Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Raskoln

Raskoln

Üye
Turkcelltv apk nerden bulabiliriz?

YkPkY

YkPkY

Üye
Arkadaşımızın bu mesajına dikkat ediniz.
Durum aynen söylediği gibi.

Telefonu kapatıp açtığınızda yada soft reset vb şekilde yeniden başlattığınızda Ayarlar'dan geliştirici seçenekleri kısmına tekrar girilemiyor.

Girmeye çalıştığınızda sizi başlangıç ekranına atıyor ve eylem merkezindeki ayar kısayollarının hepsi birden sürekli yanıp sönüyor.

Esasen ayarların içeriği yine bıraktığınız gibi (açıksa açık, kapalıysa kapalı) duruyor ancak hepsi birden sürekli yanıp söndüğü için hangisi açıktı, hangisi kapalıydı takip edemiyorsunuz. Yanıp sönenlerin üzerine bastığınızda da herhangi bir şey olmuyor, yanıp sönmeye devam ediyor.

Kısacası ayar kısayolları kullanılmaz hale geliyor. Bir ayarı açık yada kapalı hale getireceğiniz zaman manuel olarak ayarlar menüsüne gidip tek tek değiştirmek zorundasınız.

Ayrıca geliştirici seçenekleri açılmadığı ve eşleme kodu vs'de alınamadığı için yeni apk'lar da yükleyemezsiniz.
Bilgisayarda komut merkezinden aynı işlemlerle telefona bağlanmaya çalıştığınızda error alırsınız.

Tek çözüm sıfırlamak gibi görünüyor.

Ancak ben şimdilik sıfırlamadım.
Sonuçta yükleyeceğim apk'ların hemen hepsini yükledim :D
Şimdi sil baştan uğraşamam.
Ayar değiştirmem gerekirse, ayarlara gider değiştiririm artık 8. yapı gelene kadar.
Bu hafta içi 8. yapıyı yüklediğimde de düzelmezse artık o zaman sıfırlarım.

Herkese iyi pazarlar.
ben soft reset attım hiçbir sıkıntı yok.uygulamalarda çalışıyor

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
clash of clans düzeldi m,?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
About time we got a Windows 10 Mobile build 1051x maybe next week

:eller:

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, sfgnrl, zaakaan ve 8 diğerleri
wpfurkan

wpfurkan

Üye
inşallah xiaomi mi4 için gelecek rom'u da verirler bu hafta. xda forumunda m8'e w10 portlayabilmek için o dosyaları bekliyorlar.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Bilgisayar ve internet farklı bir çağın başlangıcı ise
Bu Android uygulamalarını apk üzerinden çalıştırma( portlatma ) olayı da o dünyada farklı bir çağın aralanması gibi.. Abartmıyorum değil mi?
Şimdi anlaşılıyor Microsoft'un neden bu kadar beklediğini..

ve ilk kez yeni bir yapının geleceğiyle ilgili heyecanlı bekleyiş yerini apk dosyalarıyla çalıştırma işine bıraktı..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve skynet
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Yeni yapı adım gibi gelse de uygulamaları da portlayıp kullansak birlikte ya :D

• Beğen
Tepkiler: zaakaan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

skynet

Üye
8.1 içimi kararttı biran önce gelse de kursam

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ek olarak geliştirici seçeneklerine girilmediği durumlarda Windows Phone 8 SDK lite ile cihazı unregister ettiğiniz takdirde tekrar geliştirici seçeneklerine girilebiliyor @bulutsuzgece

Denedim, sonuç olumlu :oke:
SDK Lite zaten arşivimde vardı. Hemen kurup unregister ettim, geliştirici ayarları girilebilir hale geldi.
Ayar kısayollarının düzelmesi içinse, unregister işleminin ardından bir kez kapatıp açmak yeterli.

