aynı anda sürekli basılı tutun ve telefondan elinize titreme gelene kadar bekleyin
telefon kapanıp açılacaktır ve açıldıktan sonra yine başlangıç ekranı gelmiyor ise
1- ayarlara girebiliyor iseniz Hakkında yazarak o menüye giriş yaptıktan sonra telefonu sıfırla yı çalıştırınız
veya bu mümkün görülmüyor ise
2- telefonu tamamen kapattıktan sonra tuş kombinasyonlarıyla telefonu sıfırlayınız..
bu işlemden sonra yüklemiş olduğunuz 8 nci yapı yeniden yüklenir ve kullanabileceğiniz hale gelir.

emir1888

Üye
Windows Mobile 10 TP yi yükledikten sonra
ilk anlarda telefon arka planda önemli sistem ayarlarını yapmakta ve bunun yanında da güncelleştirmeler yapmaktadır.
Bu nedenle de telefon kasar ve bu işlemler bittikten kısa zaman sonra da kendine gelir.
Bu işlemler sırasında güncelleştirmeler her bittiğinde telefonu kapatıp açmanızda yarar var(Tıpkı Windows gibi)
Bu nedenden dolayı telefonu fazla kurcalamayın..Bekleyin..
Yaklaşık yarım saat veya 1 saat geçtikten sonra yine başlangıç ekranı gelmiyor ise
GÜÇ + Ses kısma tuşlarına aynı anda sürekli basılı tutun ve telefondan elinize titreme gelene kadar bekleyin
telefon kapanıp açılacaktır ve açıldıktan sonra yine başlangıç ekranı gelmiyor ise
1- ayarlara girebiliyor iseniz Hakkında yazarak o menüye giriş yaptıktan sonra telefonu sıfırla yı çalıştırınız
veya bu mümkün görülmüyor ise
2- telefonu tamamen kapattıktan sonra tuş kombinasyonlarıyla telefonu sıfırlayınız..
bu işlemden sonra yüklemiş olduğunuz 8 nci yapı yeniden yüklenir ve kullanabileceğiniz hale gelir.
dili ingilizce bölgeyi abd yaptım, wifiye sürekli bağlı, yaklaşık 1,5 saat oldu ve hala başlangıç ekranı gelmedi..peki dediğiniz gibi sıfırlama yaparsam verilerim kaybolur mu?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Veriler derken neleri kast ediyorsunuz?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
mesajlar, ayarlar, uygulamalar.. bi de whatsapp ve skype bildirimleri gelmişti yarım saat önce kadaar.
size bu konuda net cevap verilebilmesi için bu konuyla ilgili damdan düşen birisi olması lazım..
Ancak, sanıyorum sıfırlama yaparken sistem size soruyor..
Yine de emin olamıyorum, çünkü bilgilerinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu bilemiyorum..
Aslını sorarsanız Teknik Yapıya bir şekilde bulaşmış olmak, bir çok riski de göz önüne aldığınızı gösteriyor..

emir1888

Üye
3. yapıda yüklemiştim daha önce böyle olmamıştı hiç, daha farklı sorunlar vardı ama en azından başlangıç ekranı vardı ;) bunlar düzelteceğine daha da batırıp öyle veriyo sanırım güncellemeleri :) kamera var, fotoğraflara da girdim, ayarlara da girebiliyorum, hatta gelen bildirimlerden uygulamalara da girebiliyorum ama başlangıç ekranı yok :D

