Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

BaySerkan

BaySerkan

Üye
sorun yok:) @BaySerkan navifirm den 8.1 romu indirdim deyince navifirm çalışıyor zannetmiştim
navifirm çalışıyor tabiki programı açınca çıkan Account Setup'a Cancel diyorsunuz sonrada telefonunuza ait Produc Code u yazıp Rom'u bilgisayara indiriyorsunuz NCS i kullanmak istediğinizde bu şart yoksa daha önce LSRT ile flash yapmış olsanız bile indirdiği Rom'u nasıl bulacaksınız bilgisayarda..

skynet

Üye
Herhalde en sorunsuz geçiş yapan benimdir :D 8.1'den direk sıfırlamadan geçiş yaptım tüm uygulamalar sorunsuz çalışıyor ve mağaza betada ki uygulamaların hepsi de bekleme yapmadan güncellendi :biggrin: Tek sıkıntı arada kısa yol yol simgeleri yanıp sönüyor onu da bir aç kapa ile hallediyorum.

• Beğen
Tepkiler: serinaga ve Hermaphroditos
serinaga

serinaga

Üye
Evet bayadır var. Hatta ilk yapıdan beri olması lazım.

Hımmm, bende çıkmıyor, videolarda izlediğim kadarıyla aşağı bakan bir ok çıkması gerek, bende düz iki çubuk çıkıyor. Açıp kapatabileceğimiz bir ayarı var mı acaba ?

sahanemir

sahanemir

Üye
Herhalde en sorunsuz geçiş yapan benimdir :D 8.1'den direk sıfırlamadan geçiş yaptım tüm uygulamalar sorunsuz çalışıyor ve mağaza betada ki uygulamaların hepsi de bekleme yapmadan güncellendi :biggrin: Tek sıkıntı arada kısa yol yol simgeleri yanıp sönüyor onu da bir aç kapa ile hallediyorum.
Aynen bende:-)8.1 in üzerine direk kurdum çıktığından beri kullanıyorum son yapıyı.ama bildirim ekranından gelen bildirime cevap yazamıyorum uygulamayı açmam gerekli cevap yazmak için.ufak tefek sorunlar yok değil ama başa çıkıyorum..

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
6 ncı yapıyı kurarken dikkat edilecekler.
  1. Artık türkçe-ingilizce kurma pek farketmiyor.
  2. 8.1 üzerinden veya bir önceki yapı üzerinden kurmakta fark etmiyor..
  3. Kurmadan önce bir önceki yapıyla ilgili uygulama güncellemelerini yapmakta yarar var.
  4. Kurulum biter bitmez telefona dokunmayın ekran gerisinde ayarlama yapıyor ve
  5. güncellemeleri yüklüyor..(Bu yüzden telefon kasıyor gibi görünüyor)
  6. Yine kurulumdan sonra bildirim ekranında "telefonun yeniden başlatılması gerekiyor" uyarısı alır almaz mutlaka telefonu yeniden başladın.
  7. ve İşlemler bittikten sonra günlük kullanıma uygun hale gelen yeni yapıyı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar 6. yapıdayım. Telefon L920.
Here Maps içinde yaptığım bir rotayı, tarifi başlat dediğimde Here Drive ile açmıyor, kendi haritaları ile açıyor. Bunu kendi haritalarından Here Drive'a nereden ayarlıyorduk? Ben bulamadım. Ayrıca sesli tarifte kendi haritasında yok.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
o değil de bu klavye kör arkadaş ya... bin defa k tuşuna basıyorum ama var ya tam üstüne basıyorum ya j ya da l çıkıyor çıldırttı beni 1 değil 2 değil ya

• Beğen
Tepkiler: ON9 ve enessrsy
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile güncellemesinin gerçek anlamda ne kadar geliştiğini görmek için biraz da geliştiricilere sağlanan imkanlara bakmak lazım.

SupportedAPIs.xml W8.0 : 1360 lines
SupportedAPIs.xml W8.1 : 2350 lines
SupportedAPIs.xml W10 : 6412 lines

Windows 10 Windows Phone 8'e göre 5 kat, Windows Phone 8.1'e göre ise 2.5 kat daha fazla geliştirici api'si sunuyor.