• Beğen
Tepkiler: sahanemir ve sfgnrl

fnldstntn

Üye
Bilgisayar ve internet farklı bir çağın başlangıcı ise
Bu Android uygulamalarını apk üzerinden çalıştırma( portlatma ) olayı da o dünyada farklı bir çağın aralanması gibi.. Abartmıyorum değil mi?
Şimdi anlaşılıyor Microsoft'un neden bu kadar beklediğini..

ve ilk kez yeni bir yapının geleceğiyle ilgili heyecanlı bekleyiş yerini apk dosyalarıyla çalıştırma işine bıraktı..
Bunun portlama ile alakası yok, sadece uygulamalar Android emulatör üzerinde çalıştırılıyor...Bunu hali hazırda Sailfish OS ve Blackberry 10 OS te yapabiliyor bukadar abartmaya gerek yok... Bu yöntem uzun zamandır farklı şeyler için de kullanılıyor mesela PPSSPP uygulaması ile Psp oyunlarını PC ve birçok mobil işletim sisteminde çalıştırabilmek gibi...

• Beğen
Tepkiler: sahanemir
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bunun portlama ile alakası yok, sadece uygulamalar Android emulatör üzerinde çalıştırılıyor...Bunu hali hazırda Sailfish OS ve Blackberry 10 OS te yapabiliyor bukadar abartmaya gerek yok... Bu yöntem uzun zamandır farklı şeyler için de kullanılıyor mesela PPSSPP uygulaması ile Psp oyunlarını PC ve birçok mobil işletim sisteminde çalıştırabilmek gibi...
katılıyorum. şuan emülatör üzerinden çalıştırmak wp metro arayüzü mantığına ters bir durum. kutucukların şeffaf yapılabiliyormu deneyenler bahsetmemiş. ayrıca kutucuklarda live tile özelliğide yoktur. uygulamaları emülatör ile çalıştırıcak olduktan sonra wp kullanmanın zaten bir mantığı yok gider android alırım. geçici bir çözüm olabilir ama kalıcı olması durumunda faydadan çok zarar vereceği kanaatindeyim. zaten bir türlü gelmek bilemeyn yeni yapılar ve pahalı cihazlar can sıkıcı olmaya başladı bu emülatör olayıda benim kafama açıkçası hiç sarmadı. android cephesinde snap 800lü cihazlar 1000tl lerde dolaşırken ben hala snap 400 lü l 830da indirim bekliyorum. yeni gelecek cihazlarda eminim uçuk kaçık fiyatlardan çıkacaktır. ms apple ile rekabet etmek istiyorsa ha ozaman zaten benim wp de durmamın anlamı yok çünkğ benim bütçem iphoneluk değil. yok android ile rekabet etmek istiyorsa saçma sapan politikalarından vaz geçip artık wp ye önem vermeye başlasa iyi olur yoksa aha adam gibi bir işletim sistemi yokken kimse bu sisteme uygulama falan geliştirmez. yap sistemini ve reklamını kır fiyatlarını biraz al pazardan %15-20 pay ondan sonra at koşturursun zaten ama bu gidişle bu kafa ile %5 pazar payını bile bulamayacak. hala modası geçmiş pc tarafına eğiliyor millet sanki çok bekliyordu win 7 den win 10a geçelim diye nolurdu önce telefona öncelik verip pc tarafını ağırdan alsa anlamadım gitti.

