Arkadaşlar iki aynı model cihazda bile farklı sorunlar çıkabilir. Mesela ben Lumia 930'a yükledim hiç sorun yok desen yeridir. Fakat yine Lumia 930 kullanan başka birisi bir çok sorunla karşılaşabilir. Tabi hatalar var ama bunlar benim gibi bir kullanıcı için sorun değil. "biz ne hatalı sistemler kullandık"
Şimdi aynı model cihazlarda farklı sorunlar çıkmasının nedeni yazılımın cihaza göre hareket etmemesinden kaynaklanıyor. Yani cihaz optimizasyonu yok. Hatta dil paketleri uyumluluğu bile yok. Bu yüzden dil ve bölge değiştirince bile performans farklılığı oluyor. Fakat bunlar en son iş olduğu için üzerlerinde durulmuyor.
Günlük kullanım için uygun mu? Bu sorunun cevabını herkes kendisi için belirleyebilir. Ben kullanıyorum şu anda. Ama başka bir cihazda yüklü olsaydı belki de ben de kullanamayacaktım. O yüzden karşınıza ne çıkacağını bilemeyeceğinizi de göz önünde tutarak yükleyip deneyebilirsiniz. Kullanıp kullanmamaya da yine kendiniz karar vermelisiniz.
Beklentimi ve tahminlerimi söylemem gerekirse bir veya iki yapı sonra Windows 10 Mobile Insider Preview sürümleri herkesin günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceği düzeye gelecek diye düşünüyorum. Zira ekstraların çoğu sisteme eklendi ve geriye derleyip toparlamak kalmış gibi görünüyor. Tabi henüz bilmediğimiz yeni özellikler gelirse orası ayrı.