Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Yabancıların yani İngilizce bilenlerin de gramer kurallarına uyduğu söylenemez. :)
Bizim Türkçeyi tam kullanamadığımız gibi. Halen pek çok ergen "var" yerine "war" diye kullanır. Yabancı birisi mesajlarımızı okusa ülke de savaş var zannedecek.

Olmayan grameri zaten kullanmaz İngilizce bilenler, sokak dilinde de I am hoping yoktur gramerde de.

• Beğen
Tepkiler: ademoz05

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Gençler ihtisasa hürmet edelim :pro2:

İngilizce muhabbetine dönmüş iyice.
Biraz daha analize girerseniz atom fiziğine kadar gider bu iş. :tebessüm:

Gabe, blog yazısında en azından bir hafta daha lazım dedi ve yazıyı cuma günü yazdı.

Bu da demek oluyor ki bu hafta gelme ihtimali sallantıda. (Ama haftanın bitimine doğru gelebilir. Çarşamba-Perşembe)
Yoksa 7-8-9 Nisan'a kalacak.

Nawzil de çoğu zaman %80-90 doğru tahminler yapsa da arada yanılabiliyor.

"Bu hafta gelir mi yani (Perşembe'den önce)" sorusuna "Evet, öyle umuyorum" demiş.

Biz de öyle umalım bari.
Bu hafta gelsin de salı olsun perşembe olsun farketmez.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, emz, Esendağlı ve 2 diğerleri
dakamon

dakamon

Üye
Gençler ihtisasa hürmet edelim :pro2:

İngilizce muhabbetine dönmüş iyice.
Biraz daha analize girerseniz atom fiziğine kadar gider bu iş. :tebessüm:

Gabe, blog yazısında en azından bir hafta daha lazım dedi ve yazıyı cuma günü yazdı.

Bu da demek oluyor ki bu hafta gelme ihtimali sallantıda. (Ama haftanın bitimine doğru gelebilir. Çarşamba-Perşembe)
Yoksa 7-8-9 Nisan'a kalacak.

Nawzil de çoğu zaman %80-90 doğru tahminler yapsa da arada yanılabiliyor.

"Bu hafta gelir mi yani (Perşembe'den önce)" sorusuna "Evet, öyle umuyorum" demiş.

Biz de öyle umalım bari.
Bu hafta gelsin de salı olsun perşembe olsun farketmez.
Yahu adamı bile uykusundan uyandırdınız geldi buraya yazdı gece gece :D kesin özgür abinin kulakları çınladı bu kadar ingilizce muhabbetinden sonra. :D :D

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Rainesto

Rainesto

Üye
Saat kaç oldu daha güncelleme derdindesiniz en iyisi yatıp uyuyun

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr

zbahadir

Üye
Olmayan grameri zaten kullanmaz İngilizce bilenler, sokak dilinde de I am hoping yoktur gramerde de.

Tam olarak bilmiyorum ama ben pek çok yerde görüyorum ve kullanılıyor doğru veya yanlış.
Hatta "umudumu koruyorum" veya umut etmeye devam ediyorum" anlamında kullananlar da var. :D

Ben o kadar umutlu değilim gelirse de olur gelmezse de.
Neredeyse bir yıl olacak bir Windows 10 var ama daha gelemedi gitti. Hep sızıntı hep sızıntı ortada somut bir şey göremedik.

ON9

ON9

Üye
Güncelleme gelene kadar ingilizce bilmeyen kalmayacak :ehe
Hazır bu gramer bilgileri furyası başlamışken YDS 'yi aradan çıkarıp ABD'ye -Redmonda- öğretmenlik mi istesem bilemedim şimdi.
İ hoping move Redmond.
Diyeyim bari

• Beğen
Tepkiler: yunusiyunus ve sfgnrl
Aybars1979

Aybars1979

Üye
ingilizcede i am hoping diye kullanılmaz. I am liking ya da I am knowing denmez değil mi ? I am hoping de denmiyor
bal gibide kullanılır arkadaşım hemde baya baya bi kullanılır. kullanılmadığını nereden çıkardın????
bir şarkı yı dinler ken i like this song dersen o şarkıyı genel anlamda sevdiğini belirtirsin, ama bir şarkıyı dinlewrken i am liking this song dersen, o şarkıdan o an için zevk aldığını beğendiğini ifade edersin her zaman sevdiğini belirtmiş olmazsın. bu türkçedede böyledir, ben bu şarkıyı sevdim yada ben bu şarkıyı seviyorum gibi. am liking her zaman şimdiki zamanı anlatmaz türkçedede herzaman şimdi ki zamanı anlatmaz.

örnek; yarın okula gidiyoruz. bu cümlede gelecekte olacak olan bir eylemi şimdiki zamanla anlatıyoruz.

Son düzenleme:
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Maxicep ingilizce kursu
Başvuru:Maxicep Windows Phone yetkilileri...
Zenci gibi şıkır şıkır ingiliççe konuşmaya hazır mısınız? :)

• Beğen
Tepkiler: ON9, nigzes1907 ve mp2934
dakamon

dakamon

Üye
Hadi bakalım haftanın ilk günü dualarımızı edelim. Allahım inşallah bu hafta en az 50 uygulamaya güncelleme gelir. Windows10 teknik önizlemeye de güncelleme gelsin Allahım. Dinimiz amin :) :) :)

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: zaakaan ve saynesim
Bay H

Bay H

Üye
Gabriel'in işi bayağı rahatlamış herhalde ki twitter da eski formuna dönmüş.

dakamon

dakamon

Üye

Şimdi bu durumu bile sayfalarla tartışacak adamlar çıkar ortaya :D

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

ademoz05

ademoz05

Üye
bal gibide kullanılır arkadaşım hemde baya baya bi kullanılır. kullanılmadığını nereden çıkardın????
bir şarkı yı dinler ken i like this song dersen o şarkıyı genel anlamda sevdiğini belirtirsin, ama bir şarkıyı dinlewrken i am liking this song dersen, o şarkıdan o an için zevk aldığını beğendiğini ifade edersin her zaman sevdiğini belirtmiş olmazsın. bu türkçedede böyledir, ben bu şarkıyı sevdim yada ben bu şarkıyı seviyorum gibi. am liking her zaman şimdiki zamanı anlatmaz türkçedede herzaman şimdi ki zamanı anlatmaz.

örnek; yarın okula gidiyoruz. bu cümlede gelecekte olacak olan bir eylemi şimdiki zamanla anlatıyoruz.
Sayfalardır yanlış yazıyorsun, biraz araştır sonra iddia et dostum.

Güncellemeyi umarım bu hafta alırız da benim Windows insider açılmadan uygulamadan atıyor yav

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Mobil sürümle ilgili yazı yazarak haftayı geçiştirdi, milletin gazını aldı.
Artık rahat rahat ortalıkta geziyor tabi... :sopa:

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

yunusiyunus

Üye
Kayıp hazine şifresi mübarek bari büyüteç kullanalım da ne anlamı taşıyor iyice öğrenelim belki bu akşam geliyordur :)

• Beğen
Tepkiler: ErturkSahin
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Yahu burası görmeyeli ingilizce kursuna dönmüş baya baya..
O kadar kasmaya gerek yok. Perşembe gününe kadar beklenir. Gelmezse perşembeden sonra bol bol Microsoftun ve haber sızdıranların kulaklarını çınlatırsınız

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino, symbianbelle, StRonK ve 1 kişi daha
yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
Beklemeye gerek yok ben her aklıma geldiğinde çınlatıyorum zaten

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve mp2934
kayahan35

kayahan35

Üye
Her akşam umutla bekliyorum belki sürpriz yapıp yayınlarlar diye akşam 10 dan sonra çınlatmaya başlıyorum

serinaga

serinaga

Üye
Daha gelmemiş mi ?

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Sayfalardır yanlış yazıyorsun, biraz araştır sonra iddia et dostum.

Güncellemeyi umarım bu hafta alırız da benim Windows insider açılmadan uygulamadan atıyor yav

neye dayanarak sayfalardır yanlış yazdığımı iddia ediyorsunuz?

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye

e öyle olsun o zaman, olurda ingiltereye amerikaya giderde I am liking this music deme şansınız olursa tekrar düşünün gülmesinler.

Üst Alt