• Beğen
Tepkiler: fnldstntn
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
katılıyorum. şuan emülatör üzerinden çalıştırmak wp metro arayüzü mantığına ters bir durum. kutucukların şeffaf yapılabiliyormu deneyenler bahsetmemiş. ayrıca kutucuklarda live tile özelliğide yoktur. uygulamaları emülatör ile çalıştırıcak olduktan sonra wp kullanmanın zaten bir mantığı yok gider android alırım. geçici bir çözüm olabilir ama kalıcı olması durumunda faydadan çok zarar vereceği kanaatindeyim. zaten bir türlü gelmek bilemeyn yeni yapılar ve pahalı cihazlar can sıkıcı olmaya başladı bu emülatör olayıda benim kafama açıkçası hiç sarmadı. android cephesinde snap 800lü cihazlar 1000tl lerde dolaşırken ben hala snap 400 lü l 830da indirim bekliyorum. yeni gelecek cihazlarda eminim uçuk kaçık fiyatlardan çıkacaktır. ms apple ile rekabet etmek istiyorsa ha ozaman zaten benim wp de durmamın anlamı yok çünkğ benim bütçem iphoneluk değil. yok android ile rekabet etmek istiyorsa saçma sapan politikalarından vaz geçip artık wp ye önem vermeye başlasa iyi olur yoksa aha adam gibi bir işletim sistemi yokken kimse bu sisteme uygulama falan geliştirmez. yap sistemini ve reklamını kır fiyatlarını biraz al pazardan %15-20 pay ondan sonra at koşturursun zaten ama bu gidişle bu kafa ile %5 pazar payını bile bulamayacak. hala modası geçmiş pc tarafına eğiliyor millet sanki çok bekliyordu win 7 den win 10a geçelim diye nolurdu önce telefona öncelik verip pc tarafını ağırdan alsa anlamadım gitti.
sana canı gönülden katılıyorum. Sistemin sanki herşeyi tamdı da bunu çıkardılar oyalıyorlar sanki. Elimizde olan nokianın o güzel uygulamaları da gidiyor. bi kilit ekranı uygulaması yaptılar öylece kaldı. apple kullandım outlook uygulaması bizimkinden daha güzeldi. microsoftun amacını çözmüş değilim

Aybars1979

Aybars1979

Üye
sana canı gönülden katılıyorum. Sistemin sanki herşeyi tamdı da bunu çıkardılar oyalıyorlar sanki. Elimizde olan nokianın o güzel uygulamaları da gidiyor. bi kilit ekranı uygulaması yaptılar öylece kaldı. apple kullandım outlook uygulaması bizimkinden daha güzeldi. microsoftun amacını çözmüş değilim
zamanında balckberry playbook adlı bir tablet çıkarttı yeni işletim sistemine geçilecekti. uygulama vs destekleri olucaktı. aldım tableti 2012 yılındaydı sanırım. hala kullanıyorum (internete giriyor başkada bir cacığa yaramıyor) sonra playbook a yeni işletim sistemini vermediler. 10 numara tablet çöp oldu gitti. emülatörlerle uyglma yüklücem die canım çıkıyordu. ben bu emülatör işine kafam sarmıyor arkadaş baştan uğraşması zevkli falan ama sonra bayıyor can sıkıcı oluyor angaraya işe dönüyor aynı şuan wp10 a ait ön sürümleri zevkle yükleyim sorunlarla karşılaştıkça kafamızın ağrıması gibi. umalımda ms bu emülatör işini balckberry nin yaptığı işe çevirmesin. yoksa ben markete girip yükle diyip istediğim uygulamayı yükleyecekken ne diye uğraşayım developer la emülatörle. yemişim emülatörünü. antin kuntin işlerle uğraşacaklarına adam gibi bir işletim sistemini tamamlasalar önce hadi neyse. ortalıkta cihaz yok. olanlarda 3-5 yıl öncesinin donanımları ile sürüyorlar piyasaya fiyat performans diye. bunların pazarlama taktiğide garip millet amerikada, avrupada cihaz satacam diye uğraşır bunlar çinde hintte cihaz satacam diye uğraşıyor. bilmiyormu bu adamlar hindistanda satlan cihazın piyasasını abd de satılan cihaz belirler. elin hint fakiri lumia 432 alsa nolur almasa nolur. sen sat amerikada iphone gibi wp bak elin Hintlisi ile çinlisi nasıl alıyor senin üst seviye cihazını zaten adamlar doğru düzgün yiyip içmiyor hatta giyinmiyor bile. bizim askeri ücretli Türkler ve mail atmasını bile beceremeyen müteahhitler bile alır bi sürü.