• Beğen
Tepkiler: Mr.Sun, serinaga, Sensation ve 6 diğerleri
enessrsy

enessrsy

Üye
o değil de bu klavye kör arkadaş ya... bin defa k tuşuna basıyorum ama var ya tam üstüne basıyorum ya j ya da l çıkıyor çıldırttı beni 1 değil 2 değil ya

Bu sorun 4. ve 5. yapıda da vardı sık sık bastığın harfin sağındaki ya da solundaki harfi algılıyor.

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
Bu sorun 4. ve 5. yapıda da vardı sık sık bastığın harfin sağındaki ya da solundaki harfi algılıyor.
ben en son 2. yapıyı denemiştim ordan beri 8.1 olduğu için yeni karşılaşıyorum böyle bir şeyle :D

dakamon

dakamon

Üye
Windows 10 Mobile güncellemesinin gerçek anlamda ne kadar geliştiğini görmek için biraz da geliştiricilere sağlanan imkanlara bakmak lazım.

SupportedAPIs.xml W8.0 : 1360 lines
SupportedAPIs.xml W8.1 : 2350 lines
SupportedAPIs.xml W10 : 6412 lines

Windows 10 Windows Phone 8'e göre 5 kat, Windows Phone 8.1'e göre ise 2.5 kat daha fazla geliştirici api'si sunuyor.
Win 10 geldikten sonra çok daha net göreceğiz bu apilerin bize olan dönüşünü. Umarım geliştiriceler de daha çok önemser platformu da bir işe yarar o api ler.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
şu sensör ve facebook hakkında bi gelişme var mı?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Arkadaşlar 6. yapıdayım. Telefon L920.
Here Maps içinde yaptığım bir rotayı, tarifi başlat dediğimde Here Drive ile açmıyor, kendi haritaları ile açıyor. Bunu kendi haritalarından Here Drive'a nereden ayarlıyorduk? Ben bulamadım. Ayrıca sesli tarifte kendi haritasında yok.
8.1 de iken AYARLAR ve HARITA diye bir seçenek vardı, oradan yapılıyor idi.
Şimdiki yapıyı inceledim bir ayar göremedim : (
SISTEM > CEVRIMDISIHARITALAR diye bir yer var orada da boyle bir ayar yeri yoktur.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile Build 10158 emulatorü üzerinden 120 fps slow motion video kaydı desteği doğrulanmış.
Ayrıca yedinci Yapı olması beklenen Windows 10 Mobile Build 10158 ile Kamera uygulaması "Zengin Çekim" özelliği ile gelirken, Mağaza Beta ve,Microsoft Edge canlı karoları da transparan özelliği kazanacak.

• Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul, 4MaGuS, zaakaan ve 5 diğerleri
Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hımmm, bende çıkmıyor, videolarda izlediğim kadarıyla aşağı bakan bir ok çıkması gerek, bende düz iki çubuk çıkıyor. Açıp kapatabileceğimiz bir ayarı var mı acaba ?
Çubuktan aşağı doğru çekin yazmak için.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Arkadaşlar, 6 ncı yapının yüklü olduğu
Telefonumdaki Uygulamaların tümünün bulunduğu sayfada yer alan yazı karekterleri çok küçük gösteriyor.. Hatta A 4 kağıda bilgisayarda yazı yazarken yazı karekter boyutunu 4 e getirmişiz gibi..
Bu sizde de mi böyle, yoksa sadece bendeki bir sorun mu?
NOT: AYARLAR, ERİŞİM KOLAYLIĞI, Metin boyutu ayarıyla ilgili de değil...çünkü oradaki yeri %25 ileri aldım zaten.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
SENSÖR SORUNU VE FACEBOOK SORUNU HAKKINDA BİR BİLGİ VAR MI?

...decode...

...decode...

Üye
Kamera uygulamasındaki zengin çekim cihaz ayırt etmeyecek diyebiliriz o zaman

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yapı 10158'de bizi bekleyenler:

- The built-in camera app includes rich capture by default and video has options up to 120fps.

- Microsoft Edge and Store apps both have transparent tiles instead of the default blue color.

- Very smooth transitions for opening and switching apps.

- The People app's live tile uses circles where your contact's pictures roll around instead of square tiles that flip.

- The volume slider is back to being rounded again.

- Wallet is back and is capable of adding "loyalty cards and passes by linking apps from the store to your wallet"

- Both the Music app and the Photos app are updated, but without a Microsoft account they seem to be nearly identical.

• Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul, bozkirdangelen, 4MaGuS ve 1 kişi daha

Üst Alt