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
3. yapıda yüklemiştim daha önce böyle olmamıştı hiç, daha farklı sorunlar vardı ama en azından başlangıç ekranı vardı ;) bunlar düzelteceğine daha da batırıp öyle veriyo sanırım güncellemeleri :) kamera var, fotoğraflara da girdim, ayarlara da girebiliyorum, hatta gelen bildirimlerden uygulamalara da girebiliyorum ama başlangıç ekranı yok :D
Daha önceden bu sorunla ilgili bazı arkadaşların
Geri tuşuna basarak Başlangıç ekranını getirdiklerini..
veya uygulamalar ekranında iken Başlangıç ekranı tuşuna basarak geti getirdiklerini..
Bazılarının da Bildirimleri açmaya çalışır gibi yapıp bildirim ekranının geldiğini ve o ekranda iken yine BAŞLANGIÇ ekranı tuşuna basarak geri getirdiklerini okumuştum..
diğer yandan da arada bir telefonu kapatıp tekrar aç belki kendine gelir.
8 nci yapıyı ben sorunsuz olarak kullanıyorum(İnternet paylaşımı yapılmıyor ve sessiz saatler yanıp sönüyor) dışında..
Yani günlük kullanıma uygun..
Ancak, bazı telefon modelleri sanki olumsuz tepki veriyor..
Önceki yapılara göre daha iyi... Daha hızlı, daha stabil..

emir1888

Üye
veya uygulamalar ekranında iken Başlangıç ekranı tuşuna basarak geti getirdiklerini..
Bazılarının da Bildirimleri açmaya çalışır gibi yapıp bildirim ekranının geldiğini ve o ekranda iken yine BAŞLANGIÇ ekranı tuşuna basarak geri getirdiklerini okumuştum..
8 nci yapıyı ben sorunsuz olarak kullanıyorum(İnternet paylaşımı yapılmıyor ve sessiz saatler yanıp sönüyor) dışında..
sizde haklısınız, benim telefonda çalışmaması sistemin hatası değil, herhangi bi güncelleme falan yapıyo olsa bu kadar sürmez, ben sıfırlama işlemini yapsam iyi olcak sanırım artık, hafıza kartını çıkartıp mı yapayım, takılı kalsın mı ?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
sizde haklısınız, benim telefonda çalışmaması sistemin hatası değil, herhangi bi güncelleme falan yapıyo olsa bu kadar sürmez, ben sıfırlama işlemini yapsam iyi olcak sanırım artık, hafıza kartını çıkartıp mı yapayım, takılı kalsın mı ?
Bazı arkadaşların bunu önerdiğini de hatırlıyorum..
ANcak, hafıza kartına içine kurduğunuz uygulamalar var ise ve bunlar sizin için önem arz etimyor ve tekrar kurabilirim diyorsanız çıkarın.
Ve yine hafıza kartı içerisinde sistemi etkileyen bir şey yok ise bu durumda da çıkarın..
Sıfırlama yaparken sistemin size yönelteceği soruları dikkatli okuyun lütfen..
Sanıyorum bu sıfırlamadan sonra sorununuz düzelecek..
Ancak şunu dikkat edin.. Telefon kurulma işleminden sonra ilk açılışında en az yarım saat telefona hiç dokunmayın, bırakın kendine gelsin..
Güncellemeleri yapsın, sistem ayarlarını yapsın..
Sadece wifi bağlantısını kontrol edin ki dış bağlantıyla gerekli sistem güncellemelirini yapsın, onun dışında hiç bir ayarıyla oynamayın şimdilik hiç bir şeyi siz manuel olarak yüklemeyin.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben 1520 de 8.yapıyı neredeyse sorunsuz olarak 1 gün kullandım,sonra telefonu kapatıp açmam gerektiğin de ise başlangıç ekranı gelmez oldu belki 1-1.5 saat sonra geldi ekran.şurada yazılan tüm önerileri belkide denemişimdir ama nafile.bende tekrar o sıkıntıyı yaşamamak için 8.1 e geri döndüm.

emir1888

Üye
Ben 1520 de 8.yapıyı neredeyse sorunsuz olarak 1 gün kullandım,sonra telefonu kapatıp açmam gerektiğin de ise başlangıç ekranı gelmez oldu belki 1-1.5 saat sonra geldi ekran.şurada yazılan tüm önerileri belkide denemişimdir ama nafile.bende tekrar o sıkıntıyı yaşamamak için 8.1 e geri döndüm.
şuan pc yok, 8.1 e geri dönemem demi?

Üst Alt