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
zamanında balckberry playbook adlı bir tablet çıkarttı yeni işletim sistemine geçilecekti. uygulama vs destekleri olucaktı. aldım tableti 2012 yılındaydı sanırım. hala kullanıyorum (internete giriyor başkada bir cacığa yaramıyor) sonra playbook a yeni işletim sistemini vermediler. 10 numara tablet çöp oldu gitti. emülatörlerle uyglma yüklücem die canım çıkıyordu. ben bu emülatör işine kafam sarmıyor arkadaş baştan uğraşması zevkli falan ama sonra bayıyor can sıkıcı oluyor angaraya işe dönüyor aynı şuan wp10 a ait ön sürümleri zevkle yükleyim sorunlarla karşılaştıkça kafamızın ağrıması gibi. umalımda ms bu emülatör işini balckberry nin yaptığı işe çevirmesin. yoksa ben markete girip yükle diyip istediğim uygulamayı yükleyecekken ne diye uğraşayım developer la emülatörle. yemişim emülatörünü. antin kuntin işlerle uğraşacaklarına adam gibi bir işletim sistemini tamamlasalar önce hadi neyse. ortalıkta cihaz yok. olanlarda 3-5 yıl öncesinin donanımları ile sürüyorlar piyasaya fiyat performans diye. bunların pazarlama taktiğide garip millet amerikada, avrupada cihaz satacam diye uğraşır bunlar çinde hintte cihaz satacam diye uğraşıyor. bilmiyormu bu adamlar hindistanda satlan cihazın piyasasını abd de satılan cihaz belirler. elin hint fakiri lumia 432 alsa nolur almasa nolur. sen sat amerikada iphone gibi wp bak elin Hintlisi ile çinlisi nasıl alıyor senin üst seviye cihazını zaten adamlar doğru düzgün yiyip içmiyor hatta giyinmiyor bile. bizim askeri ücretli Türkler ve mail atmasını bile beceremeyen müteahhitler bile alır bi sürü.
hintlin , çinli yada Türk her neyse. Bu fakir kategorisine koyduğunuz insanlarda akıllı cihaz kullanmak istiyor. İsteyecektir de. Ama apple , koskoca apple bunu onlara, bizlere veremiyor.Çin ve Hindistan dünyanın en büyük mobil pazarları. Cihazdan para kazanmak istiyorsan bu piyasalarda aktif olmak zorundasın.

Microsoft bi iş yaptı. Farkettiyseniz cihaza google store koymadı. Yada cihaza emulator yüklemiyoruz. Onlar sadece sistemi geliştirdi. En buyuk ihtiyacımız siStemin gelişmesiydi . Bu cihaz şuanda direk apk dosyasını çalıştırabiliyor. Bunu gören geliştirici de bu apk da ufak değişiklikler yapıp bizim mağazaya atacaktır elbet. Çünkü artık bu çok rahat. Guncelleme desteğinden filan bahseymişsiniz. Microsoft mobilde cihazı piyasaya atıpta sonra sallamama gibi bişey henüz yapmadı. 3yıllık cihazı lumia 820 - 920 bile hala guncelleme alıyor. Varmı bu işi böyle yapan başka bir şirket ?

uygulama olmayınca neden uygulama yok ? Uyglama desteğinin önü. Açılınca neden böyle oldu filan . Hiçbir zaman mükemmeliyet olmaz. Koskoca apple dediğimiz firmanın telefonlarında hala sd kart yok unutmayalım.

• Beğen
Tepkiler: wpfurkan, serinaga, trepcan ve 2 diğerleri
braayn

braayn

Üye
Bu arada Çin ekonomisi ve çin halkının refah duzeyide yükseldi.Adamlar iphone kullanıyorlar.Ne fakiri fakir olan varsa biziz ..

Üst Alt