Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
yok olumlu bakıştan değil. ingilizceme güveniyorum. bu hafta gelecek not edin bir yere sonra haklı çıktığımı göreceksiniz perşembeden önce gelecek ayrıca.
İngilizceyle olaydı Özgür Abi iki ay önce Win10u yüklemişti :D @bulutsuzgece

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Özel bir kalıp falan mı ?
sadece i hope so olaydı dediğin anlamda oluyor, yukarıda bu hafta perşembeden öncemi diye soruyor, aşağıda ise evet ekleyip ihope so diyor kalıp olarak, yani bu hafta geleceğini düşündüğü ifade etmiş ayrıca yazı fontuna dikkat edin ilginç bir şekilde büyük fontlarla yazmış dikkat çekmeye çalışmış, cevabın kaçırılmaması için. bu hafta gelecek kesin. ben onun yalancısıyım.

zbahadir

Üye
Son sızan sürüm numarasını hatırlayan var mı ?

En son 10038 görünmüştü ama emin değilim. Ama verilecek olan sürüm numarası daha büyüktür.
Salı günü bir sürpriz yapmazlarsa hafta içinde gelmeyebilir. Daha sızıntıların geri dönüşlerine bakacaklar ve yeni düzenlemeler yapacaklardır.
Sonuçta o sızıntılar resmi olmasa da belli bir amacı vardır.

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
sadece i hope so olaydı dediğin anlamda oluyor, yukarıda bu hafta perşembeden öncemi diye soruyor, aşağıda ise evet ekleyip ihope so diyor kalıp olarak, yani bu hafta geleceğini düşündüğü ifade etmiş ayrıca yazı fontuna dikkat edin ilginç bir şekilde büyük fontlarla yazmış dikkat çekmeye çalışmış, cevabın kaçırılmaması için. bu hafta gelecek kesin. ben onun yalancısıyım.
Yazı tipinin büyük olmasının sebebi o twite tıklanmış olması diğerleri de küçük çünkü önceki sohbetleri gösteriyor :) sanırım twitter kullanmıyorsunuz.
I hope so olayında bence abartıyorsunuz biraz, umut ediyor yani onun da kesin bir bilgisi yok :)

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
I hope so yu analiz edeceksek böyle olmasını umut ediyorum gibi bir anlamı var. Yani kalıp filan değil normal bir gramer. burdan yola çıkarak haftaya kesin geleceği bilgisine varılamaz

dakamon

dakamon

Üye
Microsoft research boş durmuyor. Hyperlapse uygulaması ve bu uygulamanın kullandığı gelşmiş bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: Sensation, suyunsesi ve plenken
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Yazı tipinin büyük olmasının sebebi o twite tıklanmış olması diğerleri de küçük çünkü önceki sohbetleri gösteriyor :) sanırım twitter kullanmıyorsunuz.
I hope so olayında bence abartıyorsunuz biraz, umut ediyor yani onun da kesin bir bilgisi yok :)
ya Türkçe'de de aynı anlam verebiliyor aslında;

eleman bu hafta perşembeden öncemi? diye soruyor. cevap umarım olmuyor, evet, öyle umuyorum. oluyor, hani bir arkadaşınızla plan yaparsınız söz gelimi salı günü buluşmak için, arkadaşınız son defa sorar salı günü geliyorsun diil mi? diye sizde,evet öyle umuyorum dersiniz ya işte buradaki anlam geleceğim ama son anda bir aksilik vb bişi olmazsa (hani Allah işi karışmazsa geliyorum dediğimiz olay). demek istediğim %100 olmasada aslında kesinlik ifade ediyor. zaten bir önceki cümlede very soon u cümlenin sonuna koyması destekliyor. gerçi yeri başka olsaydı bu sefer daha kapalı bir anlamı olacaktı. çok az bir zaman kaldığını vurgulamış. göreceksiniz bu hafta gelecek. :blush:

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
En son 10038 görünmüştü ama emin değilim. Ama verilecek olan sürüm numarası daha büyüktür.
Salı günü bir sürpriz yapmazlarsa hafta içinde gelmeyebilir. Daha sızıntıların geri dönüşlerine bakacaklar ve yeni düzenlemeler yapacaklardır.
Sonuçta o sızıntılar resmi olmasa da belli bir amacı vardır.

Bende o yüzden sordum zaten :) Genelde yayınlanan sürüm sızandan farklı bir sürüm koduyla geliyor . Büyük ihtimalle yine aynı olacaktır .

Büyük fontlarla yazılmamış en son yazılan cevap daha büyük gösterilir twitter'da .

Aybars1979

Aybars1979

Üye
I hope so yu analiz edeceksek böyle olmasını umut ediyorum gibi bir anlamı var. Yani kalıp filan değil normal bir gramer. burdan yola çıkarak haftaya kesin geleceği bilgisine varılamaz
i am hoping so ile i hope so arasındaki farkı biliyormusunuz?

dakamon

dakamon

Üye
Arkadaş bir güncelleme yüzünden millet ingilizce gramerini sökecek :D

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve ON9
dakamon

dakamon

Üye
Arkadaşlar gabe bir şey demediği sürece kim ne derse desin. Nawzil daha öncede bu hafta bekliyoruz demişti diye hatırlıyorum ama gelmedi. Gelmedi mi gelmiyor :) kasmaya gerek yok. Bu hafta yada bir sonraki haftaya kadar verileceği gabeaul tarafından yapılan blog yazısından çıkarılabilirdi sanırım.

Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Arkadaş birazcık fazla heyecan yapıyor . Bu hafta gelebilir mi tabiki gelebilir :) Ama imlasına , noktasına , virgülüne , gramerine kadar irdelememize gerek yok . Geleceği zaman kesin konuşurlar zaten .

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bir fark yok gibi
I am hoping = umuyorum
I hope so = umarım

Öyle umuyorum ki gelecek demek istedi ve genelde tutuyor.

iam hoping= umuyorum değildir,umut etmektir, biraz hayal vardır içinde.

i am hoping to move istanbul = istanbula taşınmayı umut etmektir, istiyorsunuz ama olmaması kuvvetle muhtemel.

i hope to move istanbul = istanbula taşınmak istersiniz, aklınızda başka bir yer yoktur.

diyaloğun gidişine dikkat ederseniz daha net olur, başında "yes" olması anlamı değiştiriyor. aşağıda diyaloğu birde evet yok muş gibi düşünerek bakın.

-eleman -bu hafta perşembeden öncemi?
-nawzil- evet, öyle umuyorum.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Güncelleme gelene kadar ingilizce bilmeyen kalmayacak :ehe

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Murat Alper, emz ve 2 diğerleri

zbahadir

Üye
ingilizcede i am hoping diye kullanılmaz. I am liking ya da I am knowing denmez değil mi ? I am hoping de denmiyor

Yabancıların yani İngilizce bilenlerin de gramer kurallarına uyduğu söylenemez. :)
Bizim Türkçeyi tam kullanamadığımız gibi. Halen pek çok ergen "var" yerine "war" diye kullanır. Yabancı birisi mesajlarımızı okusa ülke de savaş var zannedecek.

• Beğen
Tepkiler: ErturkSahin
braayn

braayn

Üye
02 NİSAN 2015 PERŞEMBE 19:00-22:00 Herkesi Beklerim ben anlamam I hope so dan vs ben anlarım arabada 5 evde 15

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, Murat Alper, BomberMAn_01 ve 6 diğerleri

Üst